23 Haziran 2009 Salı

23 Haziran 2009

Bugün 23 Haziran 2009 2 Recep 1429 Haziran: 10 Hızır:49 Yaprak Aşısı Zamanı


HADİS-İ ŞERİF



Kıyamet günü, mazlumların kurtuluş günüdür. Hadis-i Şerif (İbn-i Ebi’d-Dünya).



RECEB-İ ŞERÎF




Yarın idrâk edeceğimiz mübarek Recep ayı, kamerî ayların yedincisidir. "Eşhuru hurum"dan olan bu ay, Şehrullah yâni Allâhü Teâlâ'nın ayıdır. Bu aya oruçlu girmeli ve bu ayda çok iltica etmelidir.



Receb ayının 1 'inci günü oruç tutanlara 3 senelik, 2'nci günü oruç tutanlara 2 senelik, 3'üncü günü oruç tutanlara ise 1 senelik nafile oruç sevabı verilir. Bu, hadîs-i şerîf ile sabittir. Üç günden sonra her gününe birer ay oruç sevabı verilir.



Bu ay Cenâb-ı Hakk'a mahsus bir ay olduğu için yal­nız Zât-ı İlâhiyi bildiren İhlâs Sûresini çok okumak lâzımdır. Bilhassa bu aya hürmet olarak, ayrıca günde 11 defa İhlâs-ı Şerîf okumalı, tevhid, istiğfar ve salavât-ı şerifeyi ihmâl etmemelidir.



Bu ayda 2 kandil vardır:



İlk cuma gecesi "Regâib Kandili",



Yirmi yedinci gecesi "Mi'rac Kandili"dir.



Bu ayın birinci gecesi bir teşbih namazı veya Receb-i Şerifin ilk onu zarfında bir defaya mahsus olmak üze­re kılınan on rek'at namaz da kılınabilir. Önümüzdeki günlerde bu namazların kılınış şekli anlatılacaktır.



Receb ayında her gün, -başında ve sonunda 7'şer Fatiha ile-100 İhlâs-ı Şerif okumak da çok sevaptır. Bu ayda, mümkün olduğu kadar Hatm-i enbiyâ yapılmalı ve oruç tutulmalıdır. Bu orucu 13, 14 ve 15'inci günle­rinde tutanlar, Eyyâm-Bıyz'da oruç tutma sünnetini de yerine getirdiklerinden, nice hastalıklardan şifâ bulurlar. (Duâ ve İbâdetler, Fazilet Neşriyat)



BEYİT:



Eyâ Habîb-i Huda, yâ Muhammed-i Arabî Şefî'-i rûz-ı ceza, yâ Muhammed-i Arabî. (Nâbî) (Ey Mevlâ'nın sevgilisi, ey Muhammed-i Arabî Ey ceza gününün şefaatçisi ey Muhammed-i Arabî)



FIKRA


Romanın ünlülerinden olan 2 3 arkadaş şöyle bir konuya göz atmışlar :) Roma'da dünyaca ünlü San Pietro Kilisesi'nde büyük bir pazar ayini... Görkemli bir dinsel tören.. Papa bile katılıyor. Koskoca meydan mahşer yeri gibi. Kilisenin içi de dışı da tıklım tıklım. Bu arada kilise kapısında iki adam özellikle dikkati çekiyor. Ikisinin de boynunda kocaman birer levha asılı. Birinde "Ben koyu bir Hristiyanım, lütfen bana yardım ediniz" yazılı. Ötekinde ise sadece "Ben koyu bir Yahudiyim" yazıyor. Tabii ki kiliseden çıkanlar Hristiyan olduğunu ifade eden adama yanaşıyorlar ve ellerini ceplerine atıp cömertçe bir şeyler veriyorlar. Yahudi olduğunu ifade eden adamda ise siftah yok. Bu arada kiliseden çıkan iyi niyetli biri "Yahudiyim" yazısı taşıyana sokuluyor. "Bana bak kardeş" diyor, "..dürüstlük iyi bir şey, ama binlerce Hristiyan kiliseden çıkarken, senin Yahudi olduğunu böyle aleni olarak ifade etmen kanımca hiç de akıllıca bir hareket değil. Bak kimse sana para da vermiyor zaten.. Bence çıkar o yazıyı boynundan, sen de şu Hristiyan gibi..." deyince; boynunda "Yahudiyim" yazılı adam "Hristiyanım" yazılı olana dönüp sesleniyor: - Heey! Salamon! Herife bak be! Gelmiş bize ticaret öğretiyor..


GÜNÜN SÖZÜ



İyi olan tek şey bilgi ve kötü olan tek şey de cehalettir.


Sokrates


YEMEK MENÜSÜ


· DOMATES ÇORBA


· ETLİ KABAK DOLMA


YOĞURT


· SU BÖREĞİ


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek:


YARLIK: (Tür.) Er. 1. Buyruk, ferman. Yasa, kanun. 2. Yoksul, acınan. 3. Bağış, lütuf.


Kız:


MANİ


Uyumasın gözümüz,


Doğru olsun sözümüz,


Her iki cihanda da,


Ak olmalı yüzümüz


KARİKATÜR



BİLMECE



Termometrenin düşmesi neyi gösterir?


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: Fotoğraf çekildiğini sanıyormuş






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler