28 Ocak 2010 Perşembe

28 Ocak 2010






































Bugün 28 Ocak 2010 13 Safer 1431 K.Sani: 15 Kasım 82 Mülkiye Mektebi'nin Açılışı (1854)-Yavuz Sultan Selim Han'ın Mısır'ı zaptı (1517)-Ayandon Fırtınası


HADİS-İ ŞERİF


 


Birinizin yamalı bir elbise giymesi, kendisine güven duyuran bir görünüm vererek bedelini ödeyemeyeceği bir elbise alıp giymesinden daha iyidir. (Müsned).


 


TEFSİR:.... BÂZI AİLE VE EVLÂDIN DÜŞMANLIĞI


Mekkelilerden müslüman olanlar Medine'ye, Peygam­ber Efendimize (s.a.v.) gitmek istemişler, hanımları ve evlatları da onları bırakmak istememişlerdi. Bilâhare kal­kıp Resûlullâha geldiklerinde insanların ilim ve irfan sahibi olduklarını görünce, hanımlarına ve evlatlarına bu gecikmeden dolayı düşmanlık beslemeğe başladılar. Bunun üzerine Allâhü Tealâ: "Ey îmân edenler! Haberi­niz olsun ki eşlerinizden ve evlâtlarınızdan size düş­man vardır. Onun için onların mahzurlarından sa­kının; Bununla beraber afveder, kusurlarına bakmaz, örterseniz şüphe yok ki Allah Gafurdur, Rahimdir." mealindeki Tegâbün sûresinin 14. âyetini indirdi.


Elmalılı Hamdi merhum bu âyeti şöyle tefsir etmiştir: Hanım ve evlâtlarınızdan bâzısı, size bilerek veya bil-meyşrek bir nevi düşmandır. Dünyâda kocalarına düş­manlık eden, malına, ırzına, namusuna hıyanet eden, dîninden eden, cehenneme sürükleyen nice kadınlar ve evlatlar vardır. Belki birçokları da bilmeyerek ve kötü bir maksat beslemeyerek kocalarını veya babalarını sıkın­tılara ve üzüntülere düşürür ve böylelikle bir takım hayır işlerine, ibâdetlerine mâni olurlar. Bu düşmanlık hanım ve evlâd tarafından olabildiği gibi koca tarafından da olabilir.


Binâenaleyh âyet-i kerîmenin mealinin hâsılı şu olur: "Ey îmân eden erkekler, aklınız ve îmânınız ailenize düş­manlık etmemeyi îcâb ettirir. Fakat hanımlarınız ve evlâdı­nız içinden sizlere düşman olan, başınıza sıkıntılar çıkar­mak isteyen bâzılarının da bulunabileceği muhakkaktır.


O hâlde onlara dikkat edip şerlerinden, başınıza aça­cakları sıkıntılardan sakınınız. Bundan dolayı hanımı seçerken dış güzelliğini, malını değil her şeyden evvel dinini, edebini, iffetini, ahlâkını aramalıdır.


Eğer -başkasının hakkını alâkadar etmeyen- dünyâ iş­lerindeki kusurlarını veya tevbe ettikleri dînî suçlarını affe­derseniz, yüzlerine vurmaz, müsamaha gösterirseniz şüb-he yok ki Allah da sizin günahlarınızı rahmetiyle affeder."


 


FIKRA


 


Organ bankasında çeşitli fiyatlarda beyinler bulunmaktadır. En pahalısı ise laz beynidir. Yetkililere bunun nedeni sorulduğunda; “1000 tanesini açıyoruz, bir tanesinden çıkıyor!..”


GÜNÜN SÖZÜ


 


Alkışı en sessiz karşılayan,alkışı haketmiş demektir. Emerson


YEMEK MENÜSÜ


·   Tahinli Pekmez, Kaşar Peynir


·   Zeytin,Domates, Ihlamur Çayı


·   Yayla Çorba


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: YILHAN: (Tür.) Er. - Yıl - han.


Kız: TÖZÜM: (Tür.) - Sabırlı, alçak gönüllü. - Erkek ve kadın adı olarak kullanılır.


MANİ


 


Arabamın tekeri
Hem ileri hem geri
Benim de bir yârim var
Oruçlar’ın şoförü


KARİKATÜR


 


BİLMECE


Kızdığını en çok kim belli eder?


Cevabı Yarın.      


Dünkü Cevap:Futbol kalesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler