5 Temmuz 2009 Pazar

6 Temmuz 2009

Bugün 6 Temmuz 2009 15 Recep 1429 Haziran: 23 Hızır:62 Hicaz'ın Osmanlı Sınırlarına Katılması ve Mukaddes Emanetin Yavuz'a teslimi (1517)

HADİS-İ ŞERİF




Şu 4 şeyden sakınan Cennete girer: Cana kıymaktan (cinayetten); Haram kazanç elde edip yemekten; Zina işlemekten, haram olan cinsel ilişkilere girmekten; Alkol alışkanlığından...


Hadis (Bezzar).



AFFETMEK


Âyet-i kerîmede "Af yolunu tut, iyiliği emret ve câhil¬lerden yüz çevir." (A'raf Sûresi, âyet 199) buyuruldu. Bu âyet-i kerîme nazil olduğu zaman Peygamber Efendimiz (s.a.v.) Cebrail (a.s.)'dan tefsirini sordu. Cebrail (a.s.) 'Bunu bilene sorayım' diyerek gitti ve gelip dedi ki: Allâhü Tebâreke ve Teâlâ sana emrediyor ki: "Seninle irtibatı kesen kimseyi sıla-yı rahim yaparsın (ziyaret edersin), seni mahrum bırakan kimseye sen verirsin, sana zul¬meden kimseyi sen affedersin." Ve ona Sen, başına gelen şeylere karşı sabret.' dedi.


Allâhü Teâlâ'nın Peygamberimiz (s.a.v.)'e bu hitabı ümmeti için de bir nasîhattir. Yine başka bir ayet-i kerîme¬de "... Sizin affetmeniz takvaya daha yakındır..." (Ba¬kara Sûresi, âyet 237) buyurulmuştur.


Uhud harbinde Resûlullâh (s.a.v.) Efendimiz'in dişi kırı¬lıp mübarek yüzünün yaralanması ashâb-ı kirama çok ağır gelmişti. 'Onlara beddua etseniz' dediler. Peygamberimiz (s.a.v.); "Ben lanet edici olarak gönderllmedlm. Ancak dâvetçl v§ rahmet olarak gönderildim. Allah'ım, kav¬mime hidâyet et; zîrâ onlar bilmiyorlar." buyurdular.


Peygamber Efendimiz (s.a.v.) diğer bazı hadîs-i şerifle¬rinde şöyle buyurmuşlardır: "Kıyamet gününde bir melek; 'Mükâfatları Allah'ın üzerine olanlar nerede?' diye nldâ eder. Ve hiç klmee kalkmaz. Ancak affedenler kalkar."


"Hiçbir sadaka, malı nokeanlae tırmaz. Affetmeel ee-beblyıe Allah bir kulunun ancak İzzetini zlyâdeleetlrlr. Kim Allah rızâeı İçin mütevazı (alçak gönüllü) olursa muhakkak Allah onu yüceltir."



YARIGÖLGELİ AY TUTULMASI


Yarın (7 Temmuz Salı günü) "Yarıgölgell ay tutulması" meydana gelecektir. Amerika Kıtasının tamamı, An¬tarktika, Yeni Zelanda ve Avustralya kıtasının doğusun¬dan başlayarak tamamından gözlenebilecek, Türkiye'den görülemeyecektir.


Tutulmanın büyüklüğü: -0.9084'tür.


Gölgeye girişi 7 Temmuz, (Türkiye yaz Saati) 11.32


Tutulmanın ortası 7 Temmuz, " 12.38


Ay'ın gölgeden çıkışı 7 Temmuz, " 13.44


FIKRA


Delinin biri hastanedeki havuza egilip su ictikten sonra, dogrulup agzindaki suyu yere tukurmus .Onu goren baska bir deli;-Ne oldu , demis, suyu niye tukurdun?


Birinci deli:


-Havuza iki seker atmistim ,yine de tatsiz.


Ikinci deli:


-Akillim tabii tatsiz olur.Niye karistirmadin?


GÜNÜN SÖZÜ




İnsan, ancak sevdiğinden bir şey öğrenir.


Goethe


YEMEK MENÜSÜ


· ANKARA TAVA


· ENGİNAR


· PİRİNÇ PİLAVI


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek:


Kız:


MANİ



Gitme olursun pişman,


Korkma peşine düşmem,


El oğlu değil misin,


Yüzün dost kalbin düşman.


KARİKATÜR



BİLMECE



Yer altında civcivli tavuk


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: Baş





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler