27 Eylül 2009 Pazar

28 Eylül 2009



































































Bugün 28 Eylül 2009 10 Şevval 1429 Eylül: 15 Hızır:146 Kestane Karası Fırtınası – Kazım Karabekir’in Ermenilere Karşı Harekatı (1920)


HADİS-İ ŞERİF


 


İblis (şeytan), karargahını denizde kurar. Sonra insanları aldatmak için askerlerini bölük bölük onların üzerine gönderir. İblisin askerlerinin rütbece en yukarı olanı, fitnesi en fazla olanıdır. Onlardan birisi iblis’e gelir ve “şöyle şöyle yaptım” der. İblis ona, “sen hiçbir şey yapmış sayılmazsın” diye karşılık verir. Bir diğeri gelir, “Filan kimsenin karısı ile arasını açıncaya ve aile yuvasını dağıtıncaya kadar yakasını bırakmadım"”der. İblis bu askerini kendisine yaklaştırır ve “Sen ne kadar iyi bir askersin” diyerek iltifatta bulunur. (Müslim).


 


ANA-BABANIN VAZİFELERİNDEN BAZILARI


Annenin çocuğunu emzirmesi sünnettir. Peygamber Efendimiz (s.a.v.) "Çocuk için anasının sütünden daha hayırlı süt yoktur." buyurmuştur.


Ana-baba, yeni doğan çocuğun ağlamasından rahatsız olmamalı. Çünkü çocuğun ağlaması; zikir, tehlîl ve Allah'ı hamd, ana babası için de duâ ve istiğfardır.


Ana-baba çocuk konuşmaya başladığı zaman önce, yedi defa tekrar ederek kelime-i tevhidi (Lâ ilahe illallah) öğretir.


Yedi yaşına geldiği zaman namaz kılmasını söyler, on yaşına geldiği zaman, namaz kılmıyorsa (hafifçe) vurur. Peygamber Efendimiz (s.a.v.) "Çocuklarınız yedi yaşına geldikleri zaman namaz kılmalarını emredin. On yaşına geldikleri zaman da (namaz kılmazlarsa hafifçe) vurunuz." buyurmuştur.


On yaşına geldiği zaman yatağını ayırmalı. Onlara merhamet ve lütufla muamele etmeli. Peygamber Efendimiz (s.a.v.) "Bir kimsenin ailesinin; çoluk çocuğunun ihtiyaçlarını karşılaması Allâhü Teâlâ'nın gadabını söndürür, kişinin sevab ve derecelerini artırır." buyurmuştur.


Çocuğun yaramazlığına üzülmemelidir. Peygamber Efendimiz (sav.) "Çocuğun küçüklüğündeki yaramazlığı, büyüdüğü zaman aklının ziyâde (çok zeki ve akıllı) olacağına alâmettir." buyurmuştur.


Çocukları şefkat ve merhametle öpmeli. Peygamber Efendimiz (s.a.v.) "Çocuklarınızı çok öpünüz. Çünkü sizin her öpmenize karşılık cennette bir derece vardır." buyurmuştur.


Sahabeden Akra' (r.a.), Peygamber Efendimizi (s.a.v.), torunu Hz. Hasan'ı öperken görünce 'Benim on tane evlâdım var, onlardan hiçbirini öpmedim.' dedi. Bunun üzerine Peygamber Efendimiz (s.a.v.) "Merhamet etmeyene merhamet olunmaz." buyurdu.


FIKRA


 


Adama lotodan büyük ikramiye çıkmış. Parayı ne yapacağını düşünürken bir arkadaşı “Parayı 3’e böl. Üçte birini repoya yatır, üçte biriyle gayrimenkul al... Kalan üçte bir ileyse uçak ve bomba... Sonra da Güney Lübnan’ı bombala...” Adam “Repoyu, gayrımenkulu anladık da, bomba işi ne oluyor?” diye sorunca, arkadaşı “Yahudiler yapıyorsa, vardır mutlaka bir hikmeti...”


GÜNÜN SÖZÜ


 


Devletleri yıkan tüm hatanın altında nice gururun gafleti yatar.


Yavuz Sultan Selim


YEMEK MENÜSÜ


·         Düğün Çorba


·         Kıymalı Ispanak


·         Kol Böreği


·         P.Yoğurt


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: TEKİN : Tek, eşsiz - Uyanık, tetikte


Kız: AYDAN: Güzelliğini aydan almış,ay gibi parlak ve güzel


MANİ


 


Kara kütük yanıyor


İçinde çay kaynıyor


Hele bakın eltiler


Ne de güzel oynuyor


KARİKATÜR


 


BİLMECE


Gece içindeyiz
Gündüz dışında
Pencereli, kapılı
Şirin bir yuva


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: (ÇOCUK)


 


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler