28 Aralık 2009 Pazartesi

29 Aralık 2009



















































Bugün 29 Aralık 2009 13 Muharrem 1429 K.Evvel: 16 Kasım:52 Hicri Yılbaşı


 


HADİS-İ ŞERİF


 


Mü’minlerin ölen küçük çocukları cennette bir dağdadır. Kıyamet günü babalarına teslim edilinceye kadar bakımlarını İbrahim Peygamber ve hanımı Sare üzerine almıştır. (Müsned).


 


EHL-İ KÜFRE BENZEMEKTEN SAKINMAK


İbn-i Ömer (r.a.) ehl-i küfre benzemek hakkında Pey­gamber Efendimizin (s.a.v.) şöyle buyurduğunu rivayet etmiştir: "Bir kimse müşriklerin arzına ev bina edip, onların bayramlarına katılmak suretiyle onlara ben-zerse, o kimse kıyamet günü onlarla beraber haş-rojunur." (Beyhakî, es-Sünenü'l-Kübrâ)


İmâm-ı Rabbânî Müceddid-i Elf-i Sânı (k.s.) Haz­retleri buyuruyorlar ki;


"İki dîni tasdik eden dahi şirk ehlinden sayılır. İslâm hükümleri ile küfrü bir araya getirmeye teşeb­büs eden dahi müşriktir. Hâlbuki küfürden teberrî etmek (uzaklaşmak) İslâm'ın şartıdır. Şirk şaibesin­den sakınmak tevhiddir..."


Hindûların büyük bildikleri günlere tâzîm, Yahudi­lerce bilinen âdetlere uymak, küfrü îcâp ettirir. Nite­kim ehl-i İslâm'ın câhilleri, bilhassa kadınlar, küffârın belli günlerindeki küfür merasimini icra etmektedir­ler. Bunları, kendileri için de bayram kabul edip, kız­larının ve kardeşlerinin evlerine onlar gibi hediyeler yollarlar... Böylelikle o merasime tam mânâsı ile îtinâ ve îtibâr ederler." İslâmda bunların hepsi şirk ve kü­fürdür. (Mektubât-ı İmâm-ı Rabbânî, 3/41)


Yine Mektûbât-ı Şerîfe'nin 1. cildinin 266. mektubunda şöyle buyuruyorlar:


.. "Bir defasında, bir hastanın ziyaretine gitmiştim. Ölümü yaklaşmıştı. Hâline teveccüh ettiğim zaman gördüm ki kalbi şiddetli zulmet içinde. Her ne kadar bu zulmetin kalkması için teveccüh ettiysem de kalk­madı. Çokça teveccühten sonra bilindi ki, bu zulmet­ler, kendisinde saklı duran küfür sıfatındandır. Bu sı­kıntıların menşei dahi küfür ehli ile dost geçinip dur­masıdır. Bana ma'lûrn oldu ki bu zulmetlerin defi için teveccüh yerinde bir iş değildir. Zîrâ onun bu zulmet­lerden temizlenmesi, küfrün cezası olan cehennem azabına bağlıdır. Ve bana malum oldu ki, onda îmân­dan bir zerre miktarı mevcuttur ve bunun bereketiyle cehennemde ebedî kalmaktan kurtulacaktır.


 


FIKRA


 


Bir Amerikali ile Japon safari'ye çıkmışlar. Her ikisi de son teknolojik silahlarıda birbirlerine nazire yapmak için yanlarına almışlar. Derken uzakta bir aslan görünmüş. Amerikalı lazer tüfeğini doğrultmuş ve aslana ateş etmiş. Ama karavana. Hemen Japon uydudan yönlendirmeli tüfeğini doğrultup ateş etmiş. Fakat o da karavana. Aslan bizimkileri farkedince üzerlerine doğru gelmeye başlamış. Amerikalı bir yudum viski içip acı sonu beklemeye başlamış. Japon hemen botlarını çıkarıp spor ayakkabılarını giymeye başlamış. Amerikalı sormuş :


-Ne o, aslandan hizlı mı koşacaksın ? <


-Yoo, senden hızlı koşsam yeter.


GÜNÜN SÖZÜ


 


Yapılırken heyecan duyulmayan işler başarılamaz.


Emerson


YEMEK MENÜSÜ


·   Ezogelin çorba


·   patates oturtma


·   elma


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: ZEKAİ: (Ar.) Er. - Zekayla ilgili, zekaya ait.


Kız: ZEKAVET: (Ar.) Ka. - Zeka, zekilik.


MANİ


 


Diyarbekir elini


Saram ince belini


Küstünse gel barışak


Naz etme ver elini


KARİKATÜR


 


BİLMECE


Hangi kalemle yazı yazılmaz?


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: Su dondurularak.





 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler