18 Kasım 2009 Çarşamba

19 Kasım 2009








































Bugün 19 Kasım 2009 3 Zilhicce 1429 T.Sani: 6 Kasım:12 Meriç ve Keşan'ın Kurtuluşu (1922)


HADİS-İ ŞERİF


 


Allah kuluna bir nimet verdiğinde kul elhamdulillah derse, bu şükür ve hamd, o nimetten daha hayırlı olur. (Ramuz).


 


KABİR ÂLEMİ


Durulacak yer üçtür; dünyâ, kabir ve âhiret. Kabirde kalma zamanı, ölümden kıyamete kadar olan zamandır. Ölen, kabir âlemine geçer. İnsan, ruhunu teslim edince, suâl sorulup cevap vermeye kabiliyeti olur, ni'metlerin lezzetini ve azabın elemini duyar. Kabir hâlleri hakkın­da, birçok hadîs-i şerîf vardır ye asla inkârı mümkün değildir. Ashâb-ı Kiram (aleyhimürrıdvân)'ın da kabir hâlleri üzerinde icmâ'ı vardır.


Kabirde mükâfat ye ni'met olduğu gibi, azâb da olur. Bir hadîs-i şerîfte, "İdrar sıçramasından sakınınız. Zî-râ kabir azabının çoğu ondandır." buyuruldu. Diğer bir hadîsi şerîfte, "Kabir, âhiret konaklarının birinci­sidir. Onda kurtulan, diğer konakları daha kolay geçer. Onda kurtulamayana, sonrakiler daha zor olur." buyuruldu.


Erkek olsun, kadın olsun, insanlar ölüp kabre varınca Münker ve Nekir adlı iki heybetli melek gelip Rabb'inden, peygamberinden, dîninden ve kıbleden sorarlar. Mü'min-ler ne kadar âsî olsalar da,. îmânları olduğundan cevap vermeye muvaffak olurlar. İtaatli müslümanlar güzel bir şekilde cevap verirler: "Rabbimiz Allah'tır, birdir, Pey­gamberimiz Muhammed Aleyhisselâm'dır, dinimiz İslâm dînidir, kıblemiz Kabe'dir." derler. Onlar için ka­birde bahçeler yaratılır, türlü zevkler ve ni'metler ile ni'metlenirler.


Allah'a ve onun peygamberi Muhammed Mustafâ'ya (s.a.v.) inanmayanlar cevâp veremezler. Onlara azâb edilir.


Mü'min çocuklarına suâl yoktur. Şehidlere suâl olma­dığında icmâ vardır. Sıddîklar derecesinde olan âlimler de böyledir.


Müslümanlardan cuma gecesi ve gününde vefat edenlere, ishal, istiskâ (karında su birikmesi), tâûn (ve­ba) hastalıklarından ölenlere suâl yoktur. Bâzı âlimler, Tâûn zamanında başka bir sebepten ölenlere de suâl yoktur' dediler. Ölüm hastalığında İhlâs Sûresi'ni çok okuyanlara da kabirde suâl olmaz.


 


FIKRA


 


Nasreddin Hoca'nın evine tüccar arkadaşı misafir olmuş. Hoca ona mantı pişirip getirmiş. Arkadaşı acele edip mantıyı hemen ağzına atınca boğazı yanmış. Boğazının yandığını belli etmemek için başını tavana doğru dikmiş ve yanmanın etkisi gidince de başını tavandan indirmeyip sormuş: “Hocam bu tavanı ne zaman yaptınız?” Hoca hemen: “Boğazıma ateş düştüğü zaman!..” demiş.


GÜNÜN SÖZÜ


 


Başarının sırrı , uğraşılan konuya hakim olmaktır.


Benjamin Disraeli


YEMEK MENÜSÜ


·         Mercimek çorba


·         Piliç kraliçe


·         Havuç salata


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: YERHUM: (Ar.) Er. - Erkek kartal.


Kız: YERSEL: (Tür.) - Yere ait, yerle ilgili. - Erkek ve kadın adı olarak kullanılır.


MANİ


 


Gel yanıma yanıma


Kollarımın arasına


Bir buse kondurayım


Kiraz dudaklarına…


KARİKATÜR


 


BİLMECE


En güzel kokan fil hangisidir?


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: Ayakkabı bağında




 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler