6 Ekim 2009 Salı

7 Ekim 2009


























 








































Bugün 7 Ekim 2009 19 Şevval 1429 Eylül: 24 Hızır:155 Resmi Gazetenin Yayınlanması (1920) - İnebahtı Deniz Savaşı (1571)


 


HADİS-İ ŞERİF


 


Allah (tedbir almakta) yetersiz (aciz) davranmayı kınar. Sen yapmak istediğin işin gereklerini yerine getir. Buna rağmen o işi neticelendirmeye gücün yetmezse, şöyle de: Hasbiyallahu ve ni’me’l-vekil... Allah bana yeter. O ne güzel vekildir. (Ebu Davud).


 


MEDÎNE-İ MÜNEVVERE'NİN FAZİLETİ


Yeryüzünde Mekke-i Mükerreme'den sonra Medîne-i Münevvere'den daha faziletli bir yer yoktur. Resûlullâh (s.a.v.) Efendimiz şöyle buyurdular: "Benim şu mescidimde kılınan bir namaz, Mescid-i Haram hâriç diğer mescidlerde kılınan bin namazdan daha hayırlıdır."


Medîne-i Münevvere'den sonra en hayırlı yer Kudüs-i Şeriftir. Resûlullâh (s.a.v.) "Oradaki bir namazın mukabili (karşılığı) beş yüz mislidir." buyurdu.


İbn Abbâs (r.a.)'dan rivayet olundu ki: Resûlullâh (s.a.v.) şöyle buyurdu: "Medîne mescidinde bir namaz on bin, Mescid-i Aksâ'da bir namaz bin, Mescid-i Ha-ram'da bir namaz ise yüz bin namaza muâdildir."


KİBİRLİLERİN AZABI


Enes bin Mâlik (r.a.)'ın rivayet ettiği bir hadîs-i şerîfte şöyle buyurulmuştur: "Cehennemde tabutlar vardır. İçine kibirlenenler konulur ve onların üzerine (hiç kimseyi görmesinler ve hiç kimse de onları görmesin diye) kilitlenir." Böyle daraltılarak onların cehennemde azapları şiddetlenir.


Amr bin Şuayb (r.a.)'ın rivayet ettiği hadîs-i şerîfte de şöyle buyurulmuştur: "Kibirlenenler kıyamet gününde küçük karınca gibi adamlar suretinde yaratılırlar. Onları her yerden zillet kuşatır. Cehennemde Bûles denen bir hapishaneye götürülürler. Cehennem ateşi onları kuşatır. Cehennem ehlinin bedenlerinden çıkan usareden (kan, irin...) içerler."


Kibirlilerin âhirette insan suretinde fakat küçük karınca kadar olmaları, onları amellerine uygun olarak zilletle ve hakaretle cezalandırmak içindir.


Abdullah bin Selâm (r.a.) bir gün çarşıda sırtında bir yük odun olduğu hâlde yürüyordu. Ona, 'Bunu yapmaya seni ne sevk etti? Hâlbuki Allah seni bundan zengin kılmıştır.', denildi. O şöyle cevap verdi: Kibri defetmek istedim. Resûlullâh'ın (s.a.v.); "Kalbinde hardal tanesi kadar kibir olan kimse (azap görmeden ve rezil olmadan) cennete giremez." buyurduğunu işittim.


FIKRA


 


Çok kalabalık bir belediye otobüsünde yolculuk eden Temel'in ayağına iri yarı bir adam basar... Nasırı acıyan Temel, adama sorar: “Ula uşak, sen nerelisun?” Adam, Temel'e bakar, nereli olduğunu söyler ve sonra da sorar: “Niye sordun?” Temel, “Hiç...” der, “Bu cins ayular hangi memlekette yetişur diye merak ettum da!..” (Cansu ...)


GÜNÜN SÖZÜ


 


Camdan evde oturanlar başkalarına taş atmamalıdırlar.


George Herbert


YEMEK MENÜSÜ


·         Sebze Çorba


·         Etli Bamya


·         Sade Pilav


·         Mevsim Salata


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: TARHAN : Oğuzlarda demirci ustası - Tüccarlar - Han ve komutan ünvanı


Kız: AYKUT: Kutlu ay, uğurlu ay


MANİ


 


Mezarlığın taşını


Koyun mu sandın yarim


Sevipte ayrılmayı


Oyun mu sandın yarim


KARİKATÜR


 


BİLMECE


O her gün yeniden doğar
Dünyaya haber yayar


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: (MEKTUP)



 


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler