24 Ağustos 2009 Pazartesi

30 Temmuz 2009











































Bugün 30 Temmuz 2009 9 Şaban 1429 Temmuz: 17 Hızır:86 Lehistan'ın Osmanlı'ya Katılması (1577)


 


HADİS-İ ŞERİF


 


Kişi, hanımının ve çocuklarının rızkını karşılamak için çalışmaya çıkarsa, Allah yolundadır. Yaşlı anne ve babasının bakımını sağlamak için yola çıkarsa, Allah yolundadır. Nefsini harama karşı korumak niyetiyle çalışmaya çıkarsa, Allah yolundadır. Eğer insanlara gösteriş ve başkalarına öğünmek için yola çıkarsa, Allah yolunda değil, şeytanın yönlendirdiği yoldadır.  Hadis-i Şerif ( Taberani )


 


DİLİN BÂZI ÂFETLERİ


Bâtıl işlere ve günâhlara dalmak, sövmek, kötü söz konuşmak, kadınların hallerini, içki meclislerini ve fısk (günah) mahallerini anlatmak gibi şeyler dilin âfetlerin-dendir. Şu âyet-i kerîme bu mânâya işaret etmektedir: "Ve biz bâtıla dalanlar İle beraber dalan kimseler olmuştuk." (Müddessir Sûresi, âyet 45)


Resûlullah Efendimiz (s.a.v.) buyurdular ki:


"Fâhlş (çirkin, kötü, edebe aykırı) sözden ve onları söylemekten sakınınız. Zîrâ Allah fâhlş sözleri ve onları söylemeyi sevmez."


"Bezâ (fahiş sözler) ve beyân (açıklanması caiz olmayan şeyleri açıklamak) nifak şubelerindendir."


Husûmet, kötülenen vasıflardandır. Husûmet; bir kimseden mal veya hak almak için ona düşmanlık yapmaktır. Hz. Âişe (r.anhâ)'nın rivayet ettiği bir hadîs-i şerifte şöyle buyurulmaktadır: "Allah katında en sevilmeyen kimseler, şiddetli düşmanlık yapanlardır." Ebû Hüreyre (r.a.)'ın rivayet ettiği bir hadîs-i şerifte ise şöyle buyurulur: "Kim bilgisizce bir husûmet içinde mücâdele ederse, ölünceye kadar Allah'ın gazabında olur."


Kendini zorlayarak yapmacık konuşmak, dilin âfetle-rindendir.


Sırrı ifşa etmek, yasaklanan hareketlerdendir. Çünkü bunda eziyet vermek ve arkadaşlarının hakkını küçümsemek vardır. Resûlullah Efendimiz (s.a.v.); "Aranızdaki konuşma emânettir." buyurmuşlardır.


Münâkaşa ve mücâdele de yasaklanmıştır. Resûlullah (s.a.v.) şöyle buyurmuştur: "Kardeşinle münâkaşa, mücâdele etme ve ona şaka yapma, ona yerine getirmeyeceğin vaadde bulunma."


FIKRA


New York' da küçük bir çocuğu azgın bir köpeğin dişlerinden kurtaran ve hayvanı boğan iri yarı delikanlının yanına koşan gazete muhabiri sormuş: “Kahraman Amerikalı çocuğun hayatını kurtardı, diye yazabilir miyim?” Adam “Ben Amerikalı değil, Pakistanlı’yım” demiş. Ertesi gün New York Times’da manşet: "Köktendinci Müslüman, Central Park'ta bir köpeği boğdu. FBI olayın El-Kaide bağlantısını araştırıyor..."


GÜNÜN SÖZÜ


 


Her kapıyı açmanın kestirme yolu habire anahtar aramak değil, anahtar adam olabilmektir.


R.Ş.Apuhan


YEMEK MENÜSÜ


·         Haşlanmış Yumurta


·         Tulum Peyniri


·         Zeytin


·         Karpuz


·         Ihlamur


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: YILDIRIM : Buluttan yere elektrik boşalması
Kız: AHUNİSA:Çok güzel kadın.


MANİ


 


Yün yatakta yatarız,


Yapma çiçek satarız,


Biraz bekle davulcu,


Şimdi bahşiş atarız.


KARİKATÜR


 


BİLMECE


Yattım yumuşak
Uyudum sıcak sıcak.


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: (ANNE)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler