26 Ağustos 2009 Çarşamba

9 Ağustos 2009























































Bugün 9 Ağustos 2009 19 Şaban 1429 Temmuz: 27 Hızır:96 I.Anafartalar Zaferi (1915)


 


HADİS-İ ŞERİF


 


Ülkeler Allah’ın mülkü, kullar Allah’ın kullarıdır. Öyle ise, nerede hayrı bulursan oraya yerleş.


Hadis-i Şerif (Müsned).


 


 


HIRS



 Mal ve dünyâ sevgisi insanı hırslı olmaya götürür. Hırs ise insanın bütün ömür sermâyesini ticâret vs. gibi şey­lerle doldurmasına veya insanların ellerindeki şeylere tamah etmesine sebep olur. Tamah, hased ve kine se-beb olur. Resûlullâh (s.a.v.) bir hadîs-i şeriflerinde şöyle buyurdular: "Âdemoğlu ihtiyarlar, fakat onda iki şey gençleşîr. Bunlar, mala ve ömre karşı hırsdır."


Hz. Enes (r.a.)'ın rivayet ettiği bir hadîs-i şerîfte ise şöyle buyurulmuştur: "Kimin hedefi âhiret olursa, Allah onun zenginliğini kalbinde kılar. Onun dağınık işlerini toplar. Dünyâ, zelîl bir şekilde ona gelir. Kimin ki hedefi dünyâ ise Allah onun fakirliğini ıkı gözü arasında kılar. Onun toplu olan şeylerini dağı­tır. Dünyâdan ancak ona takdir olunan kadarı gelir.' Allâhü Teâlâ'nın zenginliği insanın kalbinde kılması: Aza kanâat etmesi, çoğu elde etmek için hırslanmaması demektir. Peygamberimiz'in kılıcında şu mısralar yazılı idi Mânası. "Dünyaya karşı hırsı terk et, uzun yaşa­maya tamah etme. Kim için biriktirdiğini bilmeden mal toplama; çünkü rızık taksim edilmiştir, sû-i zan fayda vermez. Her hırslı fakirdir, her kanaat sahibi zengindir."


Allâhü Teâlâ, bütün gayesi, hedefi âhiret olan kimse­nin dağınık işlerini toplar ve onu gayesine ulaştırır. Onu hiç hesab etmediği yerden rızıklandırır. Hadîs-i kudsîde şöyle buyurulmuştur: "Ey dünyâ, bana hizmet edene hizmet et, sana hizmet edene zahmet ver."


Yegâne gayesi dünyâ olan kimse bütün ömrünü dün­yâyı elde etmek için sarf eder. Onun bütün fikri ve dü­şüncesi dünya olmuştur. Hatta dîne dâir şeyler onun ya­nında ehemmiyetsiz âdetler gibidir. Fakirlik, onun ıkı gözünün önüne dikilmiştir. Halbuki hedefi dünyâ olan kimseye ancak onun için takdir olunan şey gelir.


FIKRA


Hitler bütün Avrupa’yı fethetmiş, fakat gözü İngiltere’de. Fakat oraya gitmesine imkan yok. Çünkü bir sürü tankı var ama savaş gemisi yok. Bir gün yardımcıları ile Manş Denizi’nin kıyısına geldiğinde “Denizi kurutup tankları karşıya geçirmek” gibi müthiş bir fikir geliyor aklına. Hemen emir veriyor; ertesi sabah tüm Alman ordusu denize girecek ve denizin suyunu içip bitirecek... Hitler emir verdi mi akan sular durur. Eline kaşık, kepçe, maşrapa alan tüm asker denize giriyor ve komutan emri veriyor: “Bir, iki, üç, iç! Bir, iki, üç, iç! Bir, iki, üç, iç!” Bu komutla askerler bütün gün deniz suyunu içiyorlar, gece olunca istirahate çekiliyorlar. Bu arada müthiş planının ne halde olduğunu görmek üzere Hitler deniz kenarına geliyor. Fakat görüyor ki denizde bir litre bile eksilme yok. Tam dönüp komutanlarına bağıracağı sırada karşı sahilden bir ses duyuyor; “Bir, iki, üç, çiş! Bir, iki, üç, çiş! Bir, iki, üç, çiş!”


GÜNÜN SÖZÜ


 


 


Halkı bir tek insan, bir tek insanı bütün halk gibi gör.


Montaigne


YEMEK MENÜSÜ


·         EZOGELİN ÇORBA


·         ORMAN KEBAP


·         MISIRLI PİLAV


·         ÇOBAN SALATA


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: YAKUP : Erkek keklik - Takip eden, izleyen


Kız: AKTAN: Ak renkli tan; Kutlu tan, uğurlu tan


MANİ


 


Evveli rahmettir kula


Girelim sıdk ile yola


Hulûs ile eyleyelim


Ta ki dua makbul ola


KARİKATÜR


 


BİLMECE


Uzun yoldan kuş gelir
Ne söylese hoş gelir


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: (MUTFAK)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler