14 Şubat 2010 Pazar

14 Şubat 2010






































Bugün 14 Şubat 2010     30 Safer 1431 Şubat: 1 Kasım 99 Vakfıkebir ve Beşikdüzü'nün Kurtuluşu (1918)-Yeni Balkan Paktı Ankara'da imzalandı (1953)


HADİS-İ ŞERİF


 


Bana az sözle çok mana ifade etme kabiliyeti (cevaimü’l-kelim) verildi. (Ebu Ya’la).


 


İLMİHAL:    ALLAH'IN KİTABLARINA ÎMÂN


îmânın şartlarının üçüncüsü Allâhü Teâlâ'nın kitapları­na inanmaktır. Allâhü Teâla bazı peygamberlere Cebrâîl (a.s.) ile kitaplar indirmiştir. Bunların dördü büyük kitap­lardır: Tevrat, Zebur, İncîl ve Kur'ân-ı Kerîm'dir. Diğerleri suhuf (sahifeler)dir.


Tevrat Mûsâ aleyhisselâma, Zebur Dâvûd aleyhis-selâma, İncîl İsâ aleyhisselâma ve Kur'ân-ı Kerîm Mu-hammed Mustafâ aleyhisselâma gönderilmiştir.


Ve on suhuf Âdem aleyhisselâma, elli suhuf Şît aley­hisselâma, otuz suhuf İdrîs aleyhisselâma ve on suhuf İbrâhîm aleyhisselâma verilmiştir.


Kur'ân-ı Kerîm diğer kitâbların hükmünü kaldırmıştır. Kur'ân'ın hükmü kıyamete kadar devam eder.


Bütün Müslümanlar Kur'ân-ı Kerîm'in Allah'ın kelâmı olduğuna inandıkları gibi, hükümleriyle de amel etmeli, nasihatlerine kulak vermeli, onu abdestli tutmalı, onu hürmet ve tazim ile okumalıdır.


REBÎULEVVEL AYI


Yarın idrâk edeceğimiz Rebîulevvel ayı, Peygamber Efendimizin (s.a.v.) dünyâyı şereflendirdikleri aydır. Bu ayın 12'sinde, senenin ilk kandili olan Velâdet (Mevlid) Kandili vardır. Bu ay içinde mümkün olduğu kadar çok salât ü selâm (Salât-ı Nâriye, Salât-ı Münciye ve Salât-ı Fethiye gibi salavâtlar) okunmalıdır. (Duâ ve İbâdetler)


REBÎULEVVEL AYI İÇTİMÂİ, RU'YET VE BAŞLANGICI


Hicrî-Kamerî 1431 yılı Rebîulevvel ayı ictimâ'ı bugün (14 Şubat Pazar) günü Türkiye saati ile 04.52'de.


Ru'yet, ise bugün (14 Şubat Pazar) Türkiye saati ile: 20.46'da. Hilâlin görüldüğü yerler: Grönland'ın güney sahil kesiminden başlayarak Kuzey Amerika Kıtasının ta­mamı ve Güney Amerika kıtasının kuzey kesimi, Büyük Okyanus'un orta ve kuzey kesimi. Endonezya Malezya, Japonya, Avustralya'nın kuzey eyaletleri ve Madagaskar.


Hilal; Türkiye, Mısır, Fas, Cezayir, Tunus ve Arap yarımadasından görülebilecektir. Hilâlin görüldüğü gü­nü takip eden 15 Şubat Pazartesi günü de Rebîulevvel ayının ilk günüdür.


 


FIKRA


 


Altı aylık gelinin ağrımadık yeri yoktu. Şikayetleri anlatmakla bitmeyince, genç damat müdahale etti:


-Yani doktor bey, kısacası, ben bundan hiç randıman alamadım!


GÜNÜN SÖZÜ


 


Bir insan köprü kurar, bin insan geçer. Özbek Atasözü


YEMEK MENÜSÜ


·   Patates Haşlama


·   Zeytin,Çokokrem


·   Meyve Çayı


·   Ezogelin Çorba


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: UĞUR: (Tür.) 1. İyilik, şans, talih, baht. Fırsat, tesadüf. 2. Kimi olaylarda görülen ve insana iyilik getirdiğine inanılan iyilik kaynağı. - İslam'da bu tür düşüncelere itibar edilmez. - Erkek ve kadın adı olarak kullanılır.


Kız: TEZCAN: (Tür.) - Telaşlı, heyecanlı, beklemeye dayanamayan, sabırsız. -Erkek ve kadın adı olarak kullanılır.


MANİ


 


Bayburt’a giden yollar
Uzadıkça uzarlar,
Geçme bizim kapıdan
Eller bana kızarlar.


KARİKATÜR


 


BİLMECE


Hangi kuşağı belinize bağlayamazsınız?


Cevabı Yarın.      


Dünkü Cevap: Yılan hikâyesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler