3 Eylül 2009 Perşembe

3 Eylül 2009


























































Bugün 3 Eylül 2009 15 Ramazan 1429 Ağustos: 21 Hızır:121 İngiltere ve Fransa'ın Almanya'ya Savaş Açması (1939)


HADİS-İ ŞERİF


 


Biriniz, bazı dertlere uğramış bir kişiyi gördüğünde içinden “Beni sana verdiği dertten koruyan, beni sana ve kullarının bir çoğuna gerçekten üstün kılan Allah’a hamdolsun” dese, bu söz, kendisine verilen o nimete şükür olur. Hadis (Beyhaki).


 


ÎTİKÂF


îtikâf, cemâatle namaz kılınan bir mescid-i şerîfte veya o hükümde bulunan bir yerde î'tikâf niyetiyle bir müddet ikâmet etmekten ibarettir.


îtikâflar, vâcib, sünnet-i müekkede ve müstehab olmak üzere üç kısımdır.


Lisan ile adanan îtikâf, vâcibdir. Ramazân-ı şerîfin son on gününde yapılan bir îtikâf, kifayet yoluyla müekked sünnettir. Başka zamanda ibâdet ve tâat maksadıyla bir mescidde bir müddet yapılan îtikâf da müstehabdır.


îtikâf m şartları: îtikâfa girecek kimse; müslüman ve akıllı olmalı, cünüblükten ve hayız ile n[fastan temiz bulunmalıdır, îtikâfa niyet edilmiş olmalıdır. îtikâf, bir mescidde veya mescid hükümünde bulunan bir yerde yapılmalıdır. Vâcib olan bir îtikâfta mu'tekif oruçlu bulunmalıdır. Kadınlar için kendi evlerinde mescid olarak kullandıkları yerler, birer mescid hükmündedir.


îtikâflının mescjdden özrü olmadan çıkması îtikâfını bozar. Hanımı ile münâsebette bulunması da böyledir. Fakat îtikâflının dînî veya tabiî veya zarurî bir ihtiyaçtan dolayı mescidden dışarı çıkması, îtikâfı bozmaz. Cuma namazını kılmak için en yakın bir camiye gitmesi gibi.


ORUÇLA ALÂKALI MESELELER


Oruçta misvak kullanmak mekruh değildir. Bilâkis oruçluya da sünnettir.


Oruç tutana zafiyet vermeyecekse kan aldırmak mekruh değildir.


Sahura kalkmak ve sahuru geciktirmek (yani son vaktinde yetişmek); iftarı acele yapmak müstehabtır. Hadis-i şerîfte "Üç haslet peygamberlerin ahlâkındandır: İftarı acele etmek, sahuru geciktirmek ve misvak kullanmak." buyurulmuştur.


"Resûlullâh (s.a.v.), "Sahura kalkın! Çünkü sahurda bereket vardır." buyurdu.


İmâm Ahmed'in (rh.) rivâvet ettiği hadîs-i şerîfte; "Sahurun hepsi berekettir, unu bırakmayın! Velev ki biriniz bir yudum su olsun içsin. Çünkü sahura kalkanlara Allah ve melekleri rahmet eylerler." buyurulmuştur.


FIKRA


 


Geri kalmış bir ülkenin devlet başkanı başbakanla birlikte otomobille bir kente gidiyormuş. Yolda yatan bir öküz yüzünden kafile durmak zorunda kalmış. Korumalar ve polisler ne yaptıysalar öküzü kaldıramamışlar. En sonunda devlet başkanı öküzün yanına gidip kulağına birşeyler fısıldamış ve öküz kalkıp tarlada gözden kaybolmuş. Herkes şaşkınlıkla izlemiş olayı. Yeniden hareket ettiklerinde başbakan devlet başkanına öküze ne dediğini sormuş. Başkan gülerek “Öküze dedim ki... Bana bak, haddini bil!.. Ben senin gibi binlerce öküze hükmediyorum... Sana mı söz geçiremeyeceğim... Hadi uza bur’dan!..”


GÜNÜN SÖZÜ


 


Erişmek istedikleri bir hedefi olmayanlar, çalışmaktan zevk almazlar.


Emile Raux


YEMEK MENÜSÜ


·          Mercimek Çorba


·         Tas Kebabı


·         Bulgur Pilavı


·         Kase Yoğurt


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: UĞUR : Becerikli,atılgan


Kız: ARZUGÜL:İstenilen,beğenilen gül.


MANİ


 


Bahçede ekşi elma


Ne güzelsin Maşallah


Macirin kızlarını


Şeytan çarpar inşallah


KARİKATÜR


 


BİLMECE


Küçücük fıçıcık,
içi dolu turşucuk.


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: (nar)


 


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler