11 Eylül 2009 Cuma

11 Eylül 2009







































































Bugün 11 Eylül 2009 23 Ramazan 1429 Ağustos: 29 Hızır:129 ABD, İkiz Kulelerin Vurulması (2001) - Bursa'nın Kurtuluşu (1922)


HADİS-İ ŞERİF


 


Alış verişte çok yemin etmekten sakının. Çünkü bu yemin, malı sattırır, ama (kazancın) bereketini giderir. (Müslim).


 


ANA BABAYA HÜRMET


Ana babaya karşı alçak gönüllü olmak, hayatta oldukları müddetçe onlara hizmet etmek ve böylece onların rızâsına nail olmak, emirlerine ta'zim edip onlara tevazu göstermek onların üzerimizdeki haklarındandır.


Resûlullâh (s.a.v.) "Burnu yere sürtülsün, burnu yere sürtülsün, burnu yere sürtülsün!" buyurdu. 'Kimin, yâ Re-sûlallâh?' denildi. Buyurdu ki "Yaşlılık günlerinde ana ve babasından birine veya her ikisine yetişip de (onlara hürmet ederek) cennete giremeyen kimsenin (burnu yere sürtülsün)."


Evlatları sesini onların sesinin üstüne çıkarmaz. Konuşurken onlara bağırmaz, hafif ve tatlı bir şekilde konuşur.


Ana-baba, Müslüman olmasa bile, İslâm dîninin mubah kıldığı şeylerde onlara itaat eder. Çünkü Ailâhü Teâlâ'nın rızâsı onların rızâsında, gadabı da onların gadabındadır. Evlâd, malından ana babasına verir.


Evlâd, ana babasına sevgi, şefkat ve merhametle bakar. Onun her bakışı için makbul bir hac sevabı vardır.


Onların hizmetlerinde bulunur, hizmetini başkalarına havale etmez. İnançsız bile olsa onlara yaptığı hizmetten dolayı kibirlenmez. Dünyada onlara karşı iyi muamelede bulunur. Kur'ân-ı Kerîm'de "Onlara dünyada ma'ruf surette musâhabet eyle. (dine aykırı olmayan hususlarda kendilerine yumuşaklık göster, onlara insan-, lığa ve dinin hükmüne uygun bir şekilde muamelede bulun)." (Lokman Sûresi, âyet 15) buyurulmuştur.


Yolda onların önünden yürümez. Onlara, isimleriyle hitâb etmez. Kur'ân-ı Kerîm'de olduğu gibi (anacığım, babacığım) diye seslenir. Çünkü Kur'ân-ı Kerîm'de Hz. İsmail (a.s.) babasına (meâlen) "Ey babacığım, dedi; Ne emir olunuyorsan yap! Beni inşâallah sabredenlerden bulacaksın." (Saffât Sûresi, âyet 102) demiştir.


Ana babaya âsî olmak, büyük günahlardandır. Onlardan birine sövülmesine, sebep olmak, isyana yaklaştıran şeylerdendir.


FIKRA


Politikacının biri bara gitmiş. Adamın biriyle konuşmaya başlamış. Politikacı “Gördüğüm kadarıyla iyi içiyorsun. Sık sık içer misin böyle?” Adam “Evet... Her gün içiyorum...” Politikacı “Peki günde ne kadar kazanıyorsun?” Adam “2, 3 bin lira...” Politikacı “Peki... Kemerleri biraz sıkalım diye ücretleri azaltıp koşulları ağırlaştırsak ne kadar kazanırsın?” Adam “6, 7 bin lira...” Politikacı “Peki biraz daha sıkarsak?” Adam “8, 9 bin lira...” Politikacı iyice şaşırmış “Yahu... Sen ne iş yapıyorsun ki, ücretleri kıstıkca gelirin artıyor?” Adam “Mezarcıyım efendim!..”


 


GÜNÜN SÖZÜ


 


 


Düşünmeden öğrenmek faydasız,öğrenmeden düşünmek tehlikelidir.


Konfüçyüs


YEMEK MENÜSÜ


·         Saray Çorba


·         Etli Mevsim Türlü


·         Nohutlu Pirinç Pilavı


·         Hav.Dilimi Baklava


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: TUNÇ : Bakır, çinko, kalay karışımı


Kız: ASLINUR:Nur saçan bir geçmişi olan.


MANİ


 


 


Bahçelerde babaçça


Açılır akça akça


Kaçtım karşıma çıktı


Tombul yanaklı Hatça


KARİKATÜR


 


BİLMECE


Az gitti, uz gitti,
Dere tepe düz gitti,
Altı ay bir güz gitti;
Uyanınca hep bitti.


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: (portakal)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler