13 Eylül 2009 Pazar

12 Eylül 2009











































 



































Bugün 12 Eylül 2009 24 Ramazan 1429 Ağustos: 30 Hızır:130 Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ihtialle İdareye El koyması (1980)


HADİS-İ ŞERİF


 


Cehennem ateşinin sıcaklığı (adam öldürenler için) yetmiş cüz’dür. Altmış dokuzu, öldürmeyi emredenin, bir cüz’ü de katilin (tetikçinin) dir. (Taberani).


 


HZ. İBRAHİM (A.S.) VE ON SUHUF


 


Peygamber Efendimiz (s.a.v.) "Ailâhü Teâlâ, Hz. İbrahim'e on sahîfe indirmiştir." buyurdular. Ebû Zerr (r.a.); "Yâ Resûiallâh, bu suhufta neler vardı?" diye sordu. Peygamber Efendimiz (s.a.v.); "Tamâmı nasîhatten ibarettir." buyurdular. O nasihatlerden:


"Ey halkın başına geçen gururlu hükümdar! Ben seni dünyâ servetini birbiri üzerine yığmak için değil, mazlumun hakkını zâlimden alasın diye gönderdim. Zîrâ ben, kâfir de olsa mazlumun duasını geri çevirmem."


"Akıl sahibi olup da nefsine mağlup olmamış kişi vaktini (gününü) dörde taksîm etmelidir; birinde Rabbine ibâdet etmeli, diğerinde Allah'ın yarattıklarında^ san'atını ve kendisine verdiği nimetleri tefekkür etmeli, bir diğerinde nefsini muhasebe etmeli, hesaba çekmeli, bir vakitte ise yiyecek ve içeceklerin helâl yoldan temini ile meşgul olmalıdır."


"Akıllı olan kimse bedenini ancak üç şeyde kullanmalıdır: Âhiret amelinde, dünyâdaki işlerini yoluna koymakta ve âhiret bineği olan vücûdunu haram olmayan şeylerden faydalandırmakta."


"Akıllı kimseye lâyık olan, zamanını bilmek, İcâbına göre bir meslek tutmak ve dilini muhafaza etmek, (mes'uliyet bakımından) sözün amelden sayıldığını bilmek ve dilini ancak kendisi için lüzumlu ve faydalı olan şeylerde kullanmak."


KABİR ÂLEMİ


Hz. Osman (r.a.) bir kabrin başında durarak sakalı ıslanıncaya kadar ağladı. Ona, 'Cenneti ve cehennemi hatırlarsın, ama bu kadar ağlamazsın. Neden kabrin başında bu kadar ağlarsın?' denilince, şöyle cevap verdi:


Resûlullâh (s.a.v.) şöyle buyurmuştu: 'Kabir, âhiret menzillerinin (konaklarının) evvelidir. Kişi ondan kur-tulursa sonrakiler ondan daha kolaydır. Şayet ondan kurtulamazsa ondan sonrası daha şiddetlidir.1


Resûlullâh (s.a.v.) diğer bir hadîs-i şerîflerinde "Kabir­deki manzaradan daha şiddetli bir manzara görme­dim." buyurmuştu.


 


FIKRA


 


Bir teroristi yakalamış polisler, sorgu odasında sormuslar “9 bölü 3 kaç eder?” Militan düşünmüş ve "4" demiş. Sorgucu da komisere dönüp: “Bu nasıl bölücü örgüt?..”


GÜNÜN SÖZÜ


 


Düşünmeden öğrenmek faydasız, öğrenmeden düşünmek tehlikelidir.


Konfüçyüs


YEMEK MENÜSÜ


·         Erişteli Yeşil Mercimek Çorba


·         Fırın Tavuk ( Pirinç Pilavı )


·         Z. Y. Taze Fasulye


·         Meyve


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: TUNCER : Tunç gibi kuvvetli


Kız: ASU: Azgın, huysuz,isyan eden. Afacan.


MANİ


 


Mani maniyi açar


Mani gönlümü açar


İki sen söyle bir ben


Hangimiz üste çıkar


KARİKATÜR


 


BİLMECE


Kutuplara giden zenci ne olur?


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: (rüya)






 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler