24 Ağustos 2009 Pazartesi

29 Temmuz 2009











































Bugün 29 Temmuz 2009 8 Şaban 1429 Temmuz: 16 Hızır:85 MİRAÇ KANDİLİ (Kandiliniz Mubarek Olsun)


 


HADİS-İ ŞERİF


 


Ashaptan Muğire anlatıyor: Bir gün sarımsak yedim, Allah Resulünün namaz kıldığı yere geldim; baktım ki bir rek’at kılmışlar. Mescide girdiğimde (bendeki) sarımsak kokusu (etraftan) hissedildi, namazını tamamlayınca, Allah Resulu şöyle buyurdu: Kim bu bitkiden yerse, kokusu kendinden iyice gitmedikçe bize yaklaşmasın. Namazı kılıp Resulullah’ın yanına geldim. Bana elini ver! dedim. Elini alıp gömleğimin yeninden sokarak ta göğsüme kadar götürdüm. Göğsümdeki çarpıntıyı görünce, Allah Resulü şöyle buyurdu: Sen sarımsak yemekte haklısın, çünkü özrün var.  Hadis (Ebu Davud)


 


AMELLERDE NİYET


Niyetin Allah için ve ihlâslı olması lâzımdır. Hadîs-i kud-sîde "Ihlâs, benim sırrımdan bir sırdır, onu kullarımdan sevdiklerimin kalbine emânet ederim. Ona melek muttalî olamaz ki yazsın. Şeytan da muttali olamaz ki Ifsâd etsin." buyurulmuştur.


Niyetsiz amel olmaz. Peygamber Efendimiz (s.a.v.) buyurdular:


"Allâhü Teâlâ sözü ancak amel ile kabul eder. Söz ve ameli de ancak niyet ile kabul eder."


"Ameller(in hükmü) ancak niyetlere göredir. Herkesin niyet ettiği ne ise eline geçecek olan ancak odur."


Kulun bütün işlerindeki niyeti hayır, hidâyet ye Allah'ın rızâsı olmalıdır. Çünkü müminin amelsiz niyeti, niyetsiz amelinden hayırlıdır. Çünkü amele riya karışır, fafcat niyette riya ve nifak yoktur.


Mü'min niyet ederek bir amel işlerse, niyeti amelinden daha üstündür.


Bir kimse samîmî bir şekilde sadaka vermeye, namaz kılmaya, haccetmeye, umre yapmaya niyet etse de yapa-masa niyetindeki samimiyetten dolayı o kimseye bunların sevabı yazılır.


İnsanlar kıyamet günü amellerindeki niyetlerine göre haşrolunup hesaba çekilecek, ona göre sevap veya azap göreceklerdir.


Salim bin Abdullah, Ömer bin Abdülazîz'e şöyle yazmış: "Muhakkak Allah'ın yardımı kulun niyetine göredir. Niyeti tam olana Allah'ın yardımı da tam olur. Niyeti noksan olana yardımı da noksan olur."


Ebû Hüreyre (r.a.) "İnsanlar kıyamet günü niyetlerine göre diriltilir, buyurmuştur.


Peygamber Efendimiz (s.a.v.) "Kim Allah için güzel koku sürünürse, kıyamet günü miskten daha güzel bir kokuyla gelir. Kim de Allah'tan başkası için koku sürünürse, kıyamet günü leşten daha kötü bir kokuyla gelir." buyurmuştur.


Niyetlere göre sevapların ve günahların derecesi değişir. Ameller, niyetin sağlam ve bozuk olmasına göre çok veya az olur. İbâdetler âdetten, faydalı işler boş ve lüzumsuz işlerden niyet ile ayrılır.


FIKRA


Bir gün temel karsa berbere gitmiş berberde temele senden önce traş etiğim adam ben karsın ağasıyım sabunsuz tıraş olacağım ve traşta oldu temelde hemen bende ağayım bende olurum neyse berber işe başlamış bir kaç dakika sonra bakmış ki temlin güzünden yaşlar akıyor dayanılacak gibi değil temel de ben karsın ağası değil çevresinin ağasıyım demiş


GÜNÜN SÖZÜ


 


 


 


Her kitaplık bir hapishaneyi kapatır.


Seneca


YEMEK MENÜSÜ


·         Poğaça


·         Beyaz Peynir


·         Zeytin


·         Domates


·         Salatalık


·         Süt


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek:


Kız:


MANİ


 


Davul çalar bayramdır


Herkes sana hayrandır


Gönüller bir olunca


Samanlıklar seyrandır


KARİKATÜR


 


BİLMECE


 


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler