16 Mart 2010 Salı

17 Mart 2010







































































Bugün 17 Mart 2010   1 R.Ahir 1431 Mart: 4 Kasım 130 Kocakarı soğuğu sonu-Erdel'in fethi (1442)-Yaşlılara Saygı Haftası (18-24 Mart)


HADİS-İ ŞERİF


 


Dört dua vardır ki, redde uğramaz: Evine dönene kadar hacca gidenin duası... Ailesine dönünceye kadar savaşa gidenin duası... Şifa buluncaya kadar hastanın duası... Mü’minin mü’mine gıyabında (yüzüne söylemeden ve haber vermeden) yaptığı dua. Bu dualardan en çabuk kabul edileni, mü’minin mü’mine gıyabında yaptığı duadır. (Deylemi).


 


İNSANLARA KARŞI VAZİFELERİMİZ


Kıyamet günü, Allâhü Teâlâ tam bir adaletle hükme­der, kimsenin kimsede zerre kadar hakkını bırakmaz. Zalimin sevabından alır, mazluma verir. Sevabı yok ise mazlumun günahlarını zâlim olana yükletip, cehenne­me gönderir. Kul hakları Rabbimizin haklarından ağır­dır. Allâhü Teâlâ kendi hakkını affedebilir, fakat kulun kuldaki hakkını alır.


Peygamber Efendimiz (s.a.v.) bir gün Ashabına 'Müflis (iflas eden) kimdir?' diye sordular. Onlar da 'Elinde avu-cunda parası, malı kalmayandır.' diye cevap verdiler. Sevgili Peygamberimiz (s.a.v.) ise, 'Asıl müflis şu kim­sedir ki; ümmetimden bir kimse kıyamet gününde pek çok ibâdet ve itaat sevabıyla Mevlânın huzuruna gelir. Lakin bu kişi dünyada birçok insanı dövmüş, sövmüş, iftira etmiş, paralarını almış, kanlarına girmiştir. İşte bu insandan o şahıslar haklarını isterler. Olanca sevaplarını bunlar alırlar. Sevapları bittiğinde borcu kapanmaz ise onların günahlarından verilir ve sonunda cehenneme ka­dar gider. Asıl müflis bu adamdır.' buyurdular.


Kıyamet gününü düşünüp, kimseyi incitmemen, Müs­lüman olsun veya olmasın kimsenin hakkını almamalı, Kul haklarından sakınmak için insanın yüreğinde Allah korkusu, hesap ve azab kaygısı olmalı,


El, ayak, göz, kulak ve diğer azalarımız Rabbimizin haram kıldığı şeylere kat'ıyyen cesaret etmemeli, kim­senin malına, canına, ırzına göz dikmemeli, Fakirlere, muhtaçlara elimizden gelen iyilikleri yapmalı, Yaşlılara hürmet, küçüklere merhamet etmeli, dargın­ları barıştırmalı,


Kötü söz söylememeli, gıybet etmemeli; doğru söz söyleyip sözünde durmalı,


Bildiklerini öğretmeli, iyilikleri tavsiye edip, fenalıktan uzaklaştırmalı,


Kendisi için sevdiğini kardeşi için de sevmelidir.


FIKRA


 


Rize-Trabzon karayolunda trafik kazası olmuş... Olay yerine gelen trafik polisi bakmış ortada garip bir durum var: İki araçta da en ufak bir sıyrık- çizik olmamasına rağmen, araç sürücülerinin kafaları kan revan içinde... Polis, “Hayrola hemşerim, nasıl oldu kaza?” diye sorunca yüzü gözü sargılar içindeki Temel, güçlükle anlatmaya başlamış: “Hava çok sıcak idü. Ben otomobilun içinde sıcaktan bunalmış idüm. Arabadan kafamı dışarı çıkarmış, cüzel cüzel cidiyor idüm...” Lafın burasında derin bir nefes almış Temel; kafası sargılı öteki sürücüyü işaret ederek devam etmiş: “... anladuğum kadarıyle, ha bu da bunalmış. Kafa kafaya çarpışmışuz!..”


GÜNÜN SÖZÜ


 


Daima ara, bugün altın ararken bakır bulursun, yarın bakır ararken altın. Cenap Şahabettin


YEMEK MENÜSÜ


·   Adana Kebap


·   Bulgur Pilavı


·   Cacık


·   Yesil Salata


·   Kadayıf


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: ULUNAY: (Tür.) - Erkek ve kadın adı olarak kullanılır.


Kız: TECELLA: (Ar.) Ka. 1. Görünme, belirme. 2. Kader, talih. 3. Allah'ın lütfuna erişme.


MANİ


 


Gökde yıldız niniynen
Köçek oynar ziliynen
Ayağına taş batmış
Siliyor mendiliylen


KARİKATÜR


 


BİLMECE


Şişmanlar niçin güneş yağı kullanmazlar?


Cevabı Yarın.      


Dünkü Cevap: İkisi de batınca felaket olur


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler