6 Aralık 2009 Pazar

7 Aralık 2009



















































Bugün 7 Aralık 2009 21 Zilhicce 1429 T.Sani: 24 Kasım:30 Kilis'in Kurtuluşu (1921)


HADİS-İ ŞERİF


 


Kazançların en helal ve temiz olanı; öyle bir tüccarın kazancıdır ki konuştuğunda yalan konuşmaz. Bir şey emanet edildiğinde ona hıyanet etmez. Söz verdiğinde sözünden dönmez. Satın alırken ( Daha ucuz almak için ) aldığı malı kötülemez. Bir şey satarken, malını aşırı övüp yalancı reklama girmez. Borç aldığında ödemeyi geciktirmez. Alacağı olduğunda borçluyu sıkboğaz etmez. ( Beyhaki )


 


AHLÂKA DÂİR BİR VASİYYET


Resûlullâh (s.a.v.) buyurdular: "Nefsim kudret elinde olan Allah'a yemin ederim ki, cennete ancak ahlâkı güzel olanlar girer."


Muâz bin Cebel (r.a.) şöyle anlattı. Resûlullâh (s.a.v.) bana buyurdu ki: "Ey Muaz! Sana şunları tavsiye ederim: Allah'tan korkmak, doğru sözlü olmak, ahde vefa göstermek, emâneti vermek, hıyanet etmemek, komşu hakkını muhafaza etmek, yetime merhamet etmek, tatlı sözlü olmak, selâma önce başlamak, güzel amel İşlemek, kısa emel sahibi olmak, îmânını muhafaza etmek, Kur'ân'ı anlamağa çalışmak, âhireti sevmek, hesaptan korkmak, etrâfındakllerl muhafaza etmek. Seni, hikmet sâhlbl bir zâta kötü söz söylemekten, doğru olan bir kişiyi tekzip etmekten, günahkâra İtaat etmekten, âdil İdareciye âsî olmaktan, yeryüzünde fesat çıkarmaktan men ederim.


Her ağacın, taşın yanında Allah'tan korkmanı, gizil İşlediğin hatâlara gizilce, aşikâre İşlediğin hatâlara aşikâre tevbe etmeni tavsiye ederim.


Allâhü Teâlâ, İslâm'ı güzel ahlâkla ve güzel ameller ile ihata etmiştir. Şunlar bu amellerdendir:


İnsanlarla güzel geçinmek ve onlara (insanlara) iyi muamelede bulunmak, mülayim (yumuşak) konuşmak, mâ'rufu yaymak, yemek yedirmek, selâmı yaymak, -iyi de olsa fâcir de olsa- müslüman hastayı ziyaret etmek, müslüman kardeşinin cenazesine iştirak etmek, kâfir veya müslüman komşusu ile iyi komşulukta bulunmak, yaşlı müslümanlara hürmet etmek, daveti kabul etmek, duâ etmek, affetmek, ara bulmak, cömert olmak, kerem sahibi olmak, müsamahalı olmak, selâma önce başlamak, öfkesini yutmak, insanları affetmek."


FIKRA


 


Nasreddin Hoca Akşehir sokaklarında yürürken bir genç kendisini durdurur ve sorar:


 


- “Hocam,namaz kılarken kıbleye doğru döneriz Acaba abdest alırken ne tarafa dönmeliyiz?” Hocamız aslında hazır çeşmeye doğru dön diyecek ama Akşehir gençlerinin kendisine zaman zaman oynadığı oyunları hatırla***** adama:


 


- “Ceketin,çorabın,ayakkabın,şapkan kısaca elbiselerin ne tarafta ise o tarafa dön!“


GÜNÜN SÖZÜ


 


Seni diğerlerinden farksız yapmaya bütün gücüyle gece gündüz çalışan bir Dünyada,kendin olarak kalabilmek,dünyanın en zor savaşını vermek demektir.Bu savaş bir başladımı,artık hiç bitmez!...


E.e Cummings


YEMEK MENÜSÜ


·         Kaşarlı tost,Peynir, Siyah zeytin, Tereyağı, çilek reçeli,Portakal suyu


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: YUŞA: (Tür.) Er. - Tarihlerde, Peygamber olduğu rivayet edilen Yûşa b. Nün.


Kız: YUMUK: (Tür.) Ka. 1. Açılmamış çiçek, gül goncası. 2. Uysal, sessiz, ağırbaşlı.


MANİ


 


Karpuzlar biter oldu


Bostanı tutar oldu


Gel artık ey sevdiğim


Hasretlik yeter oldu


KARİKATÜR


 


BİLMECE


Kızdığını en çok kim belli eder?


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: Futbol kalesi





 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler