30 Kasım 2009 Pazartesi

30 Kasım 2009



















































Bugün 30 Kasım 2009 14 Zilhicce 1429 T.Sani: 17 Kasım:23 Dağıstanlı Ömer Ziyaeddin'in Vefatı (1925)


HADİS-İ ŞERİF


 


Kıyamete yakın müslümanlar içinde en az bulunacak şey; helal para ile kendisine güvenilecek arkadaştır. (İbn-i Adiyy).


 


GERÇEKTE ALLAH'A İTAAT VE İSYAN EDEN KALBDİR


İnsanın diğer mahlûkattan üstün olması Allâhü Teâlâ'yı bilmeğe kabiliyetli olmasındandır. İnsan, bu en üstün mertebeye ancak kalbiyle ulaşır. Diğer uzuvları kalbe tâbîdir. Allah katında, mâsivâdan (Allâhü Teâlâ'dan başka her şeyden) kurtulan kalb makbuldür. Mâsivâ ile kaplı olan kalb Allah'tan uzak olur.


Gerçekte Allah'a itaat eden kalbdir; ibâdetlerden uzuvlara kalbin nurları yayılır. Gerçekte Allah'a isyan eden de kalbdir. Uzuvlarda görülen kötülükler ise onun eseridir. Onun zulmette veya nurda olduğunu, uzuvlarındaki iyilik veya kötülük gösterir. Çünkü her kap, içinde ne varsa onu sızdırır. Peygamber Efendimiz (s.a.v.) "Agâh olunuz! Cesedin içinde bir et (parçası) vardır ki İyi olursa bütün cesed İyi olur, bozuk olursa bütün cesed bozuk olur. İşte o (et parçası) kalbdir." buyurmuştur.


İnsan, kalbini bildiği zaman nefsinj bilmiş olur, nefsini bildiği zaman da Rabbini bilmiş olur. İnsan, kalbini bilmediği zaman nefsini de bilemez, nefsini bilmeyen de Rabbini bilemez.


îmân ile küfrü, itaat ile isyanı birbirinden ayıran kalbdir. Kur'ân-ı Kerîm'de "Onlar (münafıklar) kalblerlnde olmayan şeyi (mümin olduklarını) dilleriyle söylerler. Ve Allah onların (kalblerinde) ne sakladıklarını tamamen bilicidir." (ÂN İmrân Sûresi, âyet 167) ve "Ey Resul -gerek o ağızları İle îmân ettik deyip de kalbleri îmân etmeyenlerden olsun ve gerek Yahûdî olanlardan- küfür içinde yarış edenler seni mahzun etmesin..." (Mâide Sûresi, âyet 41) buyurulmuştur.


Allâhü Teâlâ kullarının kalblerine bakar. Şuârâ Sûre-si'nin 88. ve 89. âyetlerinde "O gün ki (kıyamet günü) ne mal fayda verir ve ne de oğullar, ancak Allah'a selîm bir kalb ile varan kimse müstesna." buyurulmuştur. Peygamber Efendimiz (s.a.v.) de "Allâhü Teâlâ sizin suretlerinize ve mallarınıza bakmaz. Ancak sizin kalblerinize ve amellerinize bakar." buyurmuştur. Diğer bir hadîs-i şe-rîfte "Allâhü Teâlâ'ya, kabul olunacağına inanarak duâ ediniz. Biliniz ki Allâhü Teâlâ, gafil ve umursamaz kalb-den yapılan duaya icabet etmez." buyurulmuştur.


FIKRA


 


Çok bilmiş komşusu Hocayı sınamaya kalkmış


- Hoca sen her şeyi bilirsin


- Söyle bana Dünyanın merkezi neresidir? Hoca, adamın niyetini hemen anlamış:


-Tam bulunduğun yerdir, diye yapıştırmış cevabı


- "Aman Hoca! Nasıl olur?" demiş adam Hoca kızar gibi yapmış Adam! Sordun, söyledik İnanmazsan alır cetveli ölçersin


GÜNÜN SÖZÜ


 


Akıllı konuşur, çünkü onun söylemek istedikleri var; aptal konuşur, zira kendinin bir şeyler söylemek mecburiyetinde olduğunu sanır.


Plato


YEMEK MENÜSÜ


·         Etli türlü


·         Fırın makarna


·         Taze meyve komposto


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: YOĞUN: (Tür.) Er. 1. Oylumuna oranla ağırlığı çok olan. 2. Dolu, sık. 3. Kalabalık. 4. İri, kaba, kalın.


Kız: YORDAM: (Tür.) 1. Kılavuz, rehber. 2. Beceri, yatkınlık. 3. Gelenek, görenek. 4. Anlayış, yerinde davranış. 5. Kural, yöntem, düzen. - Erkek ve kadın adı olarak kullanılır.


 


MANİ


 


Ay vurdu camdan cama


Ben durmuşum selama


Geleceğim demiştin


Bekliyorum akşama


KARİKATÜR


 


BİLMECE


Kadınlardan ve politikacıdan ortak beklenti nedir?


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: Benzin istasyonunda





 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler