24 Ağustos 2009 Pazartesi

2 Ağustos 2009











































Bugün 2 Ağustos 2009 12 Şaban 1429 Temmuz: 20 Hızır:89 Umumi Seferberlik İlanı (1914) - Irak'ın Kuveyt'i İşgali (1990)


 


HADİS-İ ŞERİF


 


Sen bir ayakkabı aldığında iyisini al. Elbise aldığında da, iyisini al  Hadis(Taberani).


 


RESULULLÂH'IN (S.A.V.) ZEVCELERİ: MÜ'MİNLERİN ANNELERİ


Resûlullâh Efendimiz'in (s.a.v.) hanımlarının üstünlük ve faziletleri büyüktür. Onlar bütün mü'minlerin anneleridir. Onlara son derece hürmet ve muhabbette bulunmak her müslüman için bir vecîbedir.
Peygamber Efendimizin (sav.) ilk hanımı Hz. Hadîce-tü'l-Kübrâ (r.anhâ), Peygamberimizi tasdik edenlerin birincisi olup Hz. İbrahim'den başka diğer evlatlarının da annesidir. Onun Resûlullâh Efendimiz uğrundaki fedâkârlık­ları her türlü senaya ve medhe lâyıktır. Hadîs-i şerîfte "Dün­yâ kadınlarının en hayırlısı Hz. Meryem ile Hz. Hatice'­dir." buyurulmuştur. Cebrail (a.s.) kendisinin ve Allâhü Teâ-lâ'nın selâmlarını Peygamberimiz vasıtasıyla Hz. Hatice'ye tebliğ etmiş ve onun için cennette pek büyük bir makamın bulunduğunu da müjdelemiştir.
Peygamber Efendimiz'in mübarek zevcelerinden biri de Hz. Âişe (r.anhâ) vâlidemizdir. Resûlullâh'a çok hizmet etmiş, ondan çok ilim almıştır. Zekâsı, dirayeti, nezâheti ve ilmî kud­reti fevkalâde idi. Onun nezâhetine (mümtaz iffetine) Kur'ân-ı Kerîm ve bütün müslümanlar şahittir. Hz. Âişe validemiz As-hâb-ı Kirâm'ın âlimlerinin büyüklerindendir. En çok hadîs-i şe-rîf rivayet eden altı sahâbîden biridir. Dînimizin birçok ahkâ­mının mesnedi olan 2210 hadîs-i şerîf rivayet etmişlerdir.
Mü'minlerin annelerinden biri de Hz. Ömerü'l-Farûk'un kızı, Ashâb-ı Kirâm'ın fakîhlerinden Hz. Hafsa (r.anhâ) vâli­demizdir. 60 hadîs-i şerîf rivayet etmişlerdir.
Mü'minlerin annelerinden biri de Hz. Muâviye'nin hemşî-resi (kız kardeşi) ve Ebû Süfyân'ın (r.a.) kızı Ümmü Habîbe (r.anhâ)'dır. Babasından ve kardeşinden evvel müslüman olmuştur.
,. Resûlullâh Efendimiz'in diğer zevceleri Hz. Şevde, Hz. Ummü Seleme, Hz. Zeynep bint-i Huzeyme, Hz. Cüveyriye, Hz. Zeynep bint-i Cahş, Hz. Safiyye, Hz. Meymûne, Hz. Neşe bint-i Rifâa ile Hz. Mâriye ve Hz. Reyhâne bint-i Zevd'dir (radıyallahü anhünne).
İşte bu muhtereme zevat, Peygamber Efendimiz'in (s.a.v.) mübarek ehl-i beytindendir. Bunların hepsini sevmek, hürmet ve saygı ile yâd etmek bütün Müslümanlar üzerinde mühim bir vecîbe ve Peygamber Efendimiz'in bir hakkıdır.
 


FIKRA


Tanrıdan 100 $ isteyen bir çocuk bunun için bir hafta tanrıya yalvarır ancak hiçbir şey olmaz. Bunun üzerine tanrıya para için bir mektup yazmaya karar verir. Postahanede üzerinde "Tanrı/ABD" yazısını gören görevliler mektubu Clinton'a yollamaya karar verirler. Mektup Clinton'ın çok hoşuna gider ve sekreterine çocuğa beş dolar yollamasını söyler. Gelen beş dolar çocuğun çok hoşuna gider ve tanrıya bir teşekkür mektubu yazar: "Sevgili tanrım, bana yolladığın beş dolar için çok teşekkür ederim. Ancak bazı nedenlerden dolayı parayı Washington üzerinden yolladığını farkettim. Oradaki çocuklar alışıldığı üzere paranın 95 dolarını vergi olarak kesmişler!.."


GÜNÜN SÖZÜ


 


Hekimlerin yaptığı en büyük hata ruhu düşünmeden yalnız bedeni tedaviye teşebbüs etmeleridir.


Eflatun


 


YEMEK MENÜSÜ


·         KREMALI DOMATES ÇORBA


·         KAŞARLI KABAK OGRATEN


·         ÇİN BÖREĞİ


·         VİŞNE KOMPOSTO


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: YEKTA : Tek, eşsiz


Kız: AJLAN: Hızlı, çabuk, telaşlı


MANİ


 


Sahur oldu ışıyor,


Bülbüller ötüşüyor,


İftara çay deyince,


Yüreğim tutuşuyor.


KARİKATÜR


 


BİLMECE


Askerden küçük
Paşadan büyük


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: (GÖLGE)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler