11 Ekim 2009 Pazar

10 Ekim 2009







































 












 







































Bugün 10 Ekim 2009 22 Şevval 1429 Eylül: 27 Hızır:158 Hz.Hüseyin'in Şehadeti (680) - Oruç Reis'in Şehadeti (1680)


HADİS-İ ŞERİF


 


Her canının istediğini yemen, israftandır.  (İbn-i Mace).


 


RESÛLULLÂH EFENDİMİZİN (S.A.V.) EHL-İ BEYTİ


Peygamber Efendimiz'in (s.a.v) ehl-i beyti mü'mınlenn anneleri olan zevceleri (hanımlar.) ile Hz.Fatima.Hz. Alı, Hz Hasan ve Hz. Hüseyin'dir (radıyallahu anhum) mübarek libasını altına almış ve Ahzap Suresi’nin “…Ey Ehli Beyt, Allah sizden ancak kiri götürmeği ve sizi tertemiz kılmayı dilemektedir.” mealindeki 33. âyetini, okumuşlar ve şöyle duâbuyurmuşlarcUr (tercümesi): «Hanı! Bunlar benim eh"i beytimdir. Benim hanedanımın havâssından (şeçü-mişlerinSdir. Bunlar, pâk olmayarı şey erder. günahlardan berî (uzak) tut. Bunları tam bir taharet ve nezahete (temizliğe) mazhar buyur (kavuştur).


Peygamber Efendimiz'in âlinin ilk safında ehl-ı beyti bulunmaktadır Esasen bütün müttakî, hakikaten Al âh tan korkan ve Ailâhü Teâlâ'nın korumasında olan) mü'm.nler de Peygamber Efendimiz'in (s.a.v.) alındendır


Peygamber Efendimiz'in (s.a.v) evlât an; Abdullah, Ib-râhirrI ve Kasım- Zeynep, Rukiye Umm-u Gulsum, ve Hz. rFaât,ma'd.r (r anhüA. feygamber Efendimiz'in mübarek zürrivetleri (nesli), muhtereme kızı Hz. Fatma dan devam etmişt r.. Hz! Hasan ve Hz. Hüseyin'in k'yamete kadar devam edecek nesilleri Peygamber Efendım.z (s.a.v.)'in mübarek zürriyetlerıdır.


Resûlullâh Efendimiz (s.a.v.) Hz. Fatımaya çok muhabbet gösterirlerdi. Âhirete irtihallennden sonra eh -ı beytinden kendisine ilk kavuşan Hz. Fat.ma (r.anha)dır. Peygamber Efendimiz'in (s.a.v.) Hz. Hasan ve Hz. Hüseyin (r.anhümâ) muhabbet ve iltifatlar, daj pekziyade idi "Hasan ve Hüseyin cennet gençlerinin efendisidir." ve "Her kim Halan ve Hüseyin'i severse mutlak heni sevmiş olur; her kim onlara bugz (düşmanlık) Serse mulfakkak'bana buğz (düşmanlık) etmiş olur."


Bütün müs!ümanlar ve bilhassa Ashâb-ı Kiram, Resulullah Efendimiz'in ehl-i beytine -hiçbir ayırım yapmadan- büyük bir hürmet ve muhabbet göstermişlerdir. (Radıyallahu anhüm)


FIKRA


 


Temel oğlundan gururla söz ediyordu:


- Uşağım hala tıp fakültesinde!..


- Sahi mi? Hangi alanda uzmanlık yapıyor?


- Oğlum değil... Doktorlar oğlumun üzerinde uzmanlaşmaya çalışıyorlar. (Cansu ...)


GÜNÜN SÖZÜ


 


 


Büyük ve yüksek şeyleri görebilmemiz için onlara göre bir ruhumuz olması gerekir; yoksa kendi çamurumuzu görürüz onlarda.


Montaigne


YEMEK MENÜSÜ


·         Düğün Çorba


·         Etli Kuru Fasulye


·         Sade Pilav


·         Karışık Turşu


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: TANKUT : Kutlu, uğurlu sabah


Kız: AYLİN: AYLA ile aynı anlamdadır


MANİ


 


Caminin minaresi


Mektebin penceresi


Şu Macirin kızları


Bulaşık tenceresi


KARİKATÜR


 


BİLMECE


Üst yanı çakıldak


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: (Çene)


 


 


 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler