19 Ağustos 2009 Çarşamba

16 Temmuz 2009











































Bugün 16 Temmuz 2009 25 Recep 1429 Temmuz: 3 Hızır:72 Peygamberimizin (SAV)'in Medine'ye Hicretleri (M.622)


 


HADİS-İ ŞERİF


 


Biri sana dil uzatır ve sende olmayan bir kusurla seni ayıplarsa, sen sakın onu onda olan kusurla dahi ayıplama. Onu, günahı kendisine, sevabı sana ait olduğu halde terket. Kimseye de asla sövme


Hadis (Müslim).


 


ANA HAKKININ EHEMMİYETİ
Enes bin Mâlik (r.a.) şöyle anlatıyor: Alkame çok ça­lışkan, çok sadaka yeren bir gençti. Bir gün hastalandı ve hastalığı şiddetlendi. Resûlullâh (s.a.v.) Ali, Ömer, Bilâl ve Selman'a (r. anhüm) "Alkame'nin yanına gidin. Ne hâlde olduğuna bakın." buyurdu. Onlar da Alkame'nin yanına girdiler. Ona 'Lâ ilahe illallah' demesini söylediler. Fakat söyleyemedi. Durum haber verilince, Resûlullâh (s.a.v.) 'Onun ana babası var mı?' diye sordu. 'Onun yaşlı bir ana­sı var.' denildi.
Anası Resülullah'ın (s.a.v.) huzuruna çağrıldı. Ona 'Doğru söyle, Alkame nasıl biriydi?' dedi. Anası, 'O na­maz kılar, oruç tutar, kazancının çoğunu sadaka verirdi. Ancak ben ona çok kızgınım. Çünkü o birçok hususta ha­nımını bana tercih ederdi.' dedi.
Bunun üzerine Resûlullâh (s.a.v.) 'Anasının kızgınlığı onun dilini bağladı.' buyurdu ve Alkame'yi ateşte yakmak istedi. Anası bunu duyunca asla razı olmadı ve 'Kalbimin meyvesi, ömrümün mahsûlü oğlumu gözümün önünde yakacak mısınız?' dedi.
Resûlullâh (s.a.v.) "Ey Alkame'nin anası, Allah'ın azabı daha şiddetli ve daha kalıcıdır. Nefsim yed-i kudretinde olan Allah'a yemin ederim ki, sen ona kız­gın olduğun müddetçe onun ne namazı, ne de sada­kası kendisine fayda verir." buyurdu.
Anası bunları duyunca ellerini kaldırdı ve 'Allah şahi­dim olsun ki ben Alkame'den razı oldum.' dedi.
Resûlullâh (s.a.v.), "Ey Bilâl, git bak, dili dönüyor mu? Anası belki utandığı için kalbinde olmayanı söyledi." bu­yurdu. Bilâl (r.a.) hemen kalkıp gitti, gördü ki Alkame 'Lâ ilahe illallah' diyebiliyordu.
OSMANLI MUTFAĞINDAN: .........................  SEMİZOTU
Taze ye körpe semizotu doğrar .r, çentilmiş soğan ile sâde yağda kavrulmuş kuşbaşı ete veya kıymaya karış­tırılıp tencereye konur. Tuz ye bir miktar su ilâve edilir, suyu azalıncaya kadar pişirilir. Semizotu gayet semiz olduğundan biraz pirinç ilâve etmek istenirse yetecek ka­dar su da konulur.


FIKRA


2000 yılında Almanya’da yapılan bir ankette sorulan “Ülkenizde yaşayan yabancıların sayısını çok buluyor musunuz?” sorusuna verilen cevapların yüzdeleri:


% 10: nein


% 20: ja


% 70: hastir lan!..


GÜNÜN SÖZÜ


 


 


İki nimet vardır ki,insanlar onların kıymetini hakkıyla takdir edemezler.Onlardan biri sıhhat,diğeri de boş vakittir.


Hadis-i Şerif


 


YEMEK MENÜSÜ


·         Mercimek Çorbası,


·         Şehriyeli Pirinç Pilavı


·         Et Kavurma


·         Patates Kızartması


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek:


Kız:


MANİ


 


Başındaki yazmanın


Dalı var çiçeği yok,


Bana verdin sevdanı,


Benden geçeceğin yok.


KARİKATÜR


 


BİLMECE


 


Zilim var, kapım yok.


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: Bilezik


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler