7 Temmuz 2009 Salı

7 Temmuz 2009

Bugün 7 Temmuz 2009 16 Recep 1429 Haziran: 24 Hızır:63 Hatay'ın Kurtuluşu (1938)

HADİS-İ ŞERİF




Meşru dairede eğleniniz ve oynayınz. Ben dini yaşantınızda bir kabalığın (yobazlığın) görünmesinden hoşlanmıyorum.


Hadis-i Şerif (Beyhaki).



ACELE ŞEYTANDANDIR


Acele etmek, bir şeyin vakti gelmeden önce olmasını istemektir. Allâhü Teâlâ, "... Size yakında âyetlerimi gös¬tereceğim, artık acele İstemeyin." buyurmaktadır. (Enbi¬yâ Sûresi, âyet 37)


İnsan, tabiat olarak sabır ve sebatı az ve birçok şeylerin bir an evvel meydâna gelmesini arzu eden bir yaratılışta bu¬lunduğundan sanki aceleden yaratılmıştır. Bir âyet-i kerî¬mede; "... Ve insan pek aceleci olmuştur." (Isrâ Sûresi, âyet 11) buyurulmuştur. Acelecilik, Şeytanın ahlâkından biri¬sidir. İnsan tabiatıyla acelecidir. Ancak Allâhü Teâlâ insan için aklı yaratmış ve onu sebat etmeğe (acele etmemeğe) ve teennîye irşad etmiştir. Kim aklını bu iki şerefli hasleti elde etmek için kullanırsa Şeytan'ın tabîatından ayrılmış olur.


Resûlullâh (s.a.v.) Efendimiz bir hadîs-i şerîfte şöyle bu¬yurmuştur: "Teennî (temkinli davranmak) Allah'dan, acele ise Şeytandandır." Diğer bir hadîs-i şerîfte şöyle buyuruldu: "Güzel bir hey'et (sekînet ve vakar), teennî ve iktisad (îtidal), peygamberliğin yirmi dört cüzünden biridir."


Acele etmenin âfetlerinden bir kısmı şunlardır: Zayıflık ve hayır işlemekten kesilmektir. Yâni insan bir şeyin olmasını ister ve onun meydâna gelmesi için acele eder de o olmaz¬sa zayıflar, ümitsizliğe veya meşakkate düşerek kendisini yorar ve umduğuna kavuşamaz.


Veya bir ihtiyâcının olması için Allah'a duâ eder, onun hemen kabul olunmasını ister. Eğer istediği şey hemen mey¬dana gelmezse duâ etmeyi terk eder ve arzusuna ulaş¬maktan da mahrum olur.


Hadîs-i şerîfte şöyle buyurulmuştur: "Kul, günah ile ve akrabalarıyla münâsebetini keserek duâ etmedikçe ve duasının kabulünü acelece istemedikçe duasına icabet olunur." Ashâb-ı Kiram; 'Acele istemek nedir Yâ Resûlal-lah?' diye sordular. Resûlullâh (s.a.v.): "O kimse şöyle söy¬ler: Duâ ettim, duâ ettim, kabul olunmadı der, hasret çeker(ek üzülür) ve duayı terk eder." Öyle ise duada acele etmemek, duadan usanmamak îcab eder. Çünkü duâ ibâdettir ve Allâhü Teâlâ duaya devam edenleri sever.


Acele etmek, takva ve verâyı yok eder, ibâdetlerin noksan veya bâtıl olmasına sebep olur. Zîrâ acele etmek, yâciblerin, sünnetlerin ve âdabın terk edilmesine sebep olabilir.


FIKRA


Mussolini savaş raporlarını renkten renge girerek okuyordu. Bir ara başını kaldırdığında gözü duvarda asılı duran kendi portresine ilişti. Göz kırparak sordu:


- Bu gidişle halin n’olacak?


Fotoğraf yanıt verdi:


- N’olacak, beni indirip seni asacaklar!.


GÜNÜN SÖZÜ



İnsan ne söylediğini bilmeli,fakat her bildiğini söylememelidir.


Namık Kemal


YEMEK MENÜSÜ


· Yayla çorbasi


· Soslu Tavuk Pirzola


· Makarna


· Rus Patatesi Salata


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek:


Kız:


MANİ


Hoş geldin diyemedim


Bir mendil veremedim


Sen mi geldin sevdiğim


Ben seni bilemedim


KARİKATÜR



BİLMECE



Yer altında yağlı kayış.


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: Patates




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler