25 Ağustos 2009 Salı

5 Ağustos 2009











































Bugün 5 Ağustos 2009 15 Şaban 1429 Temmuz: 23 Hızır:92 Fransızlar'ın 45 Bin Cezayirli'yi Öldürmesi (1945)


 


HADİS-İ ŞERİF


 


 


Açıktan günah işleyenleri anlatmaktan niçin çekiniyorsunuz? İnsanlar onları ne zaman tanıyacak? Onların kötü eylemlerini anlatın ki, insanlar onlardan sakınsınlar, zarar görmekten korunsunlar


Hadis (Beyhaki).


 


 


BERÂET KANDİLİ


Şâbân-ı Şerifin 15. gecesi Berâet Kandili'dir. Bu gece birçok mühim hâdiselerin tefrik edildiği, husûsiyle Peygamber Efendimiz'e (s.a.v) şe-fâat-i tâmme (büyük) salâhiyetinin verildiği mübarek bir gecedir.


Cenâb-ı Hakk buyurdu ki (meâlen): "Hâ Mîm. Kitab-ı mübîn hakkı için biz o Kur'ân'ı mübarek bir gecede indirdik..." (Duhân Sûresi âyet 1 2,3) Bu inzal, Kur'ân-ı Kerîm'in Levh-ı Mahfuzdan dünyâ'semâsındaki Beyt-î Ma'mûr'a bir defada toplu hâlde ındırılı-şidir ki bazı müfessirlerin beyanına göre Berâet Gecesi'nde vuku bulmuştur. Âyet âyet indirilmesi Kadir Gecesi'nde başlamıştır.


Peygamberimiz'e tam şefaat salâhiyetinin verilmesi: Pey-' gamber Efendimiz (s.a.v.) buyuruyorlar ki: "Şâbân'ın 13. gecesi Cebrail (a.s.) bana geldi ve "Yâ Muhammedi (s.a.v.) Kalk, ümmetin için isteyeceğini iste." dedi. Peygamberimiz (s.a.v.) de ümmeti için ilticada bulundu. Sabaha yakın Cebrail (a.s.) tekrar gelerek Ya Muhammed (sav.) Cenâb-ı Hakk ümmetinin üçte birini sana bağışladı" buyurdu. Peygamber Efendimiz (s.a.v.) "Yâ Cebrail! Geriye kalan üçte ikisinin hâli ne olacak?" buyurarak ağladı. 14. gece Cibrîl (a.s.) tekrar gelerek evvelki gece gibi Peygamberimizi kaldırdı Peygamberimiz (s.a.v.) sabaha kadar ümmeti için ilticada bulundu. Sabaha doğru Cebrail (a.s.) yine gelerek "Müjde, ya Muhammed! (s.a.v.) Cenâb-ı Hakk ümmetinin üçte ikisin, bağışladı" buyurdu. Peygamberimiz "Yâ Cebrail, kalan üçte birinin halı ne olacak?" buyurarak gözyaşı döktüler. Berâet Gecesi'nde de Resûlullâh Efendimiz (s.a.v.) ümmeti için sabaha kadar gözyaşları ile duâ ve iltica ettiler. Cebrail (a.s.) "Müjde yâ Muhammed! (s.a.v.) Muhakkak Hz. Allah -Allah'a şirk koşanlar hâriç- ümmetinin hepsini sana bağışladı. Yâ Muhammed! Başını semâya kaldır, bak ne görüyorsun?" buyurdu. Yerden arşa kadar bütün melekler secdeye kapanıp ümmet-i Muhammed için istiğfar ediyorlardı.


Resûlullâh Efendimiz (s.a.v.) buyurdular ki: "Her kim bu gece yüz rek'at namaz kılarsa, Allâhü Teâlâ ona yüz melek gönderir. Bunlardan otuzu ona cenneti müjdeler, otuzu cehennem azabından emânda olduğunu söyler, otuzu da dünyâ afatını ondan def eder. On melek de o kimseyi şeytânın tuzaklarından muhafaza eder."


FIKRA


Beyaz Saray'daki oval bürodayız. Bill çalışıyor. Monica onu seyrediyor. Bu sırada telefon uzun uzun çalar ama sekreter hanım hiç oralı olmaz. Sinirlenen Bill:


-Telefona niçin bakmıyorsun?..


-Neden bakacakmışım ki...Nasıl olsa her seferinde seni arıyorlar!


GÜNÜN SÖZÜ


 


 


Hayatta bir gayesi olmayan insanlar, bir nehir üzerinde akıp giden saman çöplerine benzerler; onlar gitmezler, ancak suyun akışına kapılırlar.


Seneca


YEMEK MENÜSÜ


·         YAYLA ÇORBA


·         KARIŞIK IZGARA


·         SPAGHETTİ NAPOLİTEN


·         MEVSİM SALATA


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: VOLKAN : Yanardağ
Kız: ALÇİN: Kızıl renkli küçük bir kuş
             


MANİ


 


İşte geldi gidiyor,


Mutlu günler bitiyor,


Onbir ayın sultanı,


Bize vedâ ediyor.


KARİKATÜR


 


BİLMECE


Eve bitişik odada
Yemek pişer orada


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: (NAR)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler