1 Temmuz 2009 Çarşamba

2 Temmuz 2009


Bugün 2 Temmuz 2009 11 Recep 1429 Haziran: 19 Hızır:58 Peygamberimizin Kuba Mescidini İnşaa Etmesi (622) - Yunanistan Türkiye'ye Harbi (1917)



HADİS-İ ŞERİF



Kişinin henüz hayatta (canlı ve sağlıklı) iken servetinden bir dirhemi sadaka olarak vermesi; vefat ederken yüz dirhemi sadaka olarak dağıtmasından daha sevaplıdır vehayırlıdır.


Hadis-i Şerif (Ebu Davud).



TEVBE: GÜNAHDAN DÖNMEK


Tevbe etmek, İslâm dîninde emredilen şeylerin en mü-himlerindendir. Tevbe edenleri Ailâhü TeâVnın sevdiğini "... Muhakkak Allâhü Teâlâ çok tevbe edenleri sever ve çok temizlenenleri de sever." mealindeki âyet-i kerîme gösteriyor. (Bakara Sûresi, âyet 222)




Hadîs-i şerîfte buyuruldu ki, "Bir kul günâhından tevbe etse, Allâhü Teâlâ onu sever, melekler sevinir. Malını kaybeden kimse malını bulunca, çocuğu olmayan kim­senin çocuğu olunca, çölde giderken susamış kimse su­ya kavuşunca ne kadar sevinirse, bir kimse tevbe edince melekler bundan daha çok sevinir."



Tevbe ile beraber hak sahiplerinin haklarını vermek, gıy­bet ettiği kimseden özür dilemek, af istemek, helâlleşmek, kazaya kalmış farzları yerine getirmek ayrıca vâcibdir. Zîrâ hasımları kendisinden razı olmayan kimsenin tevbesi makbul olmaz. Hasımları razı olunca, tevbesi, orucu ve namazı makbul olur.



Bir dirhem gümüşü sahibine vermek, bin yıllık (nafile) ibâdetten üstündür, bir haram dâneyi sahibine vermek, yetmiş (nafile) hacdan iyidir.



Ehl-i Sünnet mezhebinde, her günahtan tevbe etmek vâcibdir. Çünkü Allâhü Teâlâ (meâlen) "...Ey mü'mlnler, hepiniz Allah'a tevbe ediniz ki felah bulabileslnlz." (Nur Sûresi, âyet 31) buyurdu. Diğer bir âyet-i kerîmede "Ey îmân edenler, Allâhü TeâlâVa samimî bir tevbe İle tevbe ediniz!.." (Tahrim Sûresi âyet 8) buyurdu. Bir hadîs-i şerîfte "Ey İnsanlar, Allâhü Teâlâ'ya tevbe edi­niz. Ben günde yüz kere tevbe ederim.” buyuruldu.



Bir daha günâh işlersem tevbem bozulur korkusuyla tevbe etmekten çekinmek, günaha devam etmektir.



Tevbe ettim' demek, tevbe değildir. Zîrâ tevbenln şartı:



O anda günâhı terk etmek,



Günâhı işlediği için Allâhü Teâlâ'dan korkup pişman olmak,



Bir daha yapmamağa azmetmektir.



Şartları gözetilerek yapılan tevbeyi, Allâhü Teâlâ'nın kerem ve ihsan edip kabul edeceği icmâ'-ı ümmet ile sabittir. (Birgivi)


FIKRA


temel birgün kahveye gitmiş temel kahveciye sormuş senin soguk çayın varmı .kahvecide yok demiş temel 1 saat sonra gelicem yap demiş.temel tekrar geldi kahveciye sordu soguk çayın varmı hayır yok dedi temel kahveciye 1 saat sonra gelicem dedi yap dedi kahveci sinirlendi çayı ısıtıp buzdolaba koydu.temel geldi soguk çayın varmı dedi kahvecide var dedi temel ısıtta getir içelim dedi.


GÜNÜN SÖZÜ




İnsanlar ancak hayalleriyle yaşar ve biraz yaşamaya başlayınca tüm hayallerini kaybederler.


Voltaire


YEMEK MENÜSÜ


· DOMATES ÇORBA


· SALATA ÇEŞİTLERİ


· IZGARA ÇEŞİTLERİ (DANA BONFİLE-TAVUK ŞİŞ-IZGARA KÖFTE)


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek:


Kız:


MANİ


Eski cami direk ister


Söylemeye yürek ister


Benim karnım tok ama


Arkadaşım börek ister


KARİKATÜR



BİLMECE



Yattım yumuşak,Uyudum yumuşak


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: Boynuz





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler