3 Ocak 2010 Pazar

2 Ocak 2010







































Bugün 2 Ocak 2010    17 Muharrem 1431 K.Evvel: 20 Kasım 56 İnsandan İnsana İlk Kalp Nakli (1967)-Kanuni'nin Rodos'u Fethinden sonra Rodos'ta ilk Cuma namazı (1523)


HADİS-İ ŞERİF


 


Kim her gece Yasin süresini okursa, küçük günahları bağışlanır. (Beyhaki).


 


Î'TİKAD:   MUHAMMED MUSTAFÂ (S.A.V.)


Her müslümânın şöyle inanması farz-ı ayındır: Mu-hammed Mustafâ (s.a.v.) bütün peygamberlerin sonun­cusudur. Âdem (a.s.) ile onun arasında çok peygam­berler gelmiştir. Hepsinin sayısını Allâhü Teâlâ bilir, ba­zılarının isimleri Kur'ân-ı Kerîm'de bildirilmiştir.


Hazret-i Muhammed Mustafa (s.a.v.) peygamberlerin hepsinden ve bütün yaratılanlardan üstündür. Sevabı ve derecesi hepsinden yüksektir. Allâhü Teâlâ'nın ha-bîbi(sevgilisi)dir. Bütün yaratılanlardan yüksek olmak Muhammed Aleyhisselâm'a mahsustur.


Muhammed Aleyhisselâm'ın üstünlükleri çoktur. Allâhü Teâlâ onun nurunu ve ruhunu bütün yaratılmış­lardan önce yaratmıştır. Bir hadîs-i şerîfte: "Adem ruh ile cesed arasında iken ben peygamber idim" buyu-ruldu. Onun peygamberliği diğer peygamberlerin pey­gamberliklerinin aslıdır. Bununla beraber bütün pey­gamberlerden sonra dünyâya gelmiş ve peygamberlik onunla bitmiştir. Demek ki, dünyaya peygamber olarak gelmiş ve kırk yaşında peygamber olduğu bildirilmiştir. Böyle inanmak lâzımdır. Yoksa 'Kırk yaşında peygam­ber oldu.' demek yanlıştır.


Muhammed Aleyhisselâm'ın ümmeti bütün ümmetler­den hayırlıdır. Cennet'e diğer ümmetlerden önce gire­ceklerdir.


Peygamberler ancak insanlara gönderilmiştir. Ancak Muhammed Aleyhisselâm bütün insanlara ve cinlere gönderilmiştir. İnsanların ve cinlerin peygamberi olmak bizim peygamberimize mahsustur. Hz. Süleyman'ın (a.s.) cinlere hükmetmesi saltanat sebebiyle olup cinlere peygamber olmak yoluyla değildir. Nuh'un (a.s.) tufanda gemideki hayvanlara hükmetmesi onları zaptetmek se­bebiyledir; nübüvvet cihetiyle değildir. Ama bizim pey­gamberimiz Muhammed Aleyhisselâm insanlara, cinlere ve bütün mahlûkâta ve peygamberlere dahi peygamber olmuştur. Kâinatın peygamberi ve efendisidir. Dîni kıya­mete kadar, mahşerde dahi bakî ve dâimdir. (Sallallâhü aleyhi ve sellem)


 


FIKRA


 


Temel’e kadınları sormuşlar. “Tenuz cibidur, 16-20 arası tenizin ilkbaharda olduğu cibi serindur. 20-45 arası sıcaktır. 45-55 arası ılıktur. 55’ten sonra kış tenuzuna penzer cirilmez!..”


GÜNÜN SÖZÜ


 


Bende 1 yumurta var, sende 1 yumurta var. Ben sana 1 yumurta versem, sen bana bir yumurta versen, bende 1 yumurta sende 1 yumurta olur.Bende 1 bilgi var, sende 1 bilgi var. Ben sana 1 bilgi versem, sen bana 1 bilgi versen, bende 2 bilgi, sende de 2 bilgi olur. Konfüçyüs


YEMEK MENÜSÜ


·   MANTAR SOSLU BİFTEK


·   SPAGETTİ BOLOĞNEZ


·   MERCİMEK ÇORBASI


·   SALATA ÇEŞİTLERİ


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: YAVER: (Fars.) Er. - Yardımcı.


Kız: TÜZEL: (Tür.) - Adalet, hukuk. - Erkek ve kadın adı olarak kullanılır.


 


MANİ


 


Armut dalda bir iki
Saydım baktım on iki
On ikinin içinde
Gök yazmalı benimki


KARİKATÜR


 


BİLMECE


Hangi yolda trafik kazası olmaz?


Cevabı Yarın.      


Dünkü Cevap: İtfaiye



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler