2 Temmuz 2009 Perşembe

3 Temmuz 2009

Bugün 3 Temmuz 2009 12 Recep 1429 Haziran: 20 Hızır:59 REGAİB KANDİLİ



HADİS-İ ŞERİF



Kim günah işleyip de tövbe eden kimseyi, işlediği o günahtan dolayı kınarsa, kendisi o günahı işlemeden ölmez.


Hadis (İmam Ahmed).



RECEB AYINDA KILINACAK NAMAZ


Receb'in; Vi ile 10'u arasında, 11'i ile 20'si arasında ve 21'i ile 30'u arasında olmak üzere sâdece birer defa kılınacak 10'ar rek'at Hacet Namazı vardır. Bunların her uçunun de kılınış şekli aynıdır. Yalnızca namazların sonlarında okuna­cak dualarda fark vardır.



Bu namaz, mü'min ile münafığı ayırır. Bu 30 rekat na­mazı kılanlar, hidâyete ererler. Münafıklar bu namazı kıla­mazlar. Bu namazı kılanın kalbi ölmez. Bu 30rek at namaz Resûlullâh Efendimiz'in (s.a.v.) berberi Selman-ı Pak (r.a.) Hazretleri tarafından rivayet edilmiştir.



Bu namazlar, akşamdan sonra da, yatsıdan sonra da kılınabilir. Fakat, cuma ve pazartesi gecelerinde ve bilhassa teheccüd vaktinde kılınması efdaldir.



Kılınışı: Hacet namazına şu niyetle başlanır: Yâ Rabbı, teşrifleriyle dünyâyı nura gark ettiğin Efendimiz hu me­tine, sevgili ayın Receb-i şerîf hürmetine, beni feyz-l ılâ-hme afv?ı ilâhîne, nzft-l illhîne nail eyle âbid, zahıd kul­ların arasına kaydeyle, dünyâ ve ahıret sıkıntılarından halâs eyle, rızâ-l şerifin için", Allâhü Ekber



Her rek'atte 1 Fatiha, 3 Kul yâ eyyühe'l-kaf.run, 3 Ih-lâs-ı şerîf okuyup, 2 rek'atte bir selam verilir. Böylece 10 rek'at tamamlanır.



· İlk on gün içinde kılınan namazdan sonra, 11 defa "Lâ ilahe Hlİllâhü vahdehû lâ şerike leh. Lehü'l-mulku ve lehü'l-hamdü yuhyî ve yum.t. Ve huve hayyun la yemûtü biyedihi'l-hayr. Ve hüve ala kullı şey m kadir okunup duâ edilir.



· İkinci on gün içinde yani Receb'in in ile 20-sı ara­sında kılınan 10 rek'atten sonra, 11 defa "Hâhen vahiden ehaden sameden ferden vitren hayyen kayyumen dâı-men ebedâ" okunup duâ edilir.



· Üçüncü on gün içinde, yâni Receb'in 21 i'je 30 u ara­sında kılınan 10 rek'atten sonra da 11 kere AHahumme Ifi mania limâ a'tayte, velâ mu'tiye lima mena te, vela rad­de Hmâkadayte%^^ mübeddile limâ hakemte, velâ yen-feu ze?l-ceddi minke'l-ceddü. Sübhâne rabbiye l-ahyy.'l-a'le'l-vehhâb. Sübhâne rabbiye'l-ahyyı'l-a le l-vehhab. Sübhâne rabbiye'l-aliyyi'l-a'le'l-kenmı'l-vehhab. Ya veh-hâbü yâ vehhâbü yâ vehhâb" okunup dua edilir. (Dua ve İbâdetler, Fazilet Neşriyat)


FIKRA


TEMEL ARABA KULLANIYORMUŞ.YANINDA DA DURSUN...SONRA TEMEL SÜREKLİ DÖNMEYE BAŞLAMIŞ.DURSUN SORMUŞ:


-NİE DÖNÜYON UŞAĞUM DAA!?TEMEL DE :


-SİNYAL TAKILDI DA ONDAN DÖNÜYOM UŞAĞUM!!!


GÜNÜN SÖZÜ



İnsanın şerefiyle yaşayabilmesi için en kısa ve en emin yol, olduğu gibi görünmektir.


Sokrat


YEMEK MENÜSÜ


· IZGARA ALABALIK


· ZEYTİNYAĞLI BAKLA


· FIRINDA MAKARNA


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek:


Kız:


MANİ


Çatal kaşık elimde,


Besmele var dilimde,


Fazla kaşık salladım,


Bir sızı var kolumda


KARİKATÜR



BİLMECE



Yazın giyinir, kışın soyunur.


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: Yatak



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler