1 Eylül 2009 Salı

23 Ağustos 2009




























































Bugün 23 Ağustos 2009 4 Ramazan 1429 Ağustos: 10 Hızır:110 Hz. Ebubekir'in (r.a.)'ın Vefatı (M.634) - Çaldıran Zaferi (1514)


 


HADİS-İ ŞERİF


 


Biriniz bir müslüman kardeşinde bir dert gördüğünde, kendisini o derde uğratmadığı için Allah’a şükretsin. Fakat bu şükrünü, açıktan yapıp ta dertli kimseye duyurmasın. (İbn-i Neccar).


 


SIDDÎK-I EKBER HAZRET-İ EBÛ BEKİR (R.A.)


Hz. Ebû Bekir (r.a.)'in ismi Abdullah'tır. Babasının adı: Ebû Kuhâfe Osman'dır. Nesebi, Mürre bin Kâ'b'da Peygamber Efendimiz'in (s.a.v.) mübarek soyu ile birleşir. Resûlullâh (s.a.v.) ona 'Sen, ateşten atîk (âzadlı)sın' buyurdular.


Peygamber Efendimiz (s.a.v.) şöyle buyurmuştur: "Ben, kimi İslâm'a davet ettlysem mutlaka (tereddüt edip) düşünmüştür. Ebû Bekir müstesna. Zîrâ o hiç tereddüt etmemiştir." Peygamber Efendimiz (s.a.v.)'ln, bir kadına: "Beni bula-mayacaK olursan, Ebû Bekir'in yanına git." ve "Benden sonraki İki kişiye; Ebû Bekir (r.a.] ve Ömer'e tâbi olunuz." buyurması halîfe olacaklarının İşaretidir.


Hz. Ebû Bekir (r.a.) Bedir'de, Uhud'da, Hendek'te ve bütün gazalarda Resûlullâh (s.a.v.) ile birlikte bulunmuştur. İslâm dinine girdiğinde kırk bin dinarı vardı. Ticâretten de sağladığı kâr ile birlikte tamâmını Allah yolunda harcamıştır. Müslüman oldukları için işkence gören yedi kişiyi; Hz. Bilâl, Amir bin Füheyre, Zjnnîre en-Nehdiyye ve oğlu, Müemmll-oğullarının cariyesi, Ümmü Ubeys ve Eslem'i (r.anhüm) kölelikten kurtarmıştır.


Resûlullâh'ın (s.a.v.) irtihâli üzerine Araplar irtidât edince Hz. Ebû Bekir (r.a.), kılıcını çekerek Zu'l-Kassa denilen yere çıkmıştı. Hz. Ali (r.a.) atının yularını tutarak "Ey Resûlullâh'ın halîfesi, nereye gidiyorsun? Ben de Resûlullâh'ın (s.a.v.) sana Uhud gününde söylediklerini tekrarlıyorum; Kılıcını kınına koy ve bizi ölümünle acılara boğma! Allah'a yemin ederim, seni kaybedecek olursak, İslâm'ın dirliği düzeni kalmayacaktır." demesi üzerine, geri dönmüştür.


Cemâziye'l-âhir'in bitmesine sekiz gün kala salı gecesi altmış üç yaşında vefat etmiştir. Yahudiler, Hz. Ebû Bekir'e (r.a.) verdikleri pilava zehir koymuşlardı. Hilâfeti, iki yıl üç ay on gündür. Hz. Ömer, Mescid-i Nebevî'de cenaze namazını kıldırdı. Hz. Ebû Bekir geceleyin defnedildi. Kabrine oğlu Abdurrahman,Ömer, Osman ve Talha (r.anhüm) Hazretleri indiler. Mübarek başı Peygamber Efendimiz'in omuzları hizasına gelecek şekilde kondu.


Hz. Ebû Bekir'in son sözü "Teveffenî müslimen ve elhık-nî bi's-sâlihîn." duası oldu. "Beni müslüman olarak vefat ettir ve beni sâlihler arasına kat."


FIKRA


Bir gün Berlusconi doktora gider. Muayene sonrası doktor, başbakanlığa 5 bin Euroluk vizite faturası gönderir. Çeki bir mektuba koyan Berlusconi, şu notu düser: “Parayı gönderiyorum ancak bunun çalınmış bir para olduğunu söylememe izin verin...” Doktorun cevabı gecikmez: “Paranın kaynağı konusunda endişelenmenize gerek yok. Çalınmış olduğunu zaten biliyorum!”


GÜNÜN SÖZÜ


 


Gerçek cesaret,yalnız ayıp ve hatadan korkmaktır.


Cenap Şehabettin


YEMEK MENÜSÜ


·         Tarhana Çorba                              


·         Yoğurtlu Kıymalı Biber Dolma     


·         Paçanga Böreği                              


·         Kayısı


·         Komposto                         


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: ÜLKER : Boğa burcunda yedi yıldızdan biri


Kız: ANIL: Başkaları tarafından sözün edilsin


MANİ


 


Bahçelerde portakal


Gitme yarim burada kal


Sen şehre inersen


Bana çam bardak al


KARİKATÜR


 


BİLMECE


İner reyhan gibi
Oturur sultan gibi
Dürülür hasır gibi
Satılır esir gibi


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: (Alın)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler