26 Ekim 2009 Pazartesi

26 Ekim 2009






































 
































Bugün 26 Ekim 2009 9 Zilkade 1429 T.Evvel: 13 Hızır:174 Türkmenistan'ın Bağımsızlığı (1991)


HADİS-İ ŞERİF


 


Kulun konuşmalarında inşaallah demesi, imanının mükemmelliğindendir. (Taberani).


 


AİLE REİSİNİN MES'ÛLİYETİ


Evlilik, taşınması ağır ve haklarının yerine getirilmesi zor olan sünnetlerden biridir.
Helâl ve haramın, dolayısile kazancın çok karışık ol­duğu bu zamanlarda aile reîsi, helâl rızık kazanmağa dikkat etmezse daha çok kazanıp kendisinin ve ailesinin haram yemesine sebep olabilir. Böylece hem kendisinin ve hem de ailesinin helâkına sebep olur.
Kişi, ailesinin hakkını yerine getirmekle ahlâkına dikkat etmeli, onlardan gelecek sıkıntılara karşı sabretmelidir. Çünkü erkek; ailesinin, çoluk çocuğunun çobanı gibi olup onların yaptıklarından mes'uldür. Peygamber Efendimiz (s.a.v.) "Kişiye, geçindirmekle mes'ul olduğu ailesini (ihmal ile) zâyî etmesi ona günâh olarak yeter." Keza "Ailesinden kaçan kimse, (efendisinden) kaçan köle gibidir. Dönünceye kadar onun ne namazı, ne de orucu kabul olunur." buyurmuştur.
Kişinin ailesinin ve çocuklarının ihtiyaçları ve istekleri kendisini Allah'ı zikirden meşgul edip sırf dünyâyı kazan­maya, çok mal biriktirmek suretiyle çocukları için güzel bir hayat hazırlamaya dalması gece gündüz onun kalbini kaplarsa, âhireti düşünmeye ve onun için hazırlık yap­maya manî olur.
Peygamber Efendimiz (s.a.v.) "İnsanlar üzerine öyle bir zaman gelecek ki, adamın mahvı, yok olması ha­nımının, ana babasının ve çocuğunun elinden olacak. Onu fakirlikle ayıplayacaklar ve gücünün yetmeyeceği şeyler isteyecekler. Böyle olunca da kişi, dînini yok eden yollara girip helak olacak." buyurdular.

OSMANLI MUTFA
ĞINDAN: FIRINDA PALAMUT


 Palamutun başı çıkarılır, sırtı boydan boya yarılıp açı­lır, karnı temizlenir ve üzerine tuz, biber, baharat, soğan, maydanoz, su ve zeytinyağı ile karıştırılmış salça konur.


Deri tarafı, yağlanmış kiremite yatırılıp fırına verilir. Pişirilince çıkar çıkmaz limon sıkılır, sıcak sıcak yenir.


 


FIKRA


 


Ava meraklı çok cimri bir subaşı Nasreddin Hoca'ya: “Hoca Efendi, bana tavşan kulaklı, geyik bacaklı karınca belli, şöyle sicim gibi zayıf bir tazı buluver!” der. Bir süre sonra Hoca, bir sokak köpeğinin boynuna ip takıp subaşıya götürür. Subaşı: “Aman Hoca Efendi, ben senden incecik bir tazı istemiştim. Sen ise bana koca bir sokak köpeği getirmişsin!” deyince, Hoca lafı gediğine koyar: “Merak etmeyin efendim. Sizin yanınızda bu köpek bir aya varmaz, tazıya döner!..”


GÜNÜN SÖZÜ


 


Bir kapının kapalı olduğunu anlamak için o kapıyı itmek gerekir.


Montaigne


YEMEK MENÜSÜ


·         EZOGELİN ÇORBA


·         DÖNER


·         PİLAV


·         AYRAN


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: ŞENER : Mutlu, neşeli


Kız: AYTEN:Güzel bir tene sahip olan.


MANİ


 


Bağa girdim hurmaya


Avcı geldi vurmaya


Çok emekler sarfettim


Fatımayı sarmaya


KARİKATÜR


 


BİLMECE


Küçücük fıçıcık,
içi dolu turşucuk.


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: (nar)




 


 




 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler