18 Haziran 2009 Perşembe

19 Haziran 2009

Bugün 19 Haziran 2009 27 C.Ahir 1429 Haziran: 6 Hızır:45 İnciller'in Dörde İndirildiği İznik Konsülü'nün Toplanması (325)



HADİS-İ ŞERİF


Allah, bir mesleği olup mesleğinde maharetli ve uzman olan kulunu sever. Hadis-i Şerif ( Taberani )



"DÜNYÂ İKİNDİ GÖLGESİ GİBİDİR"



Emevî halîfelerinden Ömer bin Abdülazîz (r.h.) bir hut­besinde buyuruyor ki:



Muhakkak dünyâ devamlı kalınacak bir yer değildir. Allâhü Teâlâ dünyâdakilere fâniliği ve nice zorlukları tak-dîr buyurdu. Nice sağlam, mâmur yerler vardı ki, çok geç­meden harap oldular. Nice kuvvetine mağrur olanlar vardı ki, rezîl ve rüsvây oldular. Hayırlı amellerde bulunun ve yolculuğunuzda en güzel azığı hazırlayın ki, Allâhü Teâlâ size merhamet buyursun. Azığınız, azıkların en hayırlısı olan "takva" olsun.



Dünyâ, ancak zayıf bir ikindi gölgesi gibidir ki dur­maz, belirsiz olur ve gider. Ademoğlu dünyâda koşuş­turur ve gözbebeği saydıklarıyla beraber yaşarken, Allâhü Tealâ onu ansızın çağırır, dünyası biter, izi ve nişanı kaybolur gider. Bir ömür boyunca oyalandığı zenginliği, sonradan gelenlerin olur.



Biliniz ki dünyâ, insanı ziyana uğrattığı kadar sevin­dirmez. Onda azıcık sevinenin, sonra hüznü pek uzun olur.



"NİKÂH BENİM SÜNNETİMTİR..."



Evliliğin, dini korumak, ahlâkı güzelleştirmek ve Pey­gamber Efendimiz (s.a.v.)'in övünmesine sebep olmak gibi faziletleri vardır. Peygamber Efendimiz (s.a.v.):



"Evleniniz, çoğalınız. Çünkü ben kıyamet günü, di­ğer ümmetlere karşı -düşük bile olsa- sizin çokluğu­nuzla övüneceğim, buyurmuştur.



Evlilik, zenginliğe ve rızık kazanılmasına sebep olur. Kur'ân-ı Kerîmde "Ve sizden bekarları ve köleleriniz­den ve cariyelerinizden salihleri evlendirin. Eğer onlar fakîr iseler, Allâhü Teâlâ onları fazlı ile zengin kılar..." (Nûr Sûresi, âyet 32) buyurulmuştur.



Peygamber Efendimiz (s.a.v.) "Kim müslüman bir kişi­nin evlenmesine şahitlik ederse, o Allah yolunda bir gun oruç tutmuş gibidir. Bir gün, yedi yüz gündür.", "Şefaat­lerin en faziletlisi iki kişinin evlenmesine şefaat etmek (onların evlenmesine yardımcı olmak)tır." buyurmuştur. Peygamber Efendimiz (s.a.v.) "Kim benim sünnetimden yüz çevirirse benden değildir. Muhakkak nikâh benim sünnetimdendir." buyurmuştur.


FIKRA


Akıl hastanesinden iki deliyi salıvereceklermiş. Doktorlar kendi aralarında. "Bunlara son bir test yapalım da görelim akılları başlarına gelmiş mi ?"demişler. Bunun üzerine iki deliyi bir masa başına getirmişler. Masanın üzerine bir kavanoz dolusu siyah zeytin, bir kavanoz dolusu da canlı hamamböceği dökmüşler ve "Buyurun beyler, yiyiniz." demişler. Delillerden bir tanesi hemen zeytinlere saldırmış,ötekisi araya girmiş, "Önce kaçanları yiyelim, öbürleri nasıl olsa duruyor!"


GÜNÜN SÖZÜ



İyiliğinize inanılmasını istiyorsanız,ondan hiç söz etmeyin


Blaise Pascal


YEMEK MENÜSÜ


· ŞEHRİYE ÇORBA


· MANTAR SOSLU TAVUK BİFTEK


· PİRİNÇ PİLAVI


· SALATA


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: VAFİ: (Ar.) Er. - Yeter, tam. Sözünde duran, sözünün eri.


Kız: VAFE: (Fars.) 1. Nasip, kısmet. 2. Erkek ve kadın adı olarak kullanılır.


MANİ


Ben bir gümüş kutuyum


Yar elinden tutayım


Koyur devlet yarimi


Otuz oruç tutayım


KARİKATÜR



BİLMECE



Şehirden şehire koşarım, köyden köye giderim fakat hiç hareket etmem.


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: Çamur







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler