19 Ekim 2009 Pazartesi

18 Ekim 2009






























 







































Bugün 18 Ekim 2009 1 Zilkade 1429 T.Evvel: 5 Hızır:166 Türkiye-Bulgaristan Dostluk Andlaşmasının Ankara'da İmzalanması (1925)


HADİS-İ ŞERİF


 


İnanan insan ülfetlidir. Kendisi başkalarına kolayca ısındığı, kaynaştığı gibi; başkaları da kendisine hemen ısınır, ünsiyet eder. Kendisi ülfet etmiyen ve kendisinede ülfet edilemeyen kimsede hayır yoktur. İnsanların en hayırlısı, insanlara en çok faydası dokunandır.


Hadis-i Şerif (Darekutni).


 


ANA BABANIN EVLÂDINA DUASI


Ana baba, evlâdına hayırla duâ eder. Hadîs-i şerîfte "Babanın evlâdına duası, Peygamberin ümmetine duası gibidir." buyurulmuştur. Peygamber Efendimiz (s.a.v.) "Annenin evlâdına yaptığı duâ en çabuk kabul olunan duadır." buyurdular.


Anne baba, evlâdına beddua etmez. Çünkü yaptığı beddua, duaların kabul olunduğu saate tesadüf eder de çocuğu ifsâd eder, îtikâdını ve ahlâkını bozar.


Bir kimse, Abdullah bin Mübarek Hazretlerine gelip çocuklarından birini şikâyet edince İbn-i Mübarek 'Ona beddua ettin mi?' diye sordu. 'Evet', deyince "Öyleyse onu sen ifsâd ettin." buyurdu.


Müslüman, kimsenin çocuğuna kötülük düşünmez. Çünkü bu kötülük kendi evlâdının başına gelebilir.


ZİLKADE AYI


Zilkade ayı, kamerî ayların on birincisidir. Hac aylarından olduğu için, geceleri zaman zaman teheccüd namazına kalkılır. Bilhassa cuma geceleri teşbih namazı kılınır. (Duâ ve İbâdetler, Fazilet Neşriyat) ZİLKADE AYI İÇTİMAİ, RU'YET VE BAŞLANGICI Hicrî-Kamerî 1430 yılı Zilkade ayı ictima'ı bugün (18 Ekim Pazar) Türkiye saati ile 08.34'te.


Ru'yet ise yine bugün (18 Ekim Pazar) Türkiye saati ile 20.27'de.


Hilâlin görüldüğü yerler: Antarktika'nın orta kesimi sahilleri, Atlas okyanusunun Ümit Burnu ile Antarktika Kıtası arasında kalan kesimleri, Güney Georgia Adaları, Fakland Adaları, Uruguay, Paraguay, Arjantin ve Şili'nin orta ve kuzey kesimleri, Colombia, Ekvator, Peru, Bolivya, Brezilya'nın orta ve güney kesimi, Havvaii ve Gala-pagos adaları.


Hilal; Türkiye, Mısır, Fas, Cezayir, Tunus ve Arap yarımadasından kesinlikle görülemeyecektir.


Hilâlin görüldüğü günü takip eden 19 Ekim Pazartesi günü de Zilkade ayının biri olmaktadır.


FIKRA


Nasrettin Hoca bir dükkana girer, kendisine uygun kaftan bakmaktadır. Pahalılardan birini gözüne kestirir... Giyer, fiyatını sorar. Satıcı "10 akçe hocam" der. Nasrettin Hoca "Pahalıymış... Daha ucuzu yok mu bunların?" der ve giydiği kaftanı çıkarır. Satıcı Nasrettin Hoca’ya 5 akçelik bir kaftan çıkarır, Nasrettin Hoca kaftanı giyer ve dükkandan çıkar. Satıcı arkasından bağırır: "Hocam aldığın kaftanın parasını vermeyi unuttun?" Nasrettin Hoca: "Pahalısını bıraktım, onun yerine ucuzunu aldım ya!" der. Satıcı: "Hocam pahalı olanın parasını vermemiştin ki!" deyince Hoca; "Be hey adam!.. Almadığım şeyin parasını niye vereyim?" der ve uzaklaşır. (“theconqueror”/Ek$iSözlük)


 


GÜNÜN SÖZÜ


 


 


Birini taklit etmek, onu övmenin en samimi şeklidir.


Colton


YEMEK MENÜSÜ


·         MERCİMEK ÇORBA


·         FIRIN KÖFTE


·         SEBZELİ PİLAV


·         YEŞİL SALATA


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: TALAY : Gereğinden çok.


Kız: AYSU: Ay gibi parıltılı ve su gibi berrak.


MANİ


 


Yuvasında kırlangıç


Kanadı ayrıç ayrıç


Döne Kızı sevenler


Kan kussun avuç avuç


KARİKATÜR


 


BİLMECE


Mavi tarla üstünde,
Beyaz güvercin yürür.


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: karpuz



 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler