21 Mart 2010 Pazar

20 Mart 2010


































 












 

































Bugün 20 Mart 2010   4 R.Ahir 1431 Mart: 7 Kasım 133 İlk Meclisi'nin Açılışı (1877)-Hamsin'in sonu-Orman Haftası (21-26 Mart)


HADİS-İ ŞERİF


 


Her şeyin bir anahtarı vardır. Cennetin anahtarı da, yoksul ve fakirleri sevmek ve onlarla ilgilenmektir.  (İbn-i La’l).


 


AMELLERİN KIYMETİ


Gençliğin ilk devreleri hevâ ve heves zamanları ol­duğu gibi, aynı zamanda ilim ve amel tahsil etme zamanıdır. Bu devrelerde, şehevî ve nefsânî mâniler çok fazla olduğundan dine uygun olarak işlenen amelin meziyeti, itibarı, diğer zamanlarda işlenen amelden kat kat fazladır.


Zîra meşakkat ve mihnete sebep olan bir mâninin bulunması, yapılan amelin kıymetini semâya yükseltir. Meşekkat ve mihnete sokan bir mâninin olmaması ise onun amelinin kıymetini düşürür. Bu sebeple insanların havâssı (seçilmişleri), meleklerin havâssından (seçil­mişlerinden) daha faziletlidir.


Zîra insanların tâatı (ibâdeti ve Allah'ın emrine uy-ması)nın bir takım mânileri var iken, meleklerin ibâdeti, bu mânilerden uzaktır.


Görülmüyor mu ki, askerlerin itibarı, devletin bekası­na mâni olan düşmanların istilâları zamanındadır. As­kerlerin böyle zamanlardaki küçük hareketleri (hizmet­leri), onların sair zamanlardaki birçok hareketlerinden kat kat üstündür.


Malumdur ki, hevâ ve heves Allâhü Teâlâ'nın düş­manları olan nefis ve şeytanın razı oldukları şeylerdir. İlim ve İslam dinine uygun amel işlemek ise Allâhü Teâlâ'nın razı olduğu şeylerdir. Mevlâ'nın düşmanlarını razı edip, nimetlerin sahibi olan Mevlâ'yı gazaplandır-mak akıl kârı değildir. (Mektûbât-ı İmâm-ı Rabbani 3-25)


FIKRA


Bir gün Hoca'nın böğelek tutan buzağısı öte beri ko­şarak zerzevatları harab etmiş. Hoca hemen bir sopa ile öküzü döğmeğe başlamış.


-  "Hoca Efendi, tarlayı buzağı harab etti. Sen öküzü niye doğuyorsun, kabahati nedir?" dediklerinde


-  "Hep suç yaşlı öküzündür. O öğretmemiş olsa dün­kü buzağı bu haşarılığı ne bilsin?" demiş.


 


GÜNÜN SÖZÜ


 


Çiçeği küçümseyen, Tanrı yı da küçümser. A.Dumas


YEMEK MENÜSÜ


·   Mercimek Çorbası


·   Şehriyeli Pirinç Pilavı


·   Et Kavurma


·   Patates Kızartması


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: ULUSU: (Tür.) Er. - Yüce, kutlu su.


Kız: TAZİME: (Ar.) Ka. - Ululama, büyük sayma. Saygı gösterme, ikram etme.


 


MANİ


 


Bahçenizde gül var mı?
Gül altından yol var mı?
Gel gidelim sevgilim
Annenden izin var mı?


KARİKATÜR


 


BİLMECE


Kitap deftere ne demiş?


Cevabı Yarın.      


Dünkü Cevap: Laf salatası





 



 


 




 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler