28 Ağustos 2009 Cuma

13 Ağustos 2009



























































Bugün 13 Ağustos 2009 23 Şaban 1429 Temmuz: 31 Hızır:100 Okullara Din Dersinin Konulması (1956)


HADİS-İ ŞERİF


 


Hz. Peygamber, aciz (bezgin) ve tenbel olmadığını gösteren bir yürüyüşle yürürdü. (İbn-i Asakir).


 


GÜNAHLARDAN SAKINMAK


"Muhakkak Allah'ın yasak kıldıklarını terk etmek, emir buyurduklarını işlemekten mühimdir. Nehyedilen (yasaklanan)leri ancak ihlaslı müslümanlar terk eder. Resûlullâh Efendimiz (s.a.v.) "Muhacir, kötülükleri terk eden, mücâhid ise hevâsıyla (nefsinin gayri meşru istekleri ile) cihâd eden kimsedir." buyurmuşlardır.


Müslüman, Allah'ın nîmeti olan âzâ(organ)larını ona isyanda kullanmaz, nankör olmaz. Çünkü âyet-i celîlede -meâlen- "O gün dilleri, elleri ve ayakları yaptıklarına aleyhlerinde şehâdet edecektir." (Nur Sûresi, âyet 24) buyurulduğunu bilir.


Mü'min, bütün bedenini günahtan korur, Allâhü Teâlâ'ya itaatte kullanır. Husûsiyle yedi azasına daha çok dikkat eder ki bunlar; göz, kulak, dil, mîde, avret yeri, el ve ayaklardır.


Göz; Allah'ın yarattıklarından ibret almak içindir. Gözün isyanı, harama bakmak, müslüman kardeşine hakaret nazarıyla bakmak yahut müslüman kardeşinin ayıbını araştırmaktır.


Kulak; Kur'ân-ı Kerîm, hadîs-i şerîf ve âlimlerin sözlerini işitmek içindir. Onun isyanı bid'at yahut çirkin olan sözleri işitmektir.


Dil; Allah'ı zikretmek, Kur'ân-ı Kerîm okumak, insanları doğru yola sevk etmek ve Allah'a duâ etmek içindir. Kulun en çok dikkat edeceği uzvu dilidir. Dilin isyanı, yalan, faydasız ve riyakâr söz söylemek, övünmek, gıybet yahut alay etmektir.


Mide; temiz ve hoş olan helâl gıdalarla rızıklanmak içindir. İsyanı haram ve şüpheli olanı yemektiç.


Edeb yerini haramdan muhafaza etmek; harama bakmamak, kalbi harama götürecek şeyle meşgul etmemek ve mideyi haram ve şüphelilerden uzak tutmakla mümkündür. Âyet-i Kerîme'de -meâlen- "Ve o (mü'min)ler ki ırzlarını korurlar." (Mü'minûn Sûresi, âyet 5) buyuruldu.


Müslüman, ellerini bir kimseye ezâ etmek, harama uzatmak, emânete ihanet etmek ve söylenmesi caiz olmayan şeyi yazmaktan muhafaza etmelidir.


Ayakların günâhı, harama gitmektir. Âyet-i Kerîme'de (meâlen) "Ve zulmedenlere meyletmeyin ki size ateş dokunur (cehennemde yanarsınız) ve Allah'tan başka velîleriniz de yoktur. Sonra kurtulamazsınız." (Hûd sûresi, âyet 113) buyurulmuştur.


FIKRA


Hitler’e sormuşlar: “Bir yahudi ile pizza arasındaki fark nedir?” Hitler; “Pizzayı fırına attığınız zaman bağırıp çağırmaz!..”


GÜNÜN SÖZÜ


 


Hakikaten insan için kendi çalıştığından başkası yoktur.


Necm:39


 


 


YEMEK MENÜSÜ


·         MANTAR ÇORBA


·         KAŞARLI KUZU FIRIN


·         ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA


·         PREFİTEROL


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: YASİN : Kur'an'ın 36.Suresi
Kız: AKSU: Anadolu'da değişik boylarda bir çok akarsuyun adı


MANİ


 


Dut ağacı değilim,


Dut verici değilim.


Kaldır oğlan şapkanı


Can alıcı değilim.


KARİKATÜR


 


BİLMECE


Sesi var canı yok,
Konuşur ağzı yok


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: (TELEFON)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler