25 Ekim 2009 Pazar

25 Ekim 2009








































 


        
































Bugün 25 Ekim 2009 8 Zilkade 1429 T.Evvel: 12 Hızır:173 Uluğ Beğ'in Vefatı (1449)


HADİS-İ ŞERİF


 


Kul namaza durduğunda, bütün günahları getirilir.Başı ve omuzları üzerine konulur. Rüku ve secdeye gittikçe dökülür, o insandan ayrılır.


Hadis-i Şerif (Taberani).


 


DÜNYÂDA ÇOK AĞLAYAN ÂHİRETTE ÇOK GÜLER


Müslüman, çok gülmez. Zîrâ çok gülmek kalbi öldürür. Allâhü Teâlâ (meâlen) "... Az gülsünler ve çok ağlasınlar." (Tevbe Sûresi, âyet 82) buyurmuştur.


Peygamber Efendimiz (s.a.v.) konuşup gülen bir topluluk görünce durdu ve 'Lezzetleri yıkanı çokça hatırlayınız. Böyle yaparsanız o sizi günahlardan men eder.' buyurdu. 'Lezzetleri yıkan nedir?' diye sorulunca 'Olüm'dür, buyurdular.


Peygamber Efendimiz (s.a.v.) "Çok gülmek kalbi öldürür ye mü'minin izzetini yok eder." buyurmuştur.


Hz. Ömer (r.a.) "Çok gülenin heybeti az olur. Çok şaka yapan da küçük görülür." buyurdu.


Hz. Avf (r.a.) 'Peygamber Efendimiz (s.a.v.) gülmez, fakat tebessüm ederdi. Sâdece mübarek dişleri görünürdü, gülme sesi de duyulmazdı.' buyurmuştur.


Dünyâda çok gülen âhirette çok ağlar. Dünyâda çok ağlayan da âhirette çok güler.


Mûsâ (a.s.) Hızır (a.s.)'dan ayrılacağı zaman Hızır (a.s.) "Münâkaşacı olmaktan sakın. Bir yere ancak ihtiyâcın varsa git. Gülünecek bir şey olmadan da gülme. Ey Imrâri'ın oğlu (Mûsâ), hatâlarına da ağla." buyurdu.


 


ASHABININ (R.A.) RESÜLULLÂH'A (S.A.V.) SEVGİSİ


Ashâb-ı kiramdan Zeyd bin Desinne (r.a.) Recî1 serlyye-sinde esîr olmuştu. Safvân bin Ümeyye, Bedlr'de öldürdüğü İki oğluna bedel olmak üzere onu satın aldı ve öldürmek üzere kölesi Nastâs'a teslim etti. Nastâs ve Mekke'den bir kısım halk onu Tenîm denilen yere çıkardılar. Bu sırada Ebû Süfyân, Zeyd bin Desinne (r.a.)'a: "Allah için bana söyle, şu anda Muhammed'in senin yerinde burada olmasını ve onun boynunu vurmamızı; senin de ailen arasında olmanı arzu etmez misin?" dedi. Zeyd bin Desinne (r.a.), "Şu anda onu bir dikenin bile rahatsız etmesine razı değilim." deyince, Ebû Süfyân, "Ben ashabının Muhammed'i sevdiği kadar kimsenin kimseyi sevdiğini görmedim." dedi. Sonra Nastâs onu şehîd etti. (Radıyallâhü anhü)


FIKRA


 


Timur'un defterdarı hesapta bir yanlışlık yapar. Bunun üzerine Timur o defterdara kağıtları yedirir ve işten kovar. Yerine Nasrettin Hoca'yı alır. Hoca hesapları yufka üzerinde yapmaya başlar. Timur bunu görür ve sebebini sorar. Hoca aynen şu cevabı verir: “Yemesi kolay olsun diye.”


GÜNÜN SÖZÜ


 


 


Bir miktar eğlence olmadıkça; hiçbirşeyi başaramazsınız.


Charles Knight


YEMEK MENÜSÜ


·         DOMATES ÇORBA


·         TAVUK SOTE


·         HAVUÇLU PİLAV


·         CACIK


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: ŞENOL : Her zaman neşeli, mutlu ol


Kız: AYŞİM,AYŞİN:Parlak ışık saçan.


MANİ


 


Yel vurur kazak oynar


Başımda tozak oynar


Ben yarime ne yaptım


O benden uzak oynar


KARİKATÜR


 


BİLMECE


Fini fini fincan,
İçi dolu mercan.


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: (radyo)



 


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler