20 Ekim 2009 Salı

21 Ekim 2009






































 


 











 























Bugün 21 Ekim 2009 4 Zilkade 1429 T.Evvel: 8 Hızır:169 İlk Özel Gazete Tercüman-ı Ahval'ın Yayına Başlaması (1860)


HADİS-İ ŞERİF


 


Allah birinizin gelir kaynağını bir işe bağlamışsa, geçimini sağlamakta zorlanmadıkça, kişi o kazanç kapısını terk etmesin.  (İbn-i Mace).


 


SÖZÜN HAYIRLISI


Resûlullâh Efendimiz (s.a.v.) buyurdular ki:


Muhakkak sözlerin en doğrusu kelâmullâh (Kur'ân-ı Kerîm)dir. Yapışılacak en sağlam kulp takva kelimesi (lâ ilahe illallâh)dir. Sözlerin en şereflisi Allah'ı zikirdir. Kim affederse Allah da onu affeder. Kim öfkesini yutarsa Allâhü Teâlâ onu mükâfatlandırır. En fena kazanç riyadır. Az olup kâfî gelen, çok olup azdırandan hayırlıdır. Emellerinizin uzunluğu sizi oyalamasın. Zîrâ her gelecek olan yakındır.


Dikkat ediniz! Bir müslümanın dîn kardeşine üç günden fazla dargın durması, karşılaştığında ona selâm vermemesi, davet ettiğinde icabet etmemesi, hastalandığında ziyaret etmemesi helâl olmaz.


Rüyanın en şerlisi yalan (uydurulan) rüyadır.


Dikkat ediniz! Yalanın şakası da ciddîsi de iyi değildir. Bir kimsenin çocuğuna bir şey vaa'd edip sonra vermemesi de uygun değildir. Dikkat ediniz! Yalan günâha götürür, günah ise ateşe götürür.


Doğruluk iyiliğe götürür, iyilik ise cennete ulaştırır. Sâdık kimse için 'doğru söyledi, iyi etti' denir; yalancıya ise 'yalan söyledi, günâh işledi' denir.


Muhakkak kişi doğru söylemeye devam ederse nihayet Allâhü Teâlâ katında sıddîklardan yazılır; yalan söylemeye devam ederse nihayet yalancılardan yazılır. Hatâların en büyüğü yalan sözdür. Dikkat ediniz! Size ya-ian ve iftira olan sözü haber vereyim: O dedikodudur. O nemîme (koğuculuk ve sırrı ifşa etmek)dlr ki insanlar arasında fesâd çıkarır,


 


TELEVİZYON ÇOCUKLARA DAHA ZARARLI


Çocukların uzun süre televizyon karşısında kalmaları çocukları hareketli olmaktan alıkoyan donuklaştırır. Hareketsizlik de kilo almalarına yol açar.


Televizyonda şiddet, içki, sigara ve ahlâksızlıkları görerek büyümesi; çocukları şiddete, cinayete ve ahlâkî sapmalara götürür.


FIKRA


 


Hoca bir gün dama çıkmış işiyormuş. Tam o sırada aşağıda biri görünmüş, Hoca işemeyi kesmiş. Adam seslenmiş: “Hocam n’oldu? Niye yarıda kestin?” Hoca; “Yok yaa!..” demiş, "... devam edeyimde de tutuna tutuna dama çık öyle mi?" (“musesis”/EskiSözlük)


GÜNÜN SÖZÜ


 


 


Bir şeyi ezberlemek, bilmek demek değildir.


Montaigne


YEMEK MENÜSÜ


·         EZOGELİN ÇORBA


·         K.BUDU KÖFTE


·         PİYAZ


·         SPANGLE


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: ŞEVKET : Büyüklük, heybet


Kız: AYŞEGÜL:Güller içinde mutlu yaşayan.


MANİ


 


Kayalardan kayarım


Bu kız benim ayarım


Ayşe benim olmazsa


Kaderime yanarım


KARİKATÜR


 


BİLMECE


Bir çuval cevizim var,
Sayarım tükenmez.


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: saat


 



  


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler