11 Mart 2010 Perşembe

12 Mart 2010






































Bugün 12 Mart 2010   26 R.Evvel 1431 Şubat: 27 Kasım 125 Erzurum'un Kurtuluşu (1918) - İstiklal Marşımızın Kabulü (1921)-Rus Çarlığı çöktü (1917)


HADİS-İ ŞERİF


 


Allah yumuşaktır. Yumuşaklığı sever. Ve yumuşaklık haline verdiğini, sertlik ve şiddet haline vermez. (Ebu Davud).


 


ÎTİKÂD:...ASHÂB-I KİRAMIN HEPSİ.CENNETE GİRER


"...Ashâb-ı Kiram, kitab ve sünneti tebliğ edenler­dir. İcmâ (delili de) onların asrına bağlıdır. Eğer onların hepsi veya bâzıları dalâlet ve fâsıklıkla vasıflanmış olsa dinin tamamından veya bir kısmından îtimâd kalkar. Pey­gamberlerin sonuncusu ve en faziletlisi olan Muhammed Mustafâ'nın (s.a.v.) gönderilmesinin faydası da az olur. Kur'ân-ı Kerîmi toplayan Hz. Osman'dır, hatta Hz. Sıd-dîktır, Hz. Faruk'tur (r.anhum). Eğer onlar ta'n (zem) edil­miş ve âdil olmamış olsalar Kur'ân'a nasıl îtimâd edilir, din neyle ayakta kalırdı? Bu işin ne kadar kötü ve fena olduğunu düşünmek lazımdır.


Resûlullâh'ın (s.a.v.) ashabının tamamı âdildir; onların bize ulaştırdığı her şey gerçek ve doğrudur. Hz. Ali'nin (r.a.) hilâfeti zamanında vâki olan ihtilaflar ve münâkaşa­lar, hevâ ve heves sebebiyle olmamıştır. Makam ve baş olmak uğruna da olmamıştır. Bilakis bu münâkaşalar -onlardan birinin içtihadı hatalı olsa ve isabetsiz olsa dahi-ictihad ve istinbât sebebiyle olmuştur.


Ehl-i sünnet ve'l-cemâat âlimlerine göre bu savaşlarda ve münâkaşalarda haklı olan Hz. Ali (k.v.) idi. Ona mu­halif olanlar ise hatalı idiler. Ancak buradaki hatanın menşei ictihad olunca bu içtihadın sahibi dil uzatılmaktan ve kötülenmekten uzak olur. Kasd olunan, Hz. Ali tara­fının haklılığı ve muhaliflerinin hata etmiş olmalarıdır. Ehl-i sünnet bununla hükmetmiştir. Ancak muhaliflere dil uzatmak faydasız bir fuzûlîliktir. Hatta zararlı olma ihti­malini de içine almaktadır. Çünkü onlar Resûlullâh'ın (s.a.v.) ashabıdır (r.anhum). Bazılar* cennetle müjdelen-miştir. Bazıları günahları bağışlanmış ve âhiret azabı ' kendilerinden kaldırılmış olan Bedir ashabıdır.


Nitekim sahih hadîs-i şeriflerde şöyle vârid olmuştur: "Allâhü Teâlâ Bedir ehline rahmet nazarı ile baktı ve: 'Dilediğinizi yapın, ben sizi mağfiret büyürdüm' buyurdu". Onların bazısı da Rıdvan bîatı ile şereflenmiştir. Resû­lullâh (s.a.v.) Efendimiz "Ağacın altında bîat edenlerden hiç kimse cehenneme girmeyecektir" buyurmuştur. Hatta âlimler: "Bütün sahabenin, ehl-i cennet olduğu Kur'ân-ı Kerîmden anlaşılır." demişlerdir... (Mektûbât-ı İmâm-ı Rabbânî 3/24)


 


FIKRA


 


Nasreddin Hoca bir gün arkadaşını ziyaret etmek için yola çıkıyor Hava öyle sıcak ki, Hoca’nın dili damağına yapışmış bir halde terliyor


Hoca köye vardığında, arkadaşı şöyle söylüyor: “Ah Hoca, ne oldu böyle? Sen ne kadar da yorgun görünüyorsun Gel, eve gidelim ve buz gibi bir soğuk hoşaf içelim Sen onu içersen, dinlenirsin” Arkadaşı Hoca’yı eve getirmiş Kaynatılmış erik hoşafını kurulan sofraya koymuş Hoca’ya da küçük bir kaşık vermiş! “Beraberce hoşafı içelim” diyerek kendisi de büyük bir kaşık almış Daha sonra soğuk hoşafı içmeye başlarlar Hoca şöyle söylenir: “Ne kadar da lezzetli Fakat hoşaf bu küçük kaşıkla içilmiyor” Ev sahibi de yanan göğsünü serinletmeye çalışır Arkadaşı hoşafı içtikçe, bir eliyle de midesini tutar “Ahh, çok yorulmuşum, hoşafı içersem, tekrar hayatıma kavuşurum” Der


Adam içini çektiğinde, Hoca kendi kendine şöyle söylenir: “devamlı içini çeken ve ölmek isteyen ne utanmaz bir adammış bu?”


Bunun üzerine sabrı tükenen Hoca şöyle söyler:


“Hey, arkadaş! Devamlı ölmeye ne var? Büyük kaşığı bana ver ki, ben de kendimi öldürebileyim”


GÜNÜN SÖZÜ


 


Dostlarımızdan şüphelenmek, onların ihanetinden çok daha utanç vericidir. La Rochefoucauld


YEMEK MENÜSÜ


·   Domates çorbası


·   Köfte


·   Patates Püresi


·   Yoğurt,salata


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: ULUĞ: (Tür.) Er. - Ulu, büyük, saygın.


Kız: TEMENNA: (Ar.) Ka. - El ile selam verme.


MANİ


 


İçeride ara kapı
Sürmesi çavdar sapı
İkimizi ayıran
Dilensin kapı kapı


KARİKATÜR


 


BİLMECE


Bir kadın kocasını milyoner yapabilir mi?


Cevabı Yarın.      


Dünkü Cevap: Yerin kulağı olduğu için



 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler