22 Haziran 2009 Pazartesi

22 Haziran 2009


Bugün 22 Haziran 2009 1 Recep 1429 Haziran: 9 Hızır:48 Babalar Günü - Nasreddin Hoca'nın Vefatı (1283)


HADİS-İ ŞERİF


Allah bu dini zatı için özel olarak seçmiştir. Dininize ancak cömertlik ve güzel ahlak yakışır. Dikkat edin! Dindarlığınızı bu iki nitelikle süsleyin. Hadis (Taberani).




CÖMERT VE CİMRİ


Resûlullâh (s.a.v.) bir hutbesinde şöyle buyurdu:


"Ey insanlar! Muhakkak Allâhü Teâlâ sizin için cö¬mertlik ve güzel ahlâkla İslâm'ı seçti. Dikkat edin, şüphesiz cömertlik, cennette bir ağaçtır. Dalları ise dünyâdadır. Sizden kim cömert olursa, onu cennete götürünceye kadar, onun dallarından birine asılı ol¬mağa devam eder.


Dikkat edin, şüphesiz cimrilik, cehennemde bir ağaçtır. Onun dalları ise dünyâdadır. Sizden kim cim¬ri olursa, onu cehenneme götürünceye kadar onun dallarından birine asılı olmağa devam eder."


Yâni cömertlik, Allâhü Teâlâ'nın keremine ve rızka kefil olduğunu tasdik ettiğine delâlet eder. Kim bu esâsı tutar (cömert olur)sa iyilerin yurduna götüren sağlam kulpa sarılmış demektir. Cimrilik ise onun îmanının zayıflığını ve Allâhü Teâlâ'nın rızka kefîl olduğuna i'timâd edeme¬diğini gösterir. İnsanı ziyana ve hakirler diyarına çeker.


Cimrideki şeylerin en çirkini, onun fakir gibi yaşaması ve zenginlerin hesaba çekildiği gibi muhasebe edilmesi¬dir. Cimrilik; fakirlik ve zayıflık elbisesidir. Cimrinin dostu yoktur.



RECEP AYI İÇTİMÂİ, RU'YET VE BAŞLANGICI


Hicrî-Kamerî 1430 yılı Recep ayı ictimâ'ı bugün 22 Haziran Pazartesi günü Türkiye saati ile 22.35'tedir.


Ru'yet ise yine yarın (23 Haziran Salı) Türkiye saati ile 11.44'tedir.


Hilâlin görüldüğü yerler: Büyük Okyanus'un Japon¬ya'ya yakın kesimi ile Japonya, Filipinler, Avustralya'nın kuzeydoğu sahilleri ile Hint Okyanus'u, Asya kıtasının kuzeyi hariç -tamamı ile Avrupa kıtasının kuzeyi hariç- ta¬mamı ve Afrika kıtası.


Hilal; Türkiye, Mısır, Fas, Cezayir, Tunus ve Arap ya¬rımadasından da görülebilecektir.


Hilâlin görüldüğü günü takip eden 24 Haziran Çar¬şamba günü de Receb ayının birinci günü olmaktadır.


FIKRA


Bir istanbuldaki doktorlar bir gün doktorlar, tımarhanede yaptıkları araştırmada en akıllı deliyi seçeceklermiş. Bir gün delilerden biri bahçede bulunan havuza düşmüş ve boğulmak üzereymiş. Delilerden biri havuza düşen arkadaşını kurtarmaya çalışmış. Bunu gören doktorlar arkadaşını kurtaran deliyi yanlarına çağırmışlar ve "seni en akıllı seçiyoruz" demişler. Doktorlardan biri: "Peki kurtardığın arkadaşını çağır da sana teşekkür etsin" demiş. Deli: "Gelemez ki!" Doktor: "Neden gelemezmiş?" Deli: "Çünkü kuruması için onu astım!"


GÜNÜN SÖZÜ



İyi söz söyleyen adamlar, herkesten fazla okuyanlardır.


Hoffman


YEMEK MENÜSÜ


· MANTAR ÇORBA


· ŞEHRİYE GÜVEÇ


· SEBZE KIZ.+YOĞURT


· SARI BURMA


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: YANAL: (Tür.) Er. 1. Yanda olan, yana düşen. 2. Alaca, değişik renkli. 3. Kırmızı pembe. 4. Nehir yatağı.


Kız:


MANİ


Yumurtanın sarısı


Yere düştü yarısı


Görümcem verem olmuş


Kaynanama darısı


KARİKATÜR



9merakqh8.jpg


BİLMECE



Temel her şimşek çaktığında saçını, başını düzeltiyormuş. Niçin?


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: Mısır





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler