27 Aralık 2009 Pazar

27 Aralık 2009



















































Bugün 27 Aralık 2009 11 Muharrem 1429 K.Evvel: 14 Kasım:50 Mehmet Akif'in Vefatı (1936)


 


HADİS-İ ŞERİF


 


Kendisine ikram edilen yemeğe burun kıvırması (beğenmemesi), kişiye kötülük olarak yeter.


Hadis (İbn-i Ebiddünya).


 


İLİM ÖĞRENMENİN FAZİLETİ


Bir adam Medine'den Dımaşk(Şam)da bulunan Ebu'd-Derdâ'ya (r.a.) geldi. Ebu'd-perdâ Hazretleri, 'Seni buraya getiren sebep nedir?' diye sordu. Senin Resûlullâh'tan rivayet ettiğini duyduğum bir hadîs-i şeriftir, diye cevap verdi. Ebu'd-Derdâ (r.a.), 'Yani sen bir ihtiyaç için gelmedin mi?' diye tekrar sorunca, hayır, dedi. Peki ticâret için mi geldin? diye sorunca, hayır, ben sâdece bu hadîsi öğrenmek için geldim dedi. Ebu'd-Derdâ (r.a.) dedi ki: Ben Resûlullâh'm (s.a.v.) şöyle buyurduğunu işittim;


"Kim (Allah rızâsı için) ilim öğrenmek üzere bir yola girerse, Hz. Allah ona, cennete götürecek bir yolu kolaylaştırır. Melekler, ilim tahsil eden İçin, -memnu­niyetleri ve tevâzûları sebebiyle- kanatlarını yere se­rerler. Göklerde ve yerde olan her şey. hattâ sudaki balıklar bile, âlim İçin İstiğfar eder. Alimin, İbâdet eden câhile karşı fazileti, dolunayın yıldız karşısın­daki fazîletl gibidir. (Kâmil) Alimler, peygamberlerin vârisleridir. Peygamberler ne dinar (altın) ne de dir­hem (gümüş) bırakmışlardır, onlar mîrâs olarak sa­dece İlim bırakmışlardır. Kim ilmi almışsa büyük ve değerli bir şey almış demektir."


Bir adam Şam'dan Medîne-i Münevvere'ye gelip, Hz. Ömer (r.a.)'ın huzuruna çıktı. Hz. Ömer, 'neden geldin1 diye sorunca, o adam teşehhüdü öğrenmek için geldim, diye cevap verdi. Hz. Ömer, sakalı ıslanıncaya kadar ağladı ve sonra şöyle dedi: Vallahi, Allâhü Teâlâ'nın sana ebediyen azab etmemesini ümid ediyorum.


ÇAMUR TEDAVİSİ


Maden suyu kaynağının çıkış yerindeki çamur, müzmin (kronik) iltihâbların çözülmesinde, ağrıların dindirilmesin­de ve kan akımının iyileştirilmesinde, eklem, kemik ve kas hastalıklarında, kırıklar ve iskelet sistemi travma­larında, nevraljilerde (sinir ağrısı), nevritlerde (sinir iltiha­bı) ve çeşitli jinekolojik (nisâî) hastalıklarda faydalıdır. Tam istifâde için doktorun tavsiyesine uyulmalıdır.


 


FIKRA


 


Adamın biri lokantaya gitmiş, garsona:


- "Barmen bana bir soda ama içine limon koyma" demiş


Garson bi sure sonra geri dönmüş ve:


- "Kusura bakmayın, limon kalmadı, portakal koymasak olur muı" diye sormuş


GÜNÜN SÖZÜ


 


Ya bir yol bul, ya bir yol aç, ya da yoldan çekil.


Konfüçyüs


YEMEK MENÜSÜ


·   Mercimek çorba


·   fırında soslu patates


·   pirinç pilavı


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: ZEBİH: (Ar.) Er. 1. Kesilmiş veya kesilecek kurban. 2. Hz. İsmail ile Hz. Muhammed'in babası Hz. Abdullah'ın lakabı.


Kız: ZEHRE: (Ar.) Ka. - Çiçek. (bkz. Şükufe).


MANİ


 


Yemenimin yeşili


Bulamadım eşimi


Al mendili elimden


Sil gözünün yaşini


KARİKATÜR


 


BİLMECE


Hangi kaba su konmaz?


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: 06 olduğundan





 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler