25 Ağustos 2009 Salı

8 Ağustos 2009























































Bugün 8 Ağustos 2009 18 Şaban 1429 Temmuz: 26 Hızır:95 Bitlis'in Kurtuluşu (1916) - İran-Irak Savaşında Ateşkes (1988)


HADİS-İ ŞERİF


 


İki Müslüman birbiri ile karşılaşıp birisi diğerine selam verdiğinde Allah’a en çok sevimli olanı, arkadaşına daha çok güler yüz gösterendir. Birbirleri ile samimiyet içinde tokalaştıklarında ise, Allah, onların üzerine ilk elini uzatana 90, diğerine de 10 rahmet olmak üzere 100 rahmet indirir.


Hadis-i Şerif (Hakim)


 


TEMBELLİK


Peygamber Efendimiz (s.a.v.), tembellikten Allah'a sığınmış: "Allah'ım, tembellikten ve aşırı yaşlılıktan sana sığınırım." buyurmuşlardır. Tembellik; gücü kudreti olmakta beraber yapması gereken şeyi te'hir etmek, geciktirmek veya hayırlı şeylere teşebbüs etmemektir.


Hz. Enes (r.a.)'ın rivayet ettiği bir hadîs-i şerîfte ise şöyle buyurulmuştur: "Allah'ım, acizlikten ve tembellikten sana sığınırım."


Tembelliğin tedavisi; gayretli ve çalışkan kimselerle arkadaşlık etmek, tembellerden uzak durmaktır.


Tembellik; fâsıklarla, yağcılarla ve dinde zayıf olanlarla arkadaşlık etmekten uzak durmakla da tedavi edilebilir.


Bir kişiyi bilmek için, onun arkadaşına bak. Çünkü arkadaş, arkadaşına uyar. Eğer hayırlı bir kimse ise ona hemen yaklaş, hidâyete erersin. Eğer şerli ise ondan hemen uzaklaş. Allâhü Teâlâ şöyle buyurmaktadır: "...O kimseye itaat etme (uyma) ki kalbini zikrimizden gafil bırakmışız, nevasının (keyfinin) ardına düşmüş ve işi, haddini aşmak olmuştur/' (Kehf sûresi, âyet 28) Çünkü onların hali insana sirayet eder.


Tembellerle arkadaşlık etme, çünkü nice iyi ahlâklılar ahlâkı bozuk olanlarla arkadaşlık yüzünden bozulmuştur. Tıpkı bir ateş korunun küle konulduğu zaman sönmesi gibi akıllı akılsızın yanında sür'atle bozulur.


Resûlullâh Efendimiz (s.a.v.) bir hadîs-i şerîfte şöyle buyurdular: "Kuvvetli mü'min, zayıf mü'minden hayırlıdır." Zayıflık, tâatte, amelde kuvvetli ve dînde salâbet (metanet ye kuvvet) sahibi olanlarla arkadaşlık ederek tedavi edilir.


SULTAN DÖRDÜNCÜ MEHMED HAN'IN CÜLUSU


Sultan Dördüncü Mehmed Han, on dokuzuncu Os­manlı sultanı ve seksen üçüncü İslâm halîfesidir. Sultan İbrahim Han'ın oğlu olup, 1/2 Ocak 1642'de.Hadîce Tur­han Sultan'dan İstanbul'da dünyâya geldi. Imâm-ı Sânı Yûsuf Efendi, Şâmî Hüseyin Efendi ve .diğer kıymetli hocalardan ders alarak yetiştirildi. Sultan İbrahim Han'ın âsîler tarafından tahttan indirilmesi üzerine 8 Ağustos 1648'de yedi yaşında sultan oldu.


 


FIKRA


Hitler ve Stalin bir barda oturmaktadırlar. Bir adam içeri girer ve sorar: “Selam, ne yapıyorsunuz?” Hitler cevaplar: “3. dünya savaşını planlıyoruz.” Adam sorar. “Gerçekten mi? Neler olacak?” Hitler:”Bu sefer 14 milyon yahudiyi ve bir bisiklet tamircisini öldüreceğiz” der. Adam sorar: “Bir bisiklet tamircisi mi?” Hitler Stalin’e döner ve der ki: “Gördün mü, sana kimsenin 14 milyon yahudiyi takmayacağını söylemiştim.”


GÜNÜN SÖZÜ


 


 


Hatayı açıkça görmek insanı harekete geçirir. İnsan ancak düştüğünü fark ederse ayağa kalkabilir.


Alex Carrel


YEMEK MENÜSÜ


·         KUSKUS ÇORBA


·         BALIK PİLAKİ


·         ROKALI MEVSİM SALATA


·         TAHİN HELVA


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: YAKUT : Parlak kırmızı, değerli taş


Kız: ALA: Ela karışık renkli, alaca; Benekli; Tam olgunlaşmamış, yarı olmuş


MANİ


 


Duvardan kedi atladı,


Bekçinin ödü patladı.


Merak etme bekçi baba


Bey kesesini yokladı.


KARİKATÜR


 


BİLMECE


Eve bitişik odada
Yemek pişer orada


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: (NAR)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler