22 Eylül 2009 Salı

20 Eylül 2009
































 





































Bugün 20 Eylül 2009 2 Şevval 1429 Eylül: 7 Hızır:138 Bayramiç, Mihallıççık ve Sivrihisar'ın Kurtuluşu (1922)


HADİS-İ ŞERİF


 


Birinizin yamalı bir elbise giymesi, kendisine güven duyuran bir görünüm vererek bedelini ödeyemeyeceği bir elbise alıp giymesinden daha iyidir. (Müsned).


 


KABİR ZİYARETİ


Kabir ziyareti, ölümü ve âhireti hatırlattığı için erkeklere müstehab, fitne tehlikesi olmadığı zaman kadınlar için de caizdir. Ziyaretçi, "Esselâmü aleyküm dâre kavmin mü'mi-nîn ve innâ inşaallahu bikûm lâhikun." diyerek selâm verir ki mânâsı "Selâmün aleyküm ey mü'minler diyarı! Biz de inşâallah size katılacağız." demektir.


Kabrin baş tarafından değil, ayakları tarafından gelir ve mümkünse yüzüne karşı durur. Kabirleri ayakta ziyaret etmek ve yanlarında ayakta duâ okumak sünnettir.


Bir hadîs-i şerîfte, "Her kim kabristana uğrar ve orada İhlâs Suresi'ni on bir kere okuyup da sevabını ölülere bağışlarsa, kendisine ölülerin sayısınca ecir verilir." buyurulmuştur.


Kabir ziyaretinde ölülere daha faydalı olmak isterse Yâsin-i Şerîf'i okur. Çünkü hadîs-i şerîfte şöyle buyurulmuştur: "Her kim kabristana girer de Yasin Suresi'ni okursa, o gün Allah kabirdekilerin azablarını hafifletir. Okuyana, oradakilerin sayısınca sevap verilir."


"Kur'ân-ı Kerîm'den kolayına geleni; Fâtiha'yı Şşrîfe'yi, Bakara Sûresi'nin baş tarafını 'müflihûn'a kadar; Ayetü'l-Kürsî'yi, Âmenerrasûlü'yü, Yasin-i Şerîf'i, Tebâreke, Jekâ-sür sûrelerini ve İhlâs Suresi'ni on bir yahut yedi veya üç defa okuyabilir. Bundan sonra "Yâ Rabbî! Okuduğumuzun sevabını fülana veya burada yatanlara ulaştır!" diye duâ eder.


İbn Hacer Mekkîye "Bir kimse bütün kabristandakiler için bir Fatiha okusa, sevabı onlara taksim edilir mi yoksa her birine bütün birer Fatiha sevabı mı verilir? diye sorulmuş da "Bir âlimler cemâati bütün birer Fatiha sevabı ile fetva verdi." cevâbını vermiştir.


İnsan namaz, oruç, sadaka ve sair amellerinin sevabını başkasına bağışlayabilir. Hattâ nafile sadaka veren kimsenin bütün mü'mınlere niyet etmesinin daha faydalı olduğu bildirilmiştir. Çünkü bu onlara erişir ve sevabından hiçbir şey eksilmez. Ehl-i Sünnet Ve'l-Cemâat'in mezhebi budur.


Âlimlerin, "İnsan, amellerinin sevabını başkasına bağışlayabilir." sözüne, Peygamberimiz (s.a.y.)'e bağışlamak da dâhildir. O bizi dalaletten kurtardığı cihetle buna daha lâyıktır. Bunda bir nevi teşekkür ve kadirşinaslık da vardır. Kamil, kemâlin ziyâdesini kabul eder.


FIKRA


 


temel oğlunun yanına gitmiş. ((10 katlı bina tabi))


çıkmış en üste oğlunun yanına nefes nefes içinde kalmış


oğlu:la baba la niye asansöre binmedin


temel: la asansör yedi kişilikti 6 kişi bekledim bekledim gelmedi bende merdivenlerden geldimm...


GÜNÜN SÖZÜ


 


Dünya düşüncesi kalpte karanlıktır, ahiret düşüncesi ise kalpte nurdur.


Hz. Osman (r.a.)


YEMEK MENÜSÜ


·         Etli Nohut


·         Şehriyeli Pirinç Pilavı


·         Karışık Turşu


·         Baklava


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: TOPRAK : Yer kabuğunun yüzey bölümü


Kız: AYBİKE: Ay gibi güzel kız


MANİ


 


Çay kıyında çalılık


Boğazında altılık


İyi bakın oğlanlar


Oynayanlar satılık


KARİKATÜR


 


BİLMECE


Yürür yürür iz etmez, Hızlı gitse toz etmez.


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: Hapse Girmek!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler