25 Ağustos 2009 Salı

6 Ağustos 2009







































Bugün 6 Ağustos 2009 16 Şaban 1429 Temmuz: 24 Hızır:93 Hiroşima'ya Atom Bombasının Atılması (1945)


 


HADİS-İ ŞERİF


 


Allah yolunda ver. Verirken ince hesaplara girme. Yoksa, Allah ta sana inceden inceye hesaplayarak verir. İhtiyaç fazlası malını muhtaçtan esirgeme. Yoksa Allah ta sana rahmetini esirger.


 


ZEKÂTTA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR


Cenâb-ı Hak, Bakara Sûresi'nin 43. âyeM kerîmesinde (meâlen) "Hem namazı dürüst kılın ve zekâtı verin..." buyurmuşlardır. Zekât mâlî ibâdetlerin en mühimidir. Kur'ân-ı Kerîm'de seksenden fazla âyet-i celîlede zikredilmiştir. Zekât, temizleyici bir ibâdettir. Zekât ibâdeti, hem zekâtı verilen malı, hem de zekât veren kimseyi temizler. Nitekim âyet-i kerîmede "Onların mallarından bir sadaka (zekât) al ki, onunla kendilerini tezkiye etmiş, temizlemiş olursun..."


Tevbe sûresi, âyet 103), hadîs-i şerîfte "Mallarınızı zekât ı koruyunuz, hastalıklarınızı sadaka İle tedâvî ediniz, belâları duâ ve niyaz ile karşılayınız." buyurulmuştur. Zekâtı vermek için müttakî, yâni Allâhü Teâlâ'dan korkan ve itaat edenleri seçmek, onların takvalarını artırır ve mükâfatı büyük olur. Peygamber Efendimiz (s.a.v.) "Yemeğinizi müttakî kimselere yedirin, sadakalarınızı da mü'minlere verin." buyurmuştur.


Bilhassa ilim tahsîl eden veya ilim sahibi ye ihlâslı fakirleri seçmek. Çünkü Allah rızâsı niyeti ile ilim tahsili en büyük ibadettir. Ibn-i Mübarek (rh.) sadakalarını bilhassa âlimlerin fakirlerine verirdi. Niçin böyle yaptığı soruldu ğunda; "Ben, peygamberlikten sonra ilimden daha üstün bir rütbe olduğunu zannetmiyorum. İlim sahiple rinin ihtiyâcını temin ederek, okumalarını sağlamak


daha makbuldür." diye cevab vermiştir.


En iyisi nimetin Allah'tan olduğunu bilip de ona şükredenleri seçmekdir. Çünkü kulların en çok şükredenleri, nimeti Allah'tan bilenlerdir. Şübhesiz böylelerine yapılan


yardım ise kaybolmaz.


YARIGÖLGELİ AY TUTULMASI


Bugün (6 Ağustos Perşembe günü) "Yarıgölgeli ay tu­tulması" meydana gelecektir. Hindistan'dan başlayarak Asya kıtasının doğusu ile Avrupa ve Afrika kıtasının tama­mı ve Güney Amerika kıtalarından gözlenebilecek olan bu tutulma Türkiye'den görülebilecektir. Tutulmanın büyüklüğü: -0.6617'dir. Ay'ın gölgeye girişi: 6 Ağustos 02.01 (Türkiye yaz Saati) Tutulmanın ortası: 6 Ağustos 2009 03.39 Ay'ın gölgeden çıkışı: 6 Ağustos 2009 05.17    "


 


FIKRA


20. yüzyılın başında bi evde küçük bir çocuk babasına sormuş: ”baba kedilerin kuyruklarını kesip kemer yapmak günah mıdır?” Baba ilgisizce ”günahtır evladım” demiş. ”peki baba zencilerin derilerinden paspas yapmak günah mıdır?” ”o da günahtır evladım” ”peki baba japonların beyinlerinden çorba yapmak günah mıdır?” ”Offf... O da günahtır evladım” ”peki baba yahudilerin yağlarından sabun yapmak günah mıdır?” baba en sonunda dayanamaz ”Değildir ulan!... Öff bee Adolf, nerden aklına gelir böyle sorular sormak?..”


GÜNÜN SÖZÜ


 


 


Hayat geç kalanları hiç affetmez.


Gorbachov


YEMEK MENÜSÜ


·         LEBENİYE ÇORBA


·         URFA KEBAP


·         MEYHANE PİLAVI


·         CEVİZLİ BAKLAVA


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: VURAL : Vurarak al


Kız: ALÇİÇEK:Kırmızı çiçek.


MANİ


 


Herkes sabırla bekler,


Zayi olmaz emekler


İftara geliyoruz.


Hazırlansın yemekler


KARİKATÜR


 


BİLMECE


Gece içindeyiz
Gündüz dışında
Pencereli, kapılı
Şirin bir yuva


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: (ÇOCUK)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler