24 Haziran 2009 Çarşamba

25 Haziran 2009

Mübarek Kandil



Bugün 25 Haziran 2009 2 Recep 1429 Haziran: 12 Hızır:51 Kore Savaşı'nın Başlaması (1950) - Sultan Abdülmecit'in Ölümü (1861)


HADİS-İ ŞERİF



Size şerri dokunabilecek kötü adamlara rastladığınızda, onlara selam veriniz. Ta ki, size karşı olan kötü düşünce ve düşmanlıkları dinsin. Hadis (Beyhaki).



RECEB AYINDA KILINACAK NAMAZ


Receb'in; 1'i ile 10'u arasında, 11'i ile 20'si arasında ve 21 'i ile 30'u arasında olmak üzere sâdece birer defa kılınacak 10'ar rek'at Hacet Namazı vardır. Bunların her üçünün de kılınış şekli aynıdır. Yalnızca namazların sonlarında okunacak dualarda fark vardır.


Bu namaz, mü'min ile münafığı ayırır. Bu 30 rek'at namazı kılanlar, hidâyete ererler. Münafıklar bu namazı kılamazlar. Bu namazı kılanın kalbi ölmez. Bu 30 rek'at namaz Resûlullâh Efendimiz'in (s.a.v.) berberi Selmân-ı Pâk (r.a.) Hazretleri tarafından rivayet edilmiştir.


Bu namazlar, akşamdan sonra da, yatsıdan sonra da kılınabilir. Fakat, cuma ve pazartesi gecelerinde ve bilhassa teheccüd vaktinde kılınması efdaldir.


Kılınışı: Hacet namazına şu niyetle başlanır: "Yâ Rabbi, teşrifleriyle dünyâyı nura gark ettiğin Efendimiz hürmetine, sevgili ayın Receb-i şerîf hürmetine, beni feyz-i ilâhîne, afv-ı ilâhîne, rızâ-l ilâhîne nâll eyle, âbid, zâhld kulların arasına kaydeyle, dünyâ ve âhlret sıkıntılarından halâs eyle, rızâ-i şerifin İçin", Allâhü Ekber.


Her rek'atte 1 Fatiha, 3 Kul yâ eyyühe'l-kâfirûn, 3 İhlâs-ı şerîf okuyup, 2 rek'atte bir selâm verilir. Böylece 10 rek'at tamamlanır.


İlk on gün içinde kılınan namazdan sonra, 11 defa "Lâ İlahe illallâhü vahdehû lâ şerîke leh. Lehü'l-mülkü ve lehü'l-hamdü yuhyî ve yümît. Ve hüve hayyün lâ yemûtü biyedini'l-hayr. Ve hüve alâ külli şey'in kadîr" okunup dua edilir.


İkinci on gün içinde yani Receb'in 11'i ile 20'si ara sında kılınan 10 rek'atten sonra, 11 defa: "İlahen vahiden


ehaden sameden ferden vitren hayyen kayyûmen dâimen ebedâ" okunup duâ edilir.


Üçüncü on gün içinde, yâni Receb'in 21'i ile 30'u arasında kılınan 10 rek'atten sonra da 11 kere: "Allâhümme lâ mania limâ a'tayte, velâ mu'tiye limâ mena'te, velâ radde limâ kadayte, velâ mübeddıle limâ hakemte, velâ yen-feu ze'l-ceddi minke'l-ceddü. Sübhâne rabbiye'l-aliyyi'l-a'le'l-vehhâb. Sübhâne rabblye'l-aliyyi'l-a'le'l-vehhâb. Sübhâne rabbiye'l-aliyyi'l-a'le'l-kerîmi'l-vehhâb. Yâ veh-


hâbü yâ vehhâbü yâ vehhâb" okunup duâ edilir. (Duâ ve İbâdetler, Fazilet Neşriyat)


FIKRA


Vietnam savasının en kritik günleriydi. Genç Amerikalı asker memleketteki eşine mektup yazarken itirafta bulunacağı tuttu: - “ sevgilim, buradaki kadınlar yalnız para için yatıyorlar. Böylesine para canlısı insanlara daha önce hiç rastlamadım.” Kısa süre sonra eşinden söyle bir cevap geldi: - “ sevgilim,sakın onlara 50 dolardan fazla para verme,ben burada ancak o kadar alabiliyorum.


GÜNÜN SÖZÜ



İyi adam olmak için kimseye fenalık etmemek yetmez,iyilik etmesinide bilmelidir.


Fenelon


YEMEK MENÜSÜ


· Yayla çorbası


· Çiftlik kebabı


· Domatesli Pilav


· Yeşil Salata


· Güllaç


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: YASA: (Tür.) Er. - Sevinç memnuniyet, beğenme ve alkış ifade eder; yaşasın, ömrü çok olsun, aferin.


Kız:


MANİ


Onbir ayın sultanı,


Kıymetlidir her ânı,


Süslersin şu cihânı,


Hoşgeldin yâ Ramazan


KARİKATÜR



BİLMECE



Ufacık sandık içine un bastık


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: Haydutlar soyduğu zaman




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler