21 Haziran 2009 Pazar

20 Haziran 2009

Bugün 20 Haziran 2009 28 C.Ahir 1429 Haziran: 7 Hızır:46 Bayezit-Cem Arasında Yenişehir Savaşı (1481)


HADİS-İ ŞERİF


Cömert, malında olan Allah’ın haklarını ödeyendir. Cimri, malındaki Allah’ın haklarını yerine getirmeyen; Rabbinin verdiğinden, Rabbine karşı nekeslik edendir. Hadis (Esbehani).



EVLENİRKEN DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR


Evlenmek için dindar kadın tercih edilmelidir. Çünkü sâ-liha bir kadın dünyâ nimetlerinin en hayırlısıdır. Ebû Süleyman Dârânî (r.h.), "Sâllha bir hanım dünyalık değildir. Çünkü o sana âhlretlnl de verir." buyurmuştur.


Evlenmek İçin asaleti olan, dinini, İslâm'ın esâslarını bilen, sabırlı, kanaatkar ve Allah'a tevekkül eden biri tercîh edilmelidir. Hadîs-i şerifte "Mü'mln bir kadının, kocasına İyilik yapması yetmiş sıddîkın ameli gibidir. Fâclr bir kadının fücuru, bin fâclrln fücuru gibidir." buyurulmuştur.


Bir kadınla; sadece şerefi, malı ve güzelliği için evlenilmez. Peygamber Efendimiz (s.a.v) "Bir kadınla, malı ve güzelliği için evlenen, onun malından ve güzelliğinden mahrum kalır. Kim de dîni için evlenirse, Allâhü Teâlâ onu hem malıyla ve hem de güzelliğiyle rızıklandırır." buyurmuştur.


Kadın, erkeklerden dînine bağlı, ahlâkı güzel, zengin ve cömert olanı tercîh etmeli, fâsık birisiyle evlenmeme-lidir. Ana babalar da kızlarını fâsık birisiyle evlendirme-melidirler.


Evlenecek kimse hanımlardan şu dört hususta kendinden aşağıda olanı tercih etmelidir: Yaşında, boyunda, malında ve neseb(asâlet)inde.


Dört hususta da kendinden yukarıda olanı tercih etmelidir: Güzellikte, edepte, ahlâkta ve verâ'da yâni şüphelilerden kaçınmada.


Erkek, evlenmek istediği kadını görmelidir. Önceden görmesi evlenmenin sünnetlerindendir. Aralarında muhabbete ve ülfete sebep olur. Mehir ve nişan külfeti az olan tercih edilir.


Başka birisinin nişanlanmak istediği kıza tâlib olunmaz. Çünkü bu, eziyet ve hıyanettir.


Evlilik ile zinayı birbirinden ayırmak için evliliği ilân edip herkese duyurmak sünnettir.


Düğün yemeği vermek de sünnettir. Peygamber Efendimiz (s.a.v.), Zeynep validemizle evlenirken düğün yemeği olarak ekmek ve et, Safiyye validemizle evlenirken de hurma ve kavrulmuş un ikram etmişlerdir.


FIKRA


Jim ile Mary akıl hastanesinde iki hastadır. Bir gün hastanenin yüzme havuzunun etrafında dolaşırken Jim aniden suya atlayıp en dibe batar. Bunu gören Mary hemen ardından atlar ve dibe kadar yüzüp Jim'i kurtarır. Tabii Mary'nin bu kahramanca davranışı hastanede olay olur. Bunu duyan başhekim de Mary'nin artık iyileştiğini düşünüp, hastaneden derhal taburcu edilmesi emrini verir. İşlemler yapılır, belgeler çıkartılır, Başhekim ayni gün Mary'nin yanına gider:


-Mary, sana bir iyi bir de kötü haberim var. İyi haberim, yaptığın kahramanca davranıştan ötürü anladık ki akli dengen tamamen yerinde ve böylece hastanemizden taburcu oluyorsun. Kötü habere gelince, kurtardığın hasta, Jim, intihar etmiş. Az önce odasının banyosunda kendisini asmış bulundu.


- Mary gayet sakin yanıt verir: “O intihar falan etmedi ki. Ben onu astım kurusun diye. “


GÜNÜN SÖZÜ



İyiliğin bilgisine sahip olmayana bütün diğer bilgiler zarar verir.


Montaigne


YEMEK MENÜSÜ


· ŞEHRİYE ÇORBA


· TAVUK PİRZOLA


· İÇ PİLAV


· SALATA


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: YAMANÖZ: (Tür.) Er. - Özü güçlü olan.


Kız:


MANİ


Dam başında su durulur


Oğlan gömlek yudurur


Oğlan cahil kız cahil


Şimdi bunla kudurur


KARİKATÜR


14yetenekvh2.jpg


BİLMECE



Tarlada biter, makine büker, sabah akşam yüzümü öper


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: Yol











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler