30 Ağustos 2009 Pazar

17 Ağustos 2009















































Bugün 17 Ağustos 2009 27 Şaban 1429 Ağustos: 4 Hızır:104 Marmara Depremi (1999) - İbni Sina Haftası


HADİS-İ ŞERİF


 


En üstün ibadet, sıkıntı anında sabırla kurtulmayı beklemektir.  (Beyhaki).


 


TERÂVÎH NAMAZI NASIL KILINIR?


Terâvîh namazı, Ramazan ayına mahsûs, yirmi rek'at-ten ibaret bir sünnet-i müekkededir. Bu namaza Peygamber Efendimiz (s.a.v.) ile dört halîfesi (Hulefâ-yı Râşi-dîn rıdvânullâhi aleyhim) devam etmişlerdir. Teravihin cemâatle kılınması da, sünnet-i kifâyedir. Mescidlerde teravih namazı cemâatle kılındığı hâlde, bir özrü olmaksızın cemâati terk edip bu namazı evinde kılan kimse, fazîleti terk etmiş olur. Bu kimse evinde cemâatle kılsa, cemâat sevabını alırsa da, mesciddeki cemâatin faziletine eremez. Çünkü mescidlerin fazîleti daha fazladır.


Terâvîh namazını, her iki rek'atte bir selâm vererek on selâm ile bitirmek daha faziletlidir. Dört rek'atte bir selâm da verilebilir.


Terâvîh namazı, iki rek'atte bir selâm verilince, akşam namazının iki rek'at sünneti gibi kılınır. Dört rek'atte bir selâm verilince, yatsı namazının dört rek'at sünneti gibi kılınır. Cemâatle kılındığı zaman, cemâat hem terâvîhe, hem de imâma uymaya niyet eder. İmâm da kıraati aşikâre okur.


Terâvîh namazında imâmın güzel sesli olmasından ve sür'atli okumasından ziyâde, okuyuşunun düzgün olmasına îtinâ gösterilmelidir.


Bir kimse, imâm yatsı namazını kıldırıp terâvîhe başlamış olduğu sırada mescide gelse, önce yatsı namazını kılar, sonra terâvîh için imâma uyar. Teravih son bulunca noksan rek'âtleri tamamlar. Sonra da vitir namazını kendi başına kılar. Evlâ olan budur. Bununla beraber vitir namazını imam ile beraber kılıp, sonra teravihi tamamlaması da caiz görülmüştür.


Teravih namazını imâm ile kılmayan kimse, vitir namazını imâm ile kılabilir.


İmâm ve cemâat, yatsı namazını cemâatle kılmamış olursa, yalnız terâvîh namazını cemâatle kılamazlar. Çünkü teravihin cemaatı, farzın cemaatına tâbidir.


Terâvîh -orucun değil- vaktin sünnetidir. Mazeretinden dolayı oruç tutamayanlar dahi terâvîhi kılarlar.


FIKRA


Başbakan Berlusconi çek bozdurmak için bankaya gider: “Günaydın Sinyorina, bu çeki bozabilir misiniz?” Banka memuresi "Elbette..." diyerek kimlik ister. Başbakan "Yanımda kimlik yok ama ben başbakanım!" der. Memure ısrarlıdır. "Üzgünüm banka kuralı. Kimliğinizi görmek zorundayım!" yanıtını verir. Tartışma devam ederken, bankacı sonunda "Tamam. Siz de Berlusconi olduğunuzu kanıtlayın!" der. Başbakan birkaç dakika düsünüp "Aklıma aptalca şeyler geliyor..." der. Bankacı kız, "Tamam sayın Berlusconi. Paranızı 50'lik mi yoksa 100'lük banknotlarla mı istersiniz?" diyerek güler.


GÜNÜN SÖZÜ


 


Güzel bir şey,her zaman iyi değildir; ama iyi bir şey her zaman güzeldir.


Ninpn De L'enclos


YEMEK MENÜSÜ


·         BULABES ÇORBASI


·         PİLİÇ ELBASAN TAVA


·         BONCUK MAKARNA


·         MEVSİM MEYVE


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: VAROL : Sağlıklı, uzun yaşa


Kız: ALGIN: Birine gönül vermiş, vurgun, tutkun


MANİ


 


Üç günlük şu dünya


Onun neresi rüya


Yaşadım su içimi


Hayalim düştü suya


KARİKATÜR


 


BİLMECE


Alt yanı sivri tepe içindedir


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: (TELEVİZYON)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler