21 Ocak 2010 Perşembe

22 Ocak 2010

 





































Bugün 22 Ocak 2010 7 Safer 1431 K.Sani: 9 Kasım 76 Yavuz Sultan Selim'in Ridaniye Zaferi (1517)-Baytar Mektebi'nin açılışı (1842)


HADİS-İ ŞERİF


 


Şu 6 şeyi devamlı yapacağınıza dair bana söz verin; ben de cenete gireceğinize kefil olayım: Konuştuğunda hep doğru söyleyin. Söz verdiğinizde hep sözünüzde durun. Size güvenildiğinde bu güveni sakın istismar etmeyin. Namusunuzu titizlikle koruyun. Gözlerinizi haramdan sakının. Haramın her türlüsünden çekinin.  (Müsned).


 


ÂDÂB: NAMAZDAN SONRA DUÂ


Namazdan sonra âyetü'l-kürsî ve muavvizât (ihlâs, felak ve nâs sûreleri) okunur. 33 kere 'Sübhânallâh', 33 kere 'Elhamdülillah' ve 33 kere de 'Allâhü Ekber' denilir ki, bunlar 99'dur. Tamâmı yüz olmak üzere 'Lâ ilahe illallâhü vahdehû lâ şerîke leh ...' denilir.


Peygamber Efendimiz (s.a.v.) her namazın akabinde bunu yapanların -deniz köpüğü kadar da olsa- günah­larının bağışlanacağını bildirmiştir.


Bundan sonra eller açılıp huşu' ve sükûn ile dünyâ ve âhiret hayırlarını toplayan "Rabbena âtinâ fi'd-dünyâ haseneten ve fi'l-âhireti haseneten ve kına azâbe'n-nâr" gibi dualarla duâ edilir.


Bütün müslümanlar için de duâ edilir. Zîrâ Peygam­ber Efendimiz "Müslüman bir kimsenin kardeşine gı­yabında yaptığı duâ müstecabdır, makbuldür. Onun başında bekleyen vazîfeli bir melek vardır. Karde­şine hayır duâ etse o vazîfeli melek, 'âmîn, senin için de aynısı(nı Allah sana versin)' der." buyurmuştur.


Duayı, Sübhâne rabbike rabbi'l-ızzeti amma yesı-fûn ve selâmün ale'l-mürselîn ve'l-hamdü lillâhi rabbi'l-âlemîn' diye bitirip yüzler ellerle meshedilir.


SAĞLIK: AZI KARAR, ÇOĞU ZARAR: TUZ


Yiyeceklere yeterinden fazla tuz katmamalı, lezzet için tuz yerine nane, maydanoz, kekik, rezene gibi bitki­ler kullanılmalıdır.


Aslında gıdaların içinde bulunan tabîî tuz vücûdun ihtiyâcını karşılar. Onun için eksik bile olsa pişmiş ye­meklere tuz konulması sıhhat için çok zararlıdır.


Tuzun yeterinden fazla kullanılması yüksek tansiyon, kalb krizi ve felç tehlikesini artırır, mide kanserine ve kemik erimesine yol açabilir.


 


FIKRA


 


Temel 70 yaşına gelmiş. Fadime’yle akşam evde otururken içi gıcıklanmış. Fadime’ye seslenmiş; “Fadime suyu koy... Olmazsa çay yaparız!.."


GÜNÜN SÖZÜ


 


Bana bir harf öğretenin kölesi olurum. Hz.Ali (r.a.)


YEMEK MENÜSÜ


·   Pırasa


·   Makarna


·   Ayran


·   Kuru Pasta


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: YİĞİT: (Tür.) Er. 1. Güçlü, yürekli, kahraman, alp 2. Delikanlı, genç, erkek. 3. Gözüpek, düşüncelerini açıkça söylemekten kaçınmayan kimse.


Kız: TUNCA: (Tür.) - Balkan Yarımada-sı'nda Meriç ırmağının kolu. - Erkek ve kadın adı olarak kullanılır.


MANİ


 


Kara kabak bağ atar
Altında yılan yatar
Ben bilmem mi a yârim
Goynunda neler yatar


KARİKATÜR


 


BİLMECE


Hangi ağrı en güzel ağrıdır?


Cevabı Yarın.      


Dünkü Cevap:Çenelerini kapamaları

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler