3 Eylül 2009 Perşembe

1 Eylül 2009













































































Bugün 1 Eylül 2009 13 Ramazan 1429 Ağustos: 19 Hızır:119 RAMAZAN'IN BAŞLANGICI - Uşak'ın Kurtuluşu (1922)


 


HADİS-İ ŞERİF


 


Allahın en çok kızdığı kimse, düşmanlıkta aşırı gidendir. (Buhari)


 


MÜ'MİN VE KÂFİRİN İYİLİKLERİ


Resûlullâh Efendimiz (s.a.v.) buyurdular ki: "Muhakkak Allâhü Teâlâ hiçbir müminin işlediği hayrı mü-kâfâtsız bırakmaz. O hayır sebebiyle hem dünyâda dilediği verilir, hem de âhirette mükâfatlandırılır. Kâfire gelince Allah için yaptığı hayır karşılığında ona dünyâda rızık verilir. Âhirete vardığında ise onun mü-kâfâtlandırılacağı bir hayrı yoktur."


Müslüman olarak ölmeyenin âhirette hiçbir sevabının olmadığına, dünyâda Allah'a yaklaştıracak amellerin (Allah için işlediği hayırların) hiçbir mükâfatını göremeyeceğine âlimlerin icmâı (ittifakı) vardır. Bu hadîs-i şerîf, kâfirin yaptığı sıla-i rahim, sadaka, köle âzâd etme, müsâfir ağırlama, hayırlı işlerde kolaylık gösterme ve benzeri ameller (yaptığı hayırlar) karşılığında kendisine dünyâda nimet verileceğini, bunların âhirette ona bir faydasının olmayacağını açıkça bildirmektedir.


Mü'minin hayır ye iyiliklerinin karşılığı dünyâda da âhirette de verilecektir. Dünyâ ve âhirette mükâfat verilmesine hiçbir mâni yoktur. Hakîkate böylece îtikâd etmek, inanmak vâcibdir.


Dünyâda iken hayır işleyen kâfir sonradan müslüman olur ve müslüman olarak ölürse, sahîh olan kavle (görüşe) göre bu iyiliklerinin mükâfatını âhirette görecektir.


EVLERDE KUR'ÂN-I KERÎM OKUMAK


Evlerin Kur'ân-ı Kerîm'den nasiplendirmesi (Kur'ân-ı Kerîm'in evlerde okunması) sünnettir. Peygamber Efendimiz (sav.) "Müslümanların evlerinde arşa kadar uzanan kandiller vardır. O kandili, yedi kat semâ ve yedi kat arzdaki mukarreb melekler bilirler. O melekler şöyle söylerler: "Bu nûr, müminlerin Kur'ân-ı Kerîm okunan evlerinden çıkan nurdur." buyurmuşlardır.


Ebû Hureyre'nin (r.a.) rivayet ettiCi hadîs-i şerifte şöyle buyuruldu: "İçinde Allah'ın kitabı okunan ev, ehline geniş olur, hayrı çok olur, melekler orada hazır olur, şeytanlar oradan çıkarlar. İçinde Kur'ân-ı Kerîm okunmayan ev ise, ehline dar olur, hayrı az olur, oradan melekler çıkar, şeytanlar gelir."


FIKRA


Geri kalmış ülkenin yüce büyüklerinden biri, ülkeyi dolaşmaya çıkar adamlarıyla birlikte. Yolu olmayan köyün alanına helikopterle inerler. Köylüler sevinç içindedir, çünkü köylerine çok yüce bir büyük gelmiştir. Hemen yaşlı-genç, çoluk-çocuk sararlar çevresini. Bu sırada televizyonlar çekim yapmaktadır. Yüce başkan köyün en yaşlısını çağırır yanına ve “Bak... Bu televizyon kamerası... Şimdi seninle beni kasede alıyor... seslerimizi de... Hadi, sen de bir şeyler söyle...” Yaşlı köylü ürkek ürkek bir başkana bakar, bir kameraya... “Şimdi... Bu aletten konuşursam, beni ülkenin başka yerlerinden de duyacaklar mı?” Başkan güler, “Yalnız sesini duymayacaklar, seni görecekler de... Hem yalnız burada değil... Başka ülkelerde de seni görecekler ve duyacaklar...” Yaşlı köylü mikrofonu eline alır, kameraya yaklaşır ve tüm gücüyle bağırır “Yetişin... İmdat!..”


GÜNÜN SÖZÜ


 


Evinizin eşiğini temizlemeden komşunuzun damındaki karlardan şikayet etmeyiniz.


Konfüçyüs


YEMEK MENÜSÜ


·          Ezme Sebze Çorba                        


·         Etli Nohut                                     


·         Şehriyeli Pilav                               


·         Yoğurt                                           


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: UĞURCAN : Doğruluk gösteren-Adaletli davranan


Kız: ARZU: Herhangi bir şey için duyulan aşırı istek


MANİ


 


Nazlıya bak nazlıya


Evlerin engin değil mi


Doğru söylen komşular


Nazlı dengim değil mi


KARİKATÜR


 


BİLMECE


Bir küçücük kutudur,
Bütün dünya yurdudur.


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: (tavşan)


 


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler