30 Kasım 2009 Pazartesi

28 Kasım 2009



















































Bugün 28 Kasım 2009 12 Zilhicce 1429 T.Sani: 15 Kasım:21 Kanuni'nin Bağdat'ı Fethi (1534)


HADİS-İ ŞERİF


 


4 kimse vardır ki, öldükten sonra da sevapları devam eder: Allah rızası için kamuya hizmet ederken ölen kimse; Öğrettiği ilmin gereği yapılan bilgin; Verdiği para ile yapılan faydalı eser ayakta duran hayır sahibi; Ardında kendisine dua eden hayırlı bir evlat bırakan kimse...


Hadis (Müsned)


 


ÂSİM BİN SABİTİN (R.A.) ŞEHÎD EDİLMESİ


Udal ve Kare kabilesinden bâzı kimseler hicretin dör­düncü yılının Safer ayında Peygamber Efendimizin (s.a.v.) huzuruna gelerek "Bizim aramızda müslüman olan kim­seler vardır. Bizlere dinimizi öğretecek, Kur'ân'ı okutacak kimseler gönder." dediler. Peygamberimiz de altı kişi gön­derdi ve onlara Âsim bin Sabit (r.a.)'i emîr tayin etti. Bu hâdise siyer kitaplarında Recî' gazvesi olarak geçer.
Onlar Medine'den ayrıldıktan sonra onları davet edenler sözlerinde durmadılar ve Hüzeyl kabilesinden yüz kişi ile müslümanlara saldırdılar. Sahâbîler civardaki bir dağa sığındılar. Müşrikler 'Dağdan inerseniz zarar vermeyeceğiz' diye söz verdiler. Âsim (r.a.) 'Vallahi ben bir kâfirin verdiği söze itimât etmiyorum, Yâ Rabbi, hâlimizi Peygamberine bildir.' diye duâ etti.
Müşrikler, Âsim bin Sabit (r.a.)'ı şehîd ettiler ve Sülâfe bin Sa'd'a satmak üzere kafasını kesmek istediler. Çünkü Sülâfe, Uhud'da iki oğlunu öldüren Âsim (r.a.)'ın kafata­sında şarap içmeyi adamıştı. O sırada bir grup arı gelerek cesedi korudu. Müşrikler "Akşam oluncaya kadar bıraka­lım, o zaman dönüp kafasını alırız." dediler. Fakat Allâhü Teâlâ bir sel gönderdi, Âsim (r.a.)'ın na'şını alıp götürdü. Âsim (r.a.) müslüman olduktan sonra hiçbir müşrike el sürmemeğe ve başka bir müşrikin de kendisine el sür­memesini Allah'tan niyaz etmişti. Allâhü Teâlâ'da onu ha­yâtta iken koruduğu gibi öldükten sonra da korudu.


EN BESLEYİCİ GIDA


Yumurta, et gibi besleyicidir. Sebzelerden fazla, süt­ten az besleyicidir.


Et bütün gıdalardan daha besleyicidir. Etin az miktarı diğer gıdaların çoğuna eşit değerdedir.


En iyi et; koyun etidir.


OSMANLI MUTFAĞINDAN:............ CİĞER KAVURMASI


Temiz ve taze ciğerin akı, karası ve böbreği kuşbaşı doğranır, dörde bölünmüş soğan, tuz ve biberle sâde yağ­da kavurulur ve bir miktar su ilâve edilir. Su çekilip yağ ka­lıncaya kadar kaynatıldıktan sonra sıcak sıcak yenilir.


 


FIKRA


 


Filozof Temel "İnsanlar üçe ayrılır: Sayı saymasını bilenler, sayı saymasını bilmeyenler!.."


GÜNÜN SÖZÜ


 


 


Alkış zayıfların amacı ve sonudur.


C.Colton


YEMEK MENÜSÜ


·         Mantar çorba


·         Kuzu Ankara tava


·         Portakal-elma


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: YÖNAL: (Tür.) Er. - Yönünü, cepheni al.


Kız: YILDIKU: (Tür.) Ka. 1. Yıldız. 2. Ünlü Hun hükümdarı Atilla'nın son karısı.


MANİ


 


Sandık dolu kestane


Sandık sandık üstüne


Söylediğim maniler


Hepsi yarim üstüne


KARİKATÜR


 


BİLMECE


Denizler niçin tuzludur?


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: Oruç




 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler