19 Ağustos 2009 Çarşamba

20 Temmuz 2009











































Bugün 20 Temmuz 2009 29 Recep 1429 Temmuz: 7 Hızır:76 Kıbrıs Barış Harekatı'nın Başlaması (1974)


 


HADİS-İ ŞERİF


 


 


Üzüntü ve kaygılarınızı sadakalar vererek gideriniz. Ta ki, Allah kötü durumunuzu düzeltsin, düşmanlarınıza karşı da size yardımcı olsun.  Hadis-i şerif (Deylemi).


 


"ALLAH İNSANA MERAMINI İFADEYİ ÖĞRETTİ."


Allâhü Teâlâ insana kendini; içindeki his ye fikirlerini hâricindekilere açık ve güzel ifâde edebilmesi ve anlatılanları anlaması için nutuk ve lisan nimetini ihsan etti ki ilim öğ¬renme ve Kur'ân-ı Kerîm'in talîmi de bununla olur. Peygam¬berlerin ilâhî teblîgâtı yapabilmeleri, kitablar getirmeleri, üm¬metlerin onlardan istifâde edebilmeleri hep beyân ilmi, dil nîmeti sayesindedir. Bu sebepten "(Allah) o(insan)a beyânı (meramını ifadeyi) öğretti." (Rahman Sûresi, âyet 4) buyu¬rarak onu nimetlerinden saydı.



En iyi söz, mânâsı apaçık olan sözdür. Söyleyenin niyetine ve samimiyetine göre Allâhü Teâlâ söze büyüklük ve hikmet verir. Mânâ yüksek, söz kısa, sağlam, zorlamasız ve düzgün olursa yağmurun toprağa tesiri gibi kalplere tesir eder.


Âmir bin Abdülkays "Söz kalpten çıkarsa kalbe ulaşır, dilden çıkarsa kulaklardan öteye geçmez." demiştir.


İmâm Zeynelâbidîn (k.s.) "İnsanlar iyi ifâdenin faydasını bilseler, kalplerini karıştıran her şeyi ifâde eder ve araların¬da anlaşmazlığa sebep olan şeylerden kurtulurlardı. Lâkin onlar ya cehaletle sönük olurlar yahut kibirle aldanırlar. Ya nevalarına uyarak düşünmezler yahut kantarları kötü olduğundan ilmin üstünlüğünü kavrayamazlar." buyurmuştur..


Muhammed Bakır (r.a.) "Bütün hayâtın ve geçimin mu¬vaffakiyeti bir ölçek tutar ki bunun üçte ikisi anlayış, üçte biri de görmezlikten gelmektir. Anlayıştan başkasında hayır ve fayda yoktur. Zîrâ insan ancak bildiği ve anladığı şeye müsamaha gösterir." buyurmuştur.


Hatîb, gönlü rahat, azaları sakin olmalı ve kelimeleri seçerek konuşmalıdır.


Avama hitâb ederken kelimeleri pek süslemeden ve sâde konuşur.


Hikmet sahibi kimse ile kelimeleri seçerek ve sözünü süsleyerek konuşur.


Sözünü en iyi seçebilen en iyi mantık bilendir.


Hz. Hasan (r.a.) "Akıllı kimsenin dili, kalbinin arkasın¬dadır. Bir söz söyleyecek olsa önce düşünür. Faydası varsa söyler, faydasız ise susar.


Câhilin kalbi, dilinin arkasındadır. Bir söz söyleyeceğinde faydası olsa da olmasa da söyler." buyurmuşlardır.


FIKRA


Bir Türk bir Fransız ile “sözde” Ermeni soykırımı yasası ile ilgili konuşurken şunları söyler: “Anlamadığım bir şey var: Biz kimsenin işine karışmazken, özellikle Avrupa ülkelerinde Türkiye hakkında kendi kendilerine kararlar almak gibi bir alışkanlık var. Üstelik siz Fransızlar Cezayir’de yaşadıklarınızı unutuyorsunuz. Nasıl olup da bir numaralı demokrasi savunucusu olduğunuzu iddia ediyorsunuz? Anlamıyorum!..” Bunun üzerine Fransız sorar: “Fransa’nın sembolü neden horozdur biliyor musun?” Türk, “Neden?” diye sorunca Fransız; “Kendi ayakları bokun içindeyken şarkı söyleyen tek hayvan horozdur da ondan!..”


GÜNÜN SÖZÜ


 


 


Hiç kimse başarı merdivenine elleri cebinde tırmanmamıştır.


J.Keth Moorhead


 


YEMEK MENÜSÜ


·         Ezogelin Çorba


·         Biber Dolma


·         Karışık Kızartma


·         Yoğurt


·         Karpuz


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: ZİHNİ : Akılla ilgili


Kız: AFET: Ortalığı birbirine katacak kadar güzel kadın


MANİ


 


Acam şalı guşanır


Guşanmaya üşenir


İş görmenin derdinden


Gocasından boşanır


 


KARİKATÜR


 karikatür


BİLMECE


Bir elmayı yerken kurt bulmaktan


daha kötü olan nedir?


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: 'Tüh! Bu da yandı!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler