22 Eylül 2009 Salı

21 Eylül 2009






























 











 


 



















 






















Bugün 21 Eylül 2009 3 Şevval 1429 Eylül: 8 Hızır:139 Peygamberimiz (s.a.v.)'ın Kuba'ya Mescidine gelişi (622)


HADİS-İ ŞERİF


 


İki hakim Cehenneme, bir hakim de Cennete girer. Hakkı bilen ve o hak üzere hüküm veren hakim cennetliktir. Hakkı bilen, fakat o hak ile hükmetmiyerek yargıya zulüm karıştıran hakim cehennemliktir. Hakkı bilmeden, gerçeği öğrenmeden peşin yargıya varan hakim de yine cehennemliktir. (Hakim).


 


İKRAMIN ÂDABI


Ziyafet, Halîlü'r-Rahmân İbrahim (a.s.)'ın sünnetidir. O bir şey yemek istediği zaman bir iki mil mesafeye kadar çıkar ve kendisiyle beraber yemek yiyecek birilerini arardı.


Resûlüllâh (s.a.v.)'e 'İslâm nedir?' diye sorulduğunda cevaben; "Yemek yedirmen ve selâmı yaymandır." buyurmuştur.


Müttakîleri (Allah'tan korkanları) davet etmek, fâsıkları davet etmemek ziyafetin âdabından biridir. Peygamber Efendimiz (s.a.v.) "Yemeğinizden iyiler yesin." buyurmuştur. Diğer bir hadîs-i şerîfte ise; "Yemeklerin en şerlisi, zenginlerin davet edilip, fakirlerin davet edilmediği ziyafet yemeğidir." buyurulmuştur.


Akrabalarını davet etmeyi unutmamalıdır. Zîrâ onları davet etmemek sıla-yı rahmi terk etmektir. Davetten mak-sad, övünmek değil, din kardeşlerinin samîmî muhabbetlerini kazanmak, Resûlüllâh (s.a.v.)'in, yemek yedirmek ve mü'minlerin kalblerini sevindirmek sünnetini işlemektir.


Davete gelmesi zor olacak kimseleri ve davete gelenleri rahatsız edecek kimseyi de davet etmek uygun olmaz.


Ziyafet sahibi, yemeklerin zamanında hazır olması ile alâkadar olmalı, müsâfirlerin rahat yiyebilmesi için davet sahibi müsâfirlerden önce yemekten kalkmamalı, hattâ onların sonuncusu olmalıdır. Müsâfirlere yemeklerden yetecek kadarını takdim etmelidir. Zîrâ az koymak mürüvvette noksanlıktır. Çok koymak ise zayi etmeğe sebeptir. Ancak hepsini yemelerinden hoşlanıyorsa bu müstesnadır. Çünkü hadîs-i şerîfte kişinin müsâfire verdiği ziyafetten hesaba çekilmeyeceği ifâde edilmiştir.


Ev sahibinin müsâfirini güler yüz ve tatlı dille evin kapısına kadar uğurlaması da âdaptandır.


FIKRA


 


Telekızlar sorunları anlatmak için devrin başbakanına gitmişler. Başbakan hepsiyle tek tek ilgilenmiş, ailelerini, eğitim durumlarını sormuş. Telekızlardan birinin durumu çok şaşırtmış onu. “İyi bir aileden geliyorsunuz” demiş başbakan, “İyi de bir eğitim görmüşsünüz. Çalıştığınız yer de başarılı bir kamu kuruluşu... Peki öyleyse, nasıl fahişelik yapmaya başladınız?” Kız utangaç yanıtlamış başbakanı “Sanırım... Şansım biraz yaver gitti!..”


GÜNÜN SÖZÜ


 


 


Dün yaptığınız şey size hala çok iyi görünüyorsa ,bugün yeterli değilsiniz demektir.


Earle Wilson


YEMEK MENÜSÜ


·         Ezogelin Çorba


·         Piliç Topkabı


·         Soslu Şakşuka


·         Kase Yoğurt


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: TOLGA : Savaşçıların giydikleri demir başlık


Kız: AYBİRGEN: Ay veren


MANİ


 


Arabalar geliyo


Ablam gelin oluyo


O kocaya gidince


Sıra bana geliyo


KARİKATÜR


 


BİLMECE


Sıcak evin direği
Tıp tıp eder yüreği


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: Gemi 



 


 


 


 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler