25 Ağustos 2009 Salı

7 Ağustos 2009























































Bugün 7 Ağustos 2009 17 Şaban 1429 Temmuz: 25 Hızır:94 Hava Kuvvetlerinin Kıbrıs Harekatı (1974)


 


HADİS-İ ŞERİF


 


“İnsanlar uykudadırlar, ölünce uyanırlar.” Hadis-i Şerif


 


 


RESÛLULLÂH (S.A.V.)İN GÜZEL AHLÂKI


Resulullah (s.a.v.) insanların en halîmi, en şecaatlisi, en âdiIi, en çok iffet ve nâmûs sahibi olanı idi.


Mahramı olmayan, nikâhında bulunmayan hiçbir kadına eli değmemiştir. Resûlullâh (s.a.v.) insanların an cömerdi idi. Elinde fazla bir şey olduğunda onu verecek birini bulmadan evine girmezdi. Allah'ın verdiği nimetlerin hurma ve arpa gibi en kolay bulunanından; nafakasını bulundurur, kalanını Allah yolunda verirdi. Kendisinden istenen her şeyi verirdi. Hattâ ayırdığı nafakasındın verirdi. Bazen sene bitmedin önce ihtiyâcı olur, ama bir şey gelmezse sabrederdi.


Kendi ayakkabısını tamir eder, elbisesini diker, ailesinin işlerini yardımcı olur, onlarla beraber et doğrardı Resûlullâh (s.a.v.) insanların en hayâlısı idi, gözlerini kimsenin yüzüne dikmezdi. Kölenin de hür insanların da dâvetine icabet ederdi. İster bir yudum su olsun, isterse bir tavşan budu olsun hediyeyi kabul ederdi ve hediyenin karşılığını verirdi. Hediyeyi yer, sadakayı yemezdi. Rabbi için kızar, kendisi için kızmazdı. Hazır olan şeyi yerdi Kölesini veya başkasını bineğinin terkisine alırdı. At, katır veya merkebe -hangisi olursa- binerdi.


_ Resûlullâh (s.a.v.) şehrin en sonundaki hastaları dahi ziyaret ederdi. Güzel kokuyu sever, kötü kokulardan hoşlanmazdı. Fakirlerle oturur, miskinlerle beraber yerdi Fazilet derecesi gözetmeden akrabalarını ziyaret ederdi


Hiç kimseye cefâ etmezdi- Kendisine özür beyân edenin özrunu kabul ederdi. Latîfe eder, ancak hakkı söylerdi. Gülmesi tebessümden ibaretti. Mubah olan oyunları gördüğünde, onları çirkin görmezdi- Ailesi ile müsabakada bulunurdu (yarış ederdi). Yemede ve içmede köle ve cariyelerine karşı üstünlükte bulunmazdı Allâhü Teâlâ ona, bütün güzel ahlâkı, güzel yolları öncekilerin ve sonrakilerin haberlerini, dünyâda ve âhirette neyin kurtarıcı olduğunu öğretti. Allâhü Teâlâ ona itaatte bizi muvaffak kılsın.


FIKRA


20. yüzyılın ilk yarısında yoksul bir adam falcıya gider. Falcı kadın fanusta korkunç geleceği görür: “Eyvah! Gelecekte milyonlarca insanın ölümüne sebep olacaksın!” Adam kahrolur. “Milyonların katili olmaktansa kendimi öldürürüm, daha iyi!” diyerek tren yoluna koşar. Raya kafasını dayayacak, istikbaldeki korkunç felaketin önüne geçecektir! O anda, o da ne? Raya kafasını dayamış bir küçük çocuk... Tren de 100 metre ötede ve hızla geliyor... Hemen fırlayıp çocuğu rayın üstünden çeker. Ufaklığı yatıştırmak için başını okşarken sorar: “Adın ne senin, söyle bakayım?” Çocuk: “Adolf efendim!..”


GÜNÜN SÖZÜ


 


 


Hayat bir öyküye benzer, önemli olan yanı eserin uzun olması değil, iyi olmasıdır.


Seneca


YEMEK MENÜSÜ


·         KREMALI HAVUÇ ÇORBA


·         KARNABAHAR GRATEN


·         BONCUK MAKARNA


·         CACIK


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: YAHYA : Zekeriya'nın oğlu olan peygamber - Allah lütufkardır anlamında


Kız: ALAGÜL:Çok renkli gül.


MANİ


 


Göz aydın hepimize,


Mübârek günler bize,


Onbir ayın sultanı,


Hoş geldin evimize


KARİKATÜR


 


BİLMECE


Pazardan aldım
Bir tane
Eve geldim
Bin tane


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: (EV)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler