31 Ağustos 2009 Pazartesi

19 Ağustos 2009















































Bugün 19 Ağustos 2009 29 Şaban 1429 Ağustos: 6 Hızır:106 Köprülü Fazıl Mustafa Paşa'nın Şehit Olması (1691)


HADİS-İ ŞERİF


 


Müslümanlar karşılaştıklarında, tokalaşır, birbirlerinin hal ve hatırlarını sorarlarsa, Allah onlara bu halde iken 100 rahmet indirir. Doksan dokuzu daha güler yüzle ve daha samimiyetle kardeşinin halini ve hatırını sorana, biri de diğerine verilir. (Taberani).


 


RAMAZÂN-I ŞERÎF


21 Ağustos Cuma günü idrâk edeceğimiz mübarek Ramazân-ı şerîf ayı, 11 ayın sultanıdır. Ümmet-i Muham-med'in ayıdır. Gündüzleri oruçla, geceleri teravih namazlarıyla ihya edilir. Ramazân-ı şerîf Kur'ân ayıdır. Bu İtibarla, Kur'ân okumasını bilen herkes, bu ayda hatim yapmalıdır.


Ramazân ayının evveli rahmet, ortası mağfiret, sonu da cehennemden âzâddır. Ramazân-ı şerîfte yapılması tavsiye edilen ibâdetler:


             Birinci on gün içinde, mümkünse, teşbih namazı kılınır ve hatm-i enbiyâ yapılır.


             İkinci on gün içinde, mümkünse, yine teşbih namazı kılınır ve hatm-i enbiyâ yapılır.


             Üçüncü on gün içinde ise tevbe-istiğfar, hatm-i enbiyâ ve 7 salât ü selâmdan sonra mümkünse hatm-l istiğfar yapılıp, yâni 1001 defa, "Estağfirullâhe'l-azîm ve etûbü ileyk" denilip, bittikten sonra da 7 veya 70 salâtü selâm okunur ve duâ edilir.


             İftara yakın. "Allâhümme yâ vâsia'l-mağfiratiğfirlî",


             İftarda da, "Allâhümme leke sumtü ve blke âmen-tü ve aleyke tevekkeltü ve alâ rızkıke eftartü ve savme gadin neveytü" yeya "Zehebe'z-zameu vebtelleti'l-urû-ku ve sebete'l-ecru inşâallah" duaları okunur. (Duâ ve İbâdetler, Fazilet Neşriyat)


 RAMAZÂN-I ŞERİFİN İLK AKŞAMI KILINACAK NAMAZ


Yarın akşam Ramazân-ı şerîf ayının ilk gecesini idrâk edecek, ilk teravih namazını kılacağız. Şâban'ın son günü¬nü Ramazânın ilk gününe bağlayan bu gece, Ramazân-ı şerifin ilk akşamı olması itibariyle, akşamla yatsı arasında iki rek'at teşekkür namazı kılınır. "Yâ Rabbl, Ramazân-ı şerîf İle müşerref kıldığın için" diye niyet edip "Allâhü Ekber" derinerek namaza durulur.


Fatihadan sonra birinci rek'atte 1 İnnâ a'taynâ, ikinci rek'atte 1 Ihlâs-ı Şerîf okunur.


Namazdan sonra: 70 istiğfâr-ı şerîf, 70 salavât-ı şerî-fe (Salât-ı Münciye efdâldir) okuyup, duâ edilir. (Duâ ve İbâdetler, Fazilet Neşriyat)


FIKRA


Berlusconi’nin en yakın adamı Emilio Fede, 2048'de ölür. Öbür dünyada cennetin kapısında San Pietro ile karşılaşır. Büyük bir duvarın üstünde saatler vardır. Fede saatlerin ne işe yaradığını sorar. San Pietro "Bunlar normal saat değil, yalan ölçerler. Herkes doğduğunda kendisine öğlen 12'yi gösteren bir saat veririz. Her yalanda bir saat ilerler" der. Fede sorar: Hep 12.00'yi gösteren şu saat kimin?... Cevap, Rahibe Teresa'dır. Çünkü o, hiç yalan söylememiştir. Fede meraktan kudurur: Peki Berlusconi’nin saati nerede?.. San Pietro "O saati kendi büroma koydum. Vantilatör olarak kullanıyorum!" der.


GÜNÜN SÖZÜ


 


 


Gideceğiniz yeri bilmiyorsanız, vardığınız yerin önemi yoktur.


Peter F.Drucker


 


YEMEK MENÜSÜ


·         SEBZE ÇORBA


·         PATLICAN MUSAKKA


·         PERDE PİLAVI


·         ÇOBAN SALATA


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: ÜNAL : Adın duyulsun, tanın


Kız: ALIM: Gözü gönlü çeken nitelik, çekicilik, gönül çelen güzellik, albeni


MANİ


 


Höbek höbek dikenler


Aba gömlek biçenler


Bakışından bellidir


Kara sevda çekenler


KARİKATÜR


 


BİLMECE


Daha üstü muşulak


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: (Diş)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler