8 Şubat 2010 Pazartesi

9 Şubat 2010






































Bugün 9 Şubat 2010   25 Safer 1431 K.Sani: 27 Kasım 94 Avusturya'nın Osmanlı Devletine Savaş İlan Etmesi (1788)-Minarelerde ilk kandil yakıldı (1588)-Sultan İbrahim'in tahta çıkışı (1640)-Boğaziçi dondu (1621)


HADİS-İ ŞERİF


 


Ülkeler Allah’ın mülkü, kullar Allah’ın kullarıdır. Öyle ise, nerede hayrı bulursan oraya yerleş.  (Müsned).


 


ÖMER BİN ABDÜLAZÎZ (R.H.)


Emevî halifelerinin sekizincisi Ömer bin Abdülazîz; âlim faziletli ve ilmiyle amel eden bir zât idi.


İmam-ı Şafiî ve Süfyân-ı Sevrî Hazretleri: "Hulefâ (kâmil manada halîfeler) beştir: Ebu Bekir Ömer Osman, Al. ve Ömer ibni Abdülazîz'dir." (r.anhüm) buyurdu. İki sene beş av devam eden hilâfetinde nice sünnetleri ihya ve yıllar­dan beri yerleşmiş olan kötü bid'atleri imha etmiştir. Bu sebeple devri, dö'rt halifenin hilâfetlerinden sayılmıştır. İmam Bakır bin Zeynelâbidîn (r.anhüm) Hazretleri de: "Her kavmin bir necîbi; soylusu, asîli vardır. Umeyyeogul-larının necîbi de Ömer bin Abdülazîz'dir ve kıyamette o, yalnız başına bir ümmet olarak diriltilecektir." diye buyurdu. Ömer bin Abdülazîz Hazretleri, Hulefâ-yı Râşidîn tarzın­da ve dedesi Ömer bin Hattâb (r.a.) tavrında işe başladı. I k hutbesinde Cenâb-ı Hakk'a hamd ü senadan sonra şöyle buyurdu- "Muhakkak Muhammed Mustafa'dan  (s.a.v.) sonra peyaamber, ona indirilen Kurân-ı Kerîm'den sonra kitap yoktur. Allâhü Teâlâ'n.n helâl kıldığı, kıyamet gününe kadar helâl; haram kıldığı da kıyamet gününe kadar ha­ramdır Biliniz ki ben ancak dînin hükümlerini infaz edici­yim Bid'atlere uyan değil, Resûlullâh ve Ashabına uyanlar­danım. Allah'a isyan olan hiçbir işte onun mahlukuna itaat edilmez. Sizin en hayırlınız değil iken Allahu Teala beni sizin yükünüze hamal kıldı.


Ey insanlar! Bize arkadaşlık edecek olan kimse beş şartla yaklaşsın: "Bize hâlini arz edemeyecek olanların na-hni arz ve ifâde etmek, hayırlı işlerde bize yardımcı olmak, devamlı hayra yönlendirmek, kimse hakkında gıybet et­memek, dine ve dünyâsına faydasız şeyler ile meşgul olmamak. Yoksa bize yaklaşmasın."


SAFERU'L-HAYR


Bu hayırlı ayın son çarşamba gecesi veya günü (bu gece ve gündüzü), semavî ve arazî âfetlerden muhafaza olunmak için, iki rek'at namaz kılınır. Her rekatte 1 Fatiha 11 İhlâs-ı şerîf okunur. Namazdan sonra da en az 11 istiğfar ve 11 Salât-ı Münciye okunup duâ edilir. (Dua ve İbâdetler, Fazilet Neşriyat)


 


FIKRA


 


Birgün peder taksiye biner. İlerlerken sarhoşun biri taksiyi durdurur ve o da biner. yanındakinin peder olduğunu anlayınca soru sormaya başlar :


-Peder, öbür dünyada içki var mı?


-Var, oğlum var.


-Peki, öbür tarafta güzel kızlar var mıı?


-Var, oğlum var!!!!


-Ya peder öbür tarafta futbol var mı? BBen çoook severim dee...


-Var yavrum var! Hem bu hafta ilk onbirrde sen de varsın!


GÜNÜN SÖZÜ


 


Bir problemin güç olduğunu söyleme; eğer o güç olmasaydı, zaten problem olmazdı. F. Foch


YEMEK MENÜSÜ


·   Yeşil Mercimek


·   Pirinç Pilavı


·   Meyve


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: UÇKAN: (Tür.) Er. - Deli dolu, havai, toy.


Kız: TİTİZ: (Tür.) 1. Çok dikkatli ve özenli davranan. 2. Prensiplerine aşın düşkün. 3. Huysuz, öfkeli. - Erkek ve kadın adı olarak kullanılır.


MANİ


 


Sergenlerde çekirdek
Bostanlarda bitecek
Ben isterim babamdan
Dört davul sekiz köçek


KARİKATÜR


 


BİLMECE


En hızlı yenilen şey nedir?


Cevabı Yarın.      


Dünkü Cevap:Surat asılır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler